Cum va arata Romania in 2020: mai putini politicieni in administratia publica. Clasa politica din Romania nu a stiut sa se solidarizeze pentru constructia statului nici macar in fata crizei economice, este una dintre concluziile lui Gheorghe Falca din cartea "Societatea vie: Proiect Romania 2020", care va fi lansata oficial maine. Primarul aradean (PDL) explica conceptul "societatii vii", care presupune o politica vie, ca unica sansa de revitalizare a activitatii interne a partidelor si, mai ales, de reformare din temelii a administratiei publice romanesti. Volumul face o analiza detaliata a evolutiilor din ultimii 10 ani din sistemul administratiei publice centrale si locale, invatamantului, sanatatii si asistentei sociale. Primarul Aradului propune proiectul unei Romanii centrate pe cetateanul liber si responsabil si iesirea din filosofia unei Romanii centrate pe stat, asa cum a fost in cea mai mare parte a istoriei sale, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Mazare si Hrebenciuc vor capul lui Geoana. Surse PSD: "Vor vota pentru excludere si cei care vor sa plece cu Geoana la noul partid". Viitorul lui Mircea Geoana in PSD depinde de votul de saptamana viitoare din Comitetul Executiv(CEx), fostul presedinte al pesedistilor putand fi exclus cu votul a doua treimi din numarul membrilor acestui for din care fac parte, alaturi de conducerea partidului, toti liderii de organizatii. O mare parte a acestora cer "executarea" lui Geoana. Social-democratii ii suspecteaza insa pe unii dintre cei care-l contesta pe Geoana ca o fac doar de fatada pentru a-l convinge pe acesta sa faca un nou partid in care sa i se alature. Presedintele PSD Constanta, Radu Mazare, a declarat pentru gandul ca va sustine propunerea lui Victor Ponta de a-l exclude din partid pe Mircea Geoana. "Sanctionarea lui Mircea Geoana, in urma recomandarii Comisiei de integritate, este necesara pentru ca acesta nu este la prima sfidare a autoritatii partidului. El se situeaza de facto in afara partidului", a precizat si Viorel Hrebenciuc, presedintele PSD Bacau. Integral in Gandul.

Baronii PSD aleg: Ponta sau Geoana? Filialele pesediste isi aleg tabara, daca nu au facut-o deja, in razboiul Victor Ponta-Mircea Geoana. Pozitionarile se produc in perspectiva Comitetului Executiv National. Pana atunci, continua declaratiile acide, iar o prima judecata a lui Mircea Geoana are loc duminica, la Comisia de integritate. Agitatia de la centru se propaga si in filialele PSD, dupa ce Victor Ponta a plusat "ori eu, ori Geoana", iar Mircea Geoana a inceput sa-si aduca aminte cum l-a "facut om pe Victor Ponta" si cum "l-a pus ministru" pe Ilie Sarbu, care acum "minte cu nerusinare" si "se scalambaie cu minciuni". "PSD nu inseamna Ponta-Sarbu-Daciana", este mesajul transmis transant de primarii doljeni, prin vocea edilului din Farcas, Ilie Nemtaru. Nemultