Criza pentru guvernanti: Udrea declara pentru Gandul ca si-a rescadentat creditul de 3 milioane de euro, Berceanu strange milionul, Boc e sarac, Ministrul Muncii a muncit pentru tutun. La sase luni de la inceputul mandatelor in Cabinetul „bicolor”, unii dintre ministrii PD-L si PSD se confrunta cu criza economica pe propria piele. Altii prospera si in curand ajung milionari in euro. Chibzuit, premierul Boc strange ban pe ban pentru zile mai grele, cel putin asa reiese din cele mai recente declaratii de avere a cativa dintre guvernanti, postate pe site-ul Guvernului, scrie Gandul.

Hotelierii de pe litoral au inceput sa intre pe plaje. Reprezentantii Directiei Apelor Dobrogea Litoral (DADL) au demarat vineri actiunea de impartire a plajelor in favoarea agentilor economici, in baza ordonantei comune a ministerelor Mediului si Turismului. DADL a identificat 150 sectoare de plaja de la Navodari la Vama Veche. „Pot inchiria plajele hotelierii, sefii de complexuri rezidentiale, societati comerciale cu specific de divertisment, agrement si/sau sportiv si autoritatile locale, daca vor, pana la 20%”, a declarat pentru Evenimentul Zilei seful DADL, Laurentiu Marin.

Copos cere reclasificarea Hotelului Hilton. Omul de afaceri George Copos, actionarul majoritar al grupului de firme Ana, a depus, vineri, la Ministerul Turismului (MT), o cerere de reclasificare a Hotelului Athenee Palace Hilton din Bucuresti, dupa ce acestuia i s-au „taiat“ cele cinci stele, pe motiv ca nu corespundea standardelor impuse, au declarat pentru „Adevarul“, surse din MT.

Doar 2% din achizitiile publice s-au facut prin sistemul electronic. Ditamai hotararea de guvern a fost aruncata la cos de catre autoritatile noastre, care au ales sa ocoleasca sistemul electronic cand au facut achizitii publice de bunuri si servicii. Doar 2% din achizitiile publice au trecut prin mecanismul electronic SEAP, in 2008, desi o Hotarare de Guvern prevede un prag minim de zece ori mai mare, potrivit Bursa.

Numarul firmelor intrate in insolventa a crescut cu peste 60% in primele 5 luni. Numarul firmelor intrate in insolventa a crescut cu 60,35% in perioada ianuarie - mai 2009, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, conform Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR). Principala cauza care a condus la aceasta situatie este blocarea creditarii, sursa principala de finantare pentru majoritatea companiilor fiind imprumuturile de la banci, transmite Gardianul.

Miza bataliei low cost: 5 milioane de pasageri. Gratie promovarii agresive a unor preturi extrem de avantajoase, Wizz Air devine primul transportator aerian low cost, detronand compania Blue Air. In primele trei luni din 2009, cu Wizz Air au calatorit 313.000 de pasageri. In 2004, omul de afaceri Nelu Iordache lansa in Romania primul operator low cost, compania Blue Air, care a ramas pana nu demult lider de piata, desi numarul operatorilor a crescut de la an la an, informeaza Capital.

Unirea SC, proprietarul celui mai vizitat mall din Bucuresti, a facut profit in scadere cu 18% in T1.Compania Unirea Shopping Center, care detine in Bucuresti cel mai vizitat mall din capitala, a obtinut in primele trei luni ale anului un profit de 3,5 milioane de lei, in scadere cu 18,4 % fata de perioada similara din 2008, in timp ce cifra de afaceri a crescut cu 13,7%, la 24,1 milioane de lei, potrivit datelor publicate vineri pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti. Firma mai detine un centru comercial Unirea si in Brasov, inaugurat anul trecut in urma unei investitii de 35 de milioane de euro, insa mall-ul a fost scos la vanzare in luna martie, potrivit Ziarului Financiar.

