Business report: Recomandarile UE si cum se joaca Romania cu focul; Mugur Isarescu - pozitie explicita: Salvati si cresteti IMM-urile. Economia este dezechilibrata. Leul "este unde trebuie"; Cum vor evolua preturile terenurilor din Bucuresti in 2017
2016, cel mai slab an din ultimii trei pentru agricultura. Fermierii au produs mai mult, dar banii incasati au fost mai putini. Banii produsi de agricultura Romaniei au ramas si in 2016 sub pragul de 70 de miliarde de lei. S-au inregistrat scaderi in toate cele trei sectoare, respectiv productia vegetala, animala si servicii, mai ales ca urmare a scaderii preturilor pe plan intern si extern. Agricultura Romaniei continua sa produca tot mai putini bani, indica cea mai recenta analiza realizata de catre Institutul National de Statistica (INS). Astfel, in 2016, valoarea productiei ramurii agricole a ajuns la 68,1 miliarde de lei, cu 0,9% sub nivelul anului anterior si cu 13% mai putin decat in 2013, anul record din ultima perioada de timp, relateaza Economica.
Recomandarile UE si cum se joaca Romania cu focul. Situatia Romaniei din perspectiva Bruxelles-ului, dupa cum se prezinta in recomandarile facute in urma cu mai putin de o luna in cadrul asa-numitului Semestru european este deja mai "albastra" decat steagul cu 12 stelute. Noi ne ocupam de circ politic iar purceaua economico-financiara isi da duhul in cotet. 1.Romania se afla sub supravegherea Comisiei Europene pana in primavara anului 2018, deoarece rambursarea imprumutului acordat de UE in cadrul acordului cu FMI din 2009 (urmare directa a deciziilor hazardate de crestere a veniturilor si in contextul crizei mondiale) este urmarita pana la rambursarea a 70% din suma de plata, scrie Curs de Guvernare.
Razboiul impozitelor, doua dintre cele mai puternice economii ar putea reduce impozitul pe profit. Premierul britanic Theresa May a anuntat miercuri ca Executivul de la Londra va continua sa reduca impozitul pe profit pentru a incuraja oamenii de afaceri sa investeasca in Regatul Unit si pentru a sprijini cresterea economiei, transmite Reuters. "Daca vom dori sa profitam de toate oportunitatile, in conditiile in care ne pregatim sa iesim din Uniunea Europeana, trebuie sa construim o economie mai puternica", a afirmat oficialul britanic in Parlament, dupa ce regina Elisabeta a II-a a prezentat intr-un discurs programul Guvernului condus de Theresa May. "In acest discurs aratam ca vom continua sa imbunatatim situatia finantelor publice, vom sprijini afacerile si crearea de locuri de munca prin reducerea impozitului pe profit", a declarat premierul britanic, citat de Capital.
Diplomatii UE nu se inteleg cum sa relocheze agentiile din Marea Britanie. Ministri si diplomati UE au esuat marti in incercarea de a ajunge la un acord pe marginea criteriilor dupa care vor decide relocarea celor 2 agentii care trebuie sa isi schimbe sediile dupa Brexit. Potrivit Politico, rivalitatea intre statele din Estul Europei si statele mai bogate din Vest a generat blocajul. La negocierile de marti, Romania a fost reprezentata de adjunctul Anei Birchall, secretarul de stat Bogdan Manoiu, fost consilier al presedintelui Traian Basescu, numit in functie pe 3 februarie 2017 de catre Sorin Grindeanu, informeaza Curs de Guvernare.
Jaguar E-Pace: un nou SUV cu sange albastru. Jaguar E-Pace este un nou SUV care vine pe piata sa tulbure putin apele linistite ale producatorilor germani. Noul SUV al producatorului britanic va fi prezentat oficial pe 13 iulie si pana atunci va trebui sa ne multumim cu imaginile teaser publicate de companie. Jaguar E-Pace continua drumul deschis de F-Pace si va intregi linia de SUV-uri planificata de productorul auto aflat sub tutela Tata Motors. "Combinatia dintre designul sportiv si performanta Jaguar asigura faptul ca E-Pace va iesi in evidenta. Fiecare model Jaguar este conceput pentru a incanta simturile, iar noi credem ca E-Pace va face acest lucru, cu un plus asigurat de caracterul sau individual", a declarat Ian Callum, directorul departamentului de Desgn Jaguar, conform Auto-Bild.
Cum vor evolua preturile terenurilor din Bucuresti in 2017. Volumul de tranzactii cu terenuri din Bucuresti este estimat anul acesta la circa 100 de milioane de euro, preturile inregistrand, in general, o crestere moderata, de circa 10% la nivelul intregului an, potrivit estimarilor lui Attila Peli, head of land & development in cadrul companiei de consultanta imobiliara JLL Romania. Piata de anul acesta reprezinta, in valoare, doar un sfert din cea de acum zece ani, cand sectorul imobiliar din Bucuresti, dar si din intreaga tara inregistra un boom. Tot la acea vreme, preturile terenurilor din Capitala inregistrau majorari de pret de 50% pe an, in contextul in care numarul de jucatori interesati de achizitii era foarte mare, astfel ca durata medie a tranzactiilor era de doar trei luni, noteaza NewMoney.

Discursul de adio al lui Donald Trump: Am făcut ceea ce am venit să facem. Am dus cele mai grele bătălii VIDEO
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 de hectare, dotat cu teren de hochei, tunele spre Marea Neagră și podgorii VIDEO
Ultimele ore la Casa Albă: Trump l-a grațiat pe fostul său consilier Steve Bannon, acuzat de fraudă- UPDATE
Ursula von der Leyen: După patru ani lungi, Europa are un prieten la Casa Albă
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO