Business report: Zi decisiva pentru privatizarea CFR Marfa; Cum se plimba arieratele prin criza. Bugetele locale si asigurarile sociale - punctele nevralgice; Uniunea Europeana incearca sa puna capat serviciului de roaming
Cum se plimba arieratele prin criza. Bugetele locale si asigurarile sociale - punctele nevralgice. Datele oficiale arata ca tintele de reducere a arieratelor prevazute in acordul cu FMI au fost atinse doar in 2011, cand sumele restante la plata au avut o tendinta de scadere. In 2009, 2010 si 2012, tintele stabilite au fost ratate din varii motive. Demn de retinut, cea mai mare parte a arieratelor au provenit nu de la bugetul central ci de la bugetele locale, scrie Curs de guvernare.
Uniunea Europeana incearca sa puna capat serviciului de roaming. Comisarul european pentru agenda digitala, Neelie Kroes, va prezenta in data de 11 septembrie un pachet legislativ care prevede eliminarea tarifelor de roaming in Europa. Uniunea Europeana nu mai pledeaza pentru "desfiintarea serviciului de roaming", ci "pentru stimulente in vederea desfiintarii". Planul comisarului european pentru Agenda digitala, Neelie Kroes, care urmeaza sa fie prezentat guvernelor statelor membre si Parlamentului European pe 11 septembrie, prevede eliminarea tarifelor de roaming si dispozitii privind asigurarea accesului liber al cetatenilor la internet, garantand neutralitatea acestuia, precum si dispozitii pentru combaterea criminalitatii cibernetice, potrivit Capital.
Nu doar oferta Romgaz: Rezista BVB la intregul program de privatizari? Listarea la bursa a Romgaz, cel mai mare producator de gaze naturale din Romania, are o importanta cruciala pentru ofertele viitoare programate de statul roman, asa ca autoritatile noastre nu isi permit sa faca niciun pas gresit, in acest moment. Brokerii locali si, mai nou, Bursa de Valori Bucuresti, prin vocea autoritara a noului CEO Ludwik Sobolewski, fac presiuni ca oferta Romgaz sa ramana doar la Bucuresti, scrie Bursa.
Inca un cadou de la stat: sisteme de irigatii cedate gratuit. Incapabil sa gestioneze eficient sistemul de irigatii, Ministerul Agriculturii a gasit cea mai "buna" solutie pentru a rezolva problemele din sector. Astfel, institutia vrea sa cedeze cu titlu gratuit, pentru 30 de ani, dreptul de folosinta asupra instalatiilor de irigare unor firme din domeniul agricol, printre care si cele ale oamenilor de afaceri Ioan Niculae si Culita Tarata. Cei doi sunt cunoscuti pentru facilitatile consistente pe care le-au primit de-a lungul timpului de la stat, intr-o forma sau alta. Continuarea in Evenimentul Zilei.
Predictie-soc pentru pretul aurului. Intrece orice asteptare. De-a lungul istoriei, aurul a luat mintile multor semeni, fie ca s-au avantat in cautarea lui, fie ca au fost vrajiti de stralucirea lui, fie ca au pariat nebuneste pe valoarea acestuia. In ultimii ani insa, febra i-a cuprins pe multi analisti si investitori, care s-au intrecut in estimari care de care mai socante. Singurul care pana acum a avansat o predictie-soc si ea s-a implinit este Jim Rogers. Acum, cand aurul a prins ceva putere odata cu razboiul din Siria, un analist al Citi Group a indraznit sa avanseze o estimare care intrece si cele mai fanteziste asteptari. Mai exact, Tom Fitzpatrick, unul din specialistii de top pe analiza tehnica ai Citi, estimeaza ca pretul metalului galben ar putea atinge 3.500 dolari/uncia, potrivit Capital.
Studiul BNR privind clauzele abuzive e sublim dar lipseste cu desavarsire. In baza legii accesului liber la informatiile de interes public, o asociatie de consiliere a clientilor bancilor a cerut din BNR o copie a studiului de impact privind efectele anularii contractelor cu clauze abuzive. Raspunsul? Studiul nu priveste clauzele abuzive si este, oricum, nefinalizat. Sapand mai adanc am aflat ca cifra avansata ca pagube reprezenta doar o prima estimare, oferita initial de BNR Ministerului Justitiei si "scapata" de acesta presei, scrie Romania Libera.

Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19: Cine are dreptul să se vaccineze în această etapă, când și cum te poți programa. Înființarea centrelor de vaccinare, în continuare în aer
Vom călători în UE doar cu „pașaport de vaccinare”? Precedentul „Carnetului Galben”
De ce Dacia intră într-o nouă etapă datorită SUV-ului Bigster și de ce apropierea de Lada nu ar trebui să ne sperie
Cum vrea Guvernul să elimine haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț, până în iulie, de la furnizorii de ultimă instanță - Proiecte
EXCLUSIV Moștenirea Gabrielei Firea: Ce salarii au directorii și angajații companiilor municipale Ep. II