Traian Basescu a declarat, vineri, la radioul public, ca, daca va obtine un nou mandat de sef al statului, va ramane un "presedinte implicat", deoarece un sef de stat nu poate ramane "ascuns la Cotroceni cand lucrurile nu merg cum trebuie la Guvern".

"Categoric voi ramane un presedinte implicat, deci putem sa-i spunem jucator. Implicat, pentru ca prin actiunile presedintelui el trebuie sa lucreze cu o buna parte a Guvernului. Presedintele este exponentul cel mai important al politicii externe, deci trebuie sa lucreze cu ministrul de Externe, presedintele este comandantul fortelor armate, deci trebuie sa lucreze cu Ministerul Apararii, cu Ministerul de Interne, presedintele este responsabil de starea de urgenta, la Guvern este tot sistemul de urgenta", a declarat Traian Basescu, citat de Mediafax.

El a adaugat ca presedintele are dreptul sa consulte Guvernul in orice problema.

"Nu mai vorbim de CSAT. In afara de serviciile secrete, care nu sunt ale Guvernului, jumatate din Guvern este si membru CSAT, deci parteneriatul presedinte-Guvern este unul obligatoriu prin Constitutie", a mai spus Basescu.

Seful statului a declarat ca are experienta unui mandat dificil, in care a avut o lupta cu clasa politica si una cu rechinii care nu au fost protejati: "Eu sunt un presedinte pentru romani, nu un presedinte pentru rechini si pentru clasa politica", a mai spus Traian Basescu.