Guvernul britanic a prezentat duminica un plan de promovare a alimentatiei sanatoase ce valoreaza 390 milioane de euro. In baza acestui program milioane de persoane vor beneficia de reduceri la achizitionarea alimentelor sanatoase cu ajutorul unor vouchere pe care le vor primi din partea guvernului, informeaza Reuters.

Guvernul britanic propune acest plan ca parte a programului sau "Change4Life", care vizeaza combaterea obezitatii in randul populatiei din Marea Britanie, incurajand oamenii sa consume mai multe alimente sanatoase si sa depuna mai mult efort fizic.

Milioane de persoane din Anglia vor primi vouchere in valoare de 50 de lire sterline cu ajutorul carora vor beneficia de reduceri la produse precum iaurturile cu aport scazut de grasime, cerealele integrale, legumele congelate, fructele si berea fara alcool.

Ministrul Sanatatii, Andrew Lansley, a declarat ca acest plan "este un exemplu excelent care demonstreaza felul in care guvernul, media, industria si vanzatorii pot contribui impreuna la imbunatatirea sanatatii oamenilor".

Pe de alta parte, Tim Lang, profesor pe politici alimentare la Universitatea din Londra a pus la indoiala motivele oficiale pe care guvernul le-a invocat pentru a sustine acest plan. "Este o strategie de sanatate publica? Nu, este o strategie de protejare a anumitor branduri", a declarat acesta. ​