Termocentrala de un miliard de euro, anuntata de grupul Vimetco, actionarul majoritar al Alro Slatina, si holdingul InterAgro, patronat de Ioan Niculae, va fi construita la Turnu Magurele si va deveni functionala incepand din 2012.

Potrivit comunicatului dat publicitatii ieri, Vimetco si Interagro au infiintat un joint-venture care va construi centrala, in noua companie, numita TM Power, cei doi investitori avand participatii egale de 50%.

Compania a fost inregistrata la sfarsitul saptamanii trecute, la Turnu Magurele. Termocentrala, cu o capacitate de minimum 1.000 MW, va functiona pe baza de carbune, cu tehnologie de ultima generatie. Potrivit specialistilor pietei de electricitate, investitia s-ar putea ridica la un miliard de euro, in conditiile unui raport de un milion de euro pentru fiecare MW instalat intr-o noua centrala de producere a energiei.

“Nou-infiintata companie reprezinta primul parteneriat strategic incheiat de Vimetco pentru a intra pe piata de energie electrica din Romania”, a declarat Christian Wuest, CEO al Vimetco NV. “Crearea TM Power demonstreaza angajamentul nostru in implementarea strategiei de integrare pe verticala si in asigurarea necesarului de energie electrica pentru combinatul de aluminiu din Slatina”, a adaugat oficialul Vimetco. Compania nou-creata a contractat consortiul format din Trapec-Tractebel Project-Managers, Engineers &Consultants (Romania) si Tractebel Engineering Energy&Industrial Solutions Unit (Belgia) pentru realizarea unui studiu de fezabilitate si a altor servicii adiacente.

Business Standard