Pompa de caldura sau cum va puteti incalzi biroul cu ajutorul mediului inconjurator. Eficienta energetica, ecologie, siguranta, independenta. Sunt cuvinte pe care fiecare antreprenor sau proprietar de casa le rostesc atunci cand vine vorba de incalzirea imobilelor in care locuiesc sau isi desfasoara activitatea. Daca pana in prezent centralele termice traditionale sau cele pe baza de gaze erau la putere, in ultima vreme un nou tip de incalzire, eficient si mai "verde", a aparut pe piata: sistemul pe baza de pompa de caldura. Tehnologia nu este, insa, foarte ieftina, scrie Newschannel.ro.

Noul proprietar al Opel va muta o parte din productie din Germania in Ungaria si Austria. Grupul canadian Magna, producator de piese auto, ce va prelua controlul Opel impreuna cu banca ruseasca OAO Sberbank si producatorul rus de automobile GAZ, va transfera productia de motoare de la uzinele din Rüsselsheim si Bochum catre amplasamentele din Szentgotthárd si Aspern. Magna va pastra operatiunile de asamblare din Bochum, Russelsheim si Eisenach, iar fabrica de motoare de la Kaiserslautern va fi in continuare operationala. Din cauza acestui transfer, circa 3.600 slujbe vor disparea de la divizia germana a Opel, potrivit Business Standard.

"Divort" intre administratorul mall-ului Grand Arena si dezvoltator. Compania imobiliara Cegis, care se ocupa de administrarea mall-ului Grand Arena, ar putea sa renunte la contractul de management al centrului comercial, ca urmare a unei "incompatibilitati" intre companie si Lucien Harfi, reprezentantul EuroInvest Intermed, dezvoltatorul Grand Arena. Anuntul Cegis vine dupa ce la inceputul lunii iunie Sonae Sierra, un alt administrator de spatii in mall-uri, care este si dezvoltator, a anuntat ca se va ocupa de comercializarea spatiilor libere din centrul comercial si ca discuta cu dezvoltatorul si preluarea integrala a managementului Grand Arena, anunta DailyBusiness.ro.

Primele impresii de la volanul Skoda Yeti, test drive in Slovenia. Skoda Yeti, primul Sport Utility Vehicle (SUV) din istoria constructorului auto ceh Skoda, este cu adevarat un "Big Foot" pentru marca, deoarece ii permite sa atace o clientela careia nu avea ce sa-i ofere pana acum. Primele impresii pe care mi le-a lasat Yeti sunt pozitive, masina fiind bine inchegata, robusta si spatioasa. Mici neajunsuri am observat la materialele folosite la fetele de usi: plastic dur si textile cam aspre, scrie StiriAuto.ro.

Noul Volkswagen Golf GTD, disponibil si in Romania. Noul Volkswagen Golf VI GTD se poate comanda si in Romania. Modelul va fi livrat catre clienti din luna iulie. Noul GTD este cel mai puternic Golf cu motorizare diesel disponibil in prezent (170 CP). Abrevierea GTD exercita un efect magic asupra pasionatilor de propulsoare diesel, beneficiind si de o traditie indelungata: in urma cu 27 de ani a fost lansat primul GTD si a revolutionat piata motoarelor cu aprindere proprie prin propulsorul supraalimentat; pentru prima data, un diesel nu era doar economic, ci si sportiv, transmite 24auto.ro.

Asus UX50V: oglinda de 15.6 inch cu creier. Calculatoarele portabile cu accente “fashion” sunt in ultima vreme din ce in ce mai promovate. Nu am studiat cererea de pe piata, insa Asus pare-se ca stie destul de bine cat de cautat este un laptop lucios, cu cristale Swarovski sau alte podoabe. Totusi, cu modelul Asus UX50V, taiwanezii au intrecut masura. Desi nu prezinta elemente pretioase, acest notebook de 15.6 inch are o inzestrare cu efect de bumerang - luciul exagerat al carcasei si al display-ului, scrie Go4it.ro.

Romtelecom - internet si consola Wii. Romtelecom a lansat, vineri, o oferta speciala de servicii de internet, in cadrul careia clientii vor primi gratuit sau la preturi reduse console de jocuri Ninetendo Wii. Astfel, Romtelecom ofera, fara costuri aditionale, o consola Wii noilor clienti persoane fizice care opteaza pentru abonament broadband cu viteza de 6 Mbps (contracte pe trei ani), de 8 Mbps (contracte pe doi ani) si de 20 Mbps (contracte de un an), potrivit Chip.ro.