Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat luni seară, într-o emisiune la Prima News TV, că el crede că preşedintele PSD poate câştiga alegerile prezidenţiale din 2024, dar nu bazându-se numai pe voturile partidului, ci aducând în jurul lui şi alte formaţiuni civice, forme de centru-stânga şi promovând un anumit comunitarism. Ar putea să conteze şi mandatul lui Marcel Ciolacu, dacă face un mandat bun pentru România, a mai spus social-democratul.

Vasile DîncuFoto: Agerpres

Vasile Dîncu a afirmat că declaraţia sa potrivit căreia preşedintele PSD Marcel Ciolacu are şanse să câştige alegerile prezidenţiale a făcut-o „ca şi sociolog”. „Eu m-am bazat pe anumite ipoteze, mi se pare falsă ideea că preşedinţii PSD - Năstase, Geoană şi Ponta - au pierdut pentru că erau preşedinţii PSD. Am fost acolo, am făcut exit-pollurile, am văzut greşelile strategice care s-au făcut, aş putea să spun că nu a fost numai acest lucru. Nu a existat preocuparea de a construi o platformă de stânga mai largă”, a afirmat Dîncu, potrivit News.ro.

El a arătat că „vin întotdeauna consultanţii americani care funcţionează în mediul american, însă România este mai diferită”.

„Eu cred că preşedintele PSD poate câştiga alegerile ( prezidenţiale, n.r.), dar nu bazându-se numai pe voturile partidului, ci aducând în jurul lui şi alte formaţiuni civice, de la ecologişti, la alte forme de centru stânga, promovând un numit tip de comunitarism ca în Transilvania, ajutând comunităţile să se exprime. Trebuie să faci o politică cu mai multe viteze, ai nevoie de o viteză pentru sud alta pentru Transilvania. În Transilvania oamenii vor mai multe drepturi şi autonomie, în Moldova şi sud au nevoie de mai mult sprijin din partea statului, au nevoie de resurse pentru dezvoltare, trebuie să găseşti un mixt de politici”, a mai afirmat Vasile Dîncu.

„Ar putea să conteze şi mandatul lui Marcel Ciolacu”

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a menţionat că el crede că au mai multe şanse la alegerile prezidenţiale din 2024, decât a avut Victor Ponta, care a strâns cele mai multe voturi.

„Acum avem mai multe argumente, legate de faptul că contracandidatul nostru va fi nu din opoziţie ci din partidul care a condus România în uiltimii ani, nu mai poate să vină unul care este nevinovat. Ar putea să conteze şi mandatul lui Marcel Ciolacu, dacă reuşeşte un mandat bun pentru România. (...) Oamenii ar vrea să le meargă bine dar să vadă şi schimbarea. Sper să reuşim să fim o speranţă pentru viitor”, a mai spus Vasile Dîncu.