Oficialii Dacia sustin ca, in contextul actual in care criza petrolului afecteaza piata auto, motoarele mici sunt o necesitate. Producatorul de componente auto Continental a anuntat, ieri, ca va livra unitati de control ale motorului pentru echiparile cu propulsoare de 1,6 litri cu 16 valve, de 1,6 litri cu 8 valve si de 1 litru cu 16 valve, motoare care nu sunt folosite in prezent pe niciun model Dacia.

In plus, tot Continental a dezvaluit si faptul ca Dacia se pregateste sa introduca foarte curand cutia de viteze automata pe unul dintre modele. In comunicatul producatorului de componente se arata ca acesta livreaza si unitati de control a transmisiei pentru cutia de viteze automata catre producatorul auto autohton.

Motorizari cu un propulsor de un litru exista deja pe modelele Sandero si Logan vandute in Brazilia sub marca Renault. Performantele acestora sunt apropiate de cele ale motorului de 1,4 litri montat pe aceleasi modele disponibile in Romania. Oficialii Dacia nu au precizat insa pentru ce modele vor fi folosite aceste motoare mici si economice.

Evenimentul Zilei