DiscoverEU: Comisia Europeană lansează o nouă rundă de călătorii gratuite în UE, inclusiv pentru tinerii din România. Comisia Europeană a lansat, joi, o nouă cerere de candidaturi pentru permisele de călătorie DiscoverEU, cu ajutorul cărora tinerii europeni cu vârsta de 18 ani pot călători gratuit în spațiul comunitar. La precedentele două runde din cadrul programului, derulate în 2018, s-au înscris aproape 5.570 de tineri din România, fiind selectate în total 1.112 de persoane. Persoanele cu vârsta de 18 ani din Uniunea Europeană își pot depune candidatura până la 16 mai 2019. Candidații trebuie să se fi născut între 2 iulie 2000 (inclusiv) și 1 iulie 2001 (inclusiv), potrivit Profit.ro.

BusinessFoto: Colaj foto

Autostrada de Centură Bucureşti: primele semne de activitate pe lotul turcilor de la Alsim Alarko. Turcii de la Alsim Alarko au început activitatea pe lotul 2 din Autostrada de Centură București Sud, potrivit unor imagini publicate de pasionații de infrastructură. Deocamdată, pentru viitorul inel de autostradă al Capitalei se desfășoară lucrări de proiectare, urmând ca abia de anul viitor să înceapă construcția propriu-zisă. Potrivit Asociației Pro Infrastructură (API), vorbim deocamdată doar de simpli țăruși topografici, deci elemente specifice etapei de proiectare care este programată să dureze un an de zile, scrie Economica.net.

Tesla vrea să atragă peste 2 miliarde de dolari din vânzarea de acțiuni și obligațiuni. Tesla vrea să atragă peste 2 miliarde de dolari din vânzarea de acțiuni și obligațiuni convertibile, șeful producătorului auto american, antreprenorul miliardar Elon Musk, indicând că ar putea cumpăra acțiuni în valoare de 10 milioane de dolari în cadrul ofertei. Acțiunile companiei s-au apreciat cu până la 5,6% pe bursa de la New York în urma anunțului. Tesla vrea să atragă 642,3 milioane de dolari din vânzarea unui pachet de 2,72 milioane de acțiuni proprii și 1,35 miliarde de dolari din vânzarea de obligațiuni convertibile cu scadența la cinci ani, scrie Profit.ro. Elon Musk: noua Tesla Roadster va avea o autonomie de peste 1.000 km. Zilele trecute, un internaut l-a întrebat pe Elon Musk dacă autonomia lui Tesla Roadster va fi tot de 620 de mile (998 km) sau dacă va crește, mulțumită noii tehnologii de care beneficiază acumulatorii lui Tesla Model S. Răspunsul oficialului excentric a fost scurt și la obiect: Autonomia va fi de peste 1.000 de kilometri'. Evident, aceasta este realizată în condiții optime, fără a abuza pedala de accelerație, potrivit auto-bild.ro.

Cât de "bogată" e România: Petrom a renunţat la peste două treimi din terenurile concesionate acum 20 de ani, pentru că nu a găsit nimic. Petrom a dat înapoi statului român, în ultimii 20 de ani, circa 70% din suprafeţele concesionate în 18 perimetre de explorare/exploatare a hidrocarburilor din România, pentru că nu a găsit resurse exploatabile, reiese dintr-un document al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale. Compania a cerut extinderea perioadei de explorare pentru unele perimetre, în încercarea de a mai găsi resurse de petrol şi/sau gaze, potrivit Economica.net.

Mai multe orase germane au interzis circulatia masinilor diesel Euro 4 anul acesta. La jumatatea anului ar putea muta interdictia la Euro 5. In orasele Stuttgart, Leipzig, Berlin, Munchen si Hamburg, este interzisa anul acesta circulatia masinilor diesel mai vechi de Euro 4. La jumatatea anului, primariile vor decide daca vor muta interdictia la autoturismele diesel Euro 5, intrucat depasesc limitele Uniunii Europene privind NOx-urile, cunoscute ca provoaca boli respiratorii. In aceasta situatie sunt zeci de orase germane, potrivit wall-street.ro.