Activistii pentru apararea drepturilor omului atrag atentia asupra situatiei homosexualilor din Uganda care ridica numeroase probleme in urma publicarii unui articol ce instiga la spanzurarea acestora. Articolul publica numele si fotografiile a 100 de persoane din comunitatea gay sub titlul "Spanzurati-i!", potrivit The Guardian.

Cel putin o femeie mentionata in acest articol a fost fortata de catre vecinii ei sa isi paraseasca domiciliul, dupa ce acestia au aruncat cu pietre in ea. In acelasi timp mai multe persoane au fost agresate verbal, potrivit grupului ce reprezinta minoritatile sexuale din Uganda (Sexual Minorities Uganda).

Articolul a aparut la inceputul acestei luni in ziarul "Rolling Stone", un saptamanal editat de absolventii de jurnalism. Publicarea acestui material a survenit la cateva zile de la momentul in care a fost sarbatorita introducerea in Parlament a primei legi anti-homosexuale. Legea solicita condamnarea la moarte a tuturor acelora care intretin relatii homosexuale repetate si inchisoarea pe viata pentru aceia care comit aceasta fapta pentru o singura data.