Trichet: Economia mondiala se apropie de "momentul de recuperare". Jean-Claude Trichet, presedintele Grupului celor 10 (G10) - grup ce include cele mai importante banci din 11 tari industrializate - si seful Bancii Centrale Europene, a declarat ca economia mondiala este aproape de "momentul de recuperare".

Warren Buffett: Economia isi va reveni peste 5 ani. Miliardarul american este mai putin optimist atunci cand vine vorba de dat pronosticuri privind revenirea economiei din criza. Astfel, in timp ce liderii institutiilor financiare internationale precum Fondul Monetar International sau Banca Centrala Europeana spun ca anul 2010 va fi anul in care economia se va insanatosi, Buffett este de parere ca acest lucru se va produce abia peste 5 ani, scrie Capital.

UniCredit va da credite imobiliare doar pentru “mici plombe”. Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Tiriac Bank, cu o expunere de 15-20% pe sectorul de real estate, se asteapta ca singurele credite pentru investitii imobiliare ce se vor mai acorda in perioada urmatoare sa fie pentru “mici plombe”, si nu pentru proiecte de proportii, scrie Business Standard.

A&D Pharma le-a platit managerilor exit bonusuri de 2 milioane de euro. Cel mai mare grup farma local negociaza cu sase institutii financiare un credit sindicalizat de 100 mil. euro pentru refinantarea unui imprumut contractat in 2006; A&D Pharma a renuntat anul trecut la 211 angajati intr-un proces de restructurare care a costat compania 6,2 mil. euro, scrie Ziarul Financiar.

Piata terenurilor din Bucuresti: Preturile scad, interesul inca nu creste semnificativ. Cativa din specialistii imobiliari de pe piata au spus, pentru DailyBusiness.ro, ce fel de investitori cauta acum terenuri, de ce bugete dispun si ce tipuri de terenuri sunt atractive pentru acestia. In general, se cauta terenuri cu suprafete de 2.000-3.000 mp, cu potential de dezvoltare imediat, conform lui Adrian Ghimpau, directorul departamentului rezidential al Coldwell Banker Affiliates of Romania. Amplasarea, deschiderile la strazi principale, utilitatile si posibilitatea de construire imediata fac diferenta pe piata de terenuri, spune Costin Lazar, directorul general al Neoland Invest.

Cel mai scazut nivel al solvabilitatii din sistemul bancar local - 9,38%. Cel mai scazut nivel al solvabilitatii din sistemul bancar din tara noastra este de 9,38%, cu 1,38 puncte procentuale peste nivelul minim impus de reglementarile Bancii Nationale a Romaniei, a declarat pentru Bursa domnul Nicolae Cinteza, directorul directiei de supraveghere din cadrul BNR.

Cand sa apelezi la leasingul de personal. In prezent, angajatii pentru secretariat, contabilitate, marketing si resurse umane sunt cei mai cautati de firmele care apeleaza la leasingul de personal. Solutiile de leasing pot fi potrivite cand este nevoie de mai multi oameni pentru un proiect punctual sau cand angajatii permanenti sunt in concedii medicale, de odihna sau maternitate, scrie Startups.ro.

Creditul pe card a ajuns la 50.000 de euro. Banca Comerciala Romana a lansat ieri sub sigla Visa produsul Powercard BCR. Instrumentul ofera posibilitatea deschiderii unei linii de credit de 50.000 de euro echivalent in lei, in limita a sase salarii nete, scrie Cotidianul.

Lambo SuperVeloce: de la 0 la 100 km/ora in 3,2 secunde! Noul Murcielago LP 670-4 SuperVeloce este o serie limitata, tipica pentru Lamborghini. Motorul V12 de 6,5 litri a fost revizuit, puterea fiind ridicata pana la 670 CP, in timp ce greutatea a scazut cu 100 kg. Astfel, SuperVeloce este o versiune mai puternica si mai usoara decat Murcielago LP 640, raportul greutate-putere fiind de 2,3 kg pentru fiecare cal-putere. Acceleratia de la 0 la 100 km/ora se realizeaza in doar 3,2 secunde, viteza maxima fiind de 342 km/ora, scrie 24auto.ro.

Noua Kia Sorento - primele imagini oficiale. Kia a publicat primele imagini cu noua generatie Kia Sorento, care urmeaza a fi lansata pe piata in 2010. Viitorul crossover va fi prezentat in premiera la salonul auto de la Seul. Modelul seamana putin cu cea mai noua creatie a Hyundai in materie de vehicule 4x4 – Hyundai Veracruz. Printre schimbarile la care ne putem astepta se numara o noua grila cromata, noi faruri si dimensiuni mai generoase, scrie StiriAuto.ro.

Tanarul fermier care infiinteaza o exploatatie agricola poate primi pana la 25.000 euro nerambursabili, prin PNDR. Fermierii in varsta de pana la 40 de ani beneficiaza de fonduri nerambursabile prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PDNR), in valoare totala de peste 337.221.484 euro, in perioada 2007-2013, pentru infiintarea de exploatatii agricole, scrie NewsChannel.ro.

Aviatorii revin la inaltime in topul salariilor. Castigul salarial mediu net a fost in prima luna a anului de 1.355 de lei, in scadere cu 9% comparativ cu decembrie, diferenta fiind reprezentata in mare parte de primele acordate de sarbatori. Cum la banci primele au fost mai mari, in decembrie pe primul loc in topul salariilor s-au aflat angajatii din intermedieri financiare. Odata disparute bonificatiile de sfarsit de an, salariatii din transporturi aeriene revin in pole position, cu un castig mediu de 3.272 lei, fata de numai 2.912 in domeniul bancar si conex, scrie Gandul.

New York Times isi vinde sediul pentru 225 mil. dolari. New York Times Company a anuntat ca si-a vandut sediul central din Manhattan pentru 225 milioane de dolari catre W.P. Carey & Co.. Compania media urmeaza sa inchirieze birourile de la noul proprietar. Decizia a fost luata in incercarea de a-si achita datoriile si a mari rezerva de lichiditati. Publisherul New York Times si Boston Globe a mai recurs, de asemenea, si la disponibilizari pentru a face fata scaderii publicitatii in industria media, scrie Capital.

Stirile de la Pro TV si Antena 1 aduna 43% din piata. Stirile Pro TV de la ora 19:00 si Observatorul de la aceeasi ora de la Antena 1 au cumulat, in primele doua luni ale acestui an, o cota de piata medie de 43% si o audienta de 18,6% pe publicul urban, potrivit GfK Romania. Stirile Pro TV au avut audientele cele mai mari, de 11,6%, in timp ce Observatorul de la Antena 1 a obtinut doar 7%, scrie Business Standard.

Deprecierea leului coboara Bucurestiul pe locul 121 in topul celor mai scumpe orase din lume. Bucurestiul a coborat pe locul 121 din 132 intr-un top al celor mai scumpe orase din lume, dupa ce in 2008, acesta s-a aflat pe pozitia 95, conform unui studiu elaborat de Economist Intelligence Unit (EIU), informeaza Mediafax. Anul acesta, indicele atribuit capitalei Romaniei a fost de 53 de puncte, comparativ cu 71 de puncte in 2008, se arata in studiul EIU, care evalueaza mai multe orase in functie de costurile de trai, scrie Ziarul Financiar.

Criza in Romania: Adio prime, bonusuri si cheltuieli pentru casa! "Criza se combate cu ajutorul reducerii cheltuielilor de catre cetateanul obisnuit si cu taierea bonusurilor sau a primelor de catre angajatorii romani". Acestea sunt concluziile principale ale unui studiu referitor la perceptia asupra crizei economice a utilizatorului roman de internet, citeaza Capital.

Netbook Apple cu touch-screen, in trimestrul al treilea. Un netbook Apple in trimestrul al treilea – acesta este zvonul raspandit de Commercial Times. Se pare ca Wintek va livra ecranele senzitive catre Quanta, care va avea rolul de a asambla netbook-ul Apple, scrie Chip.ro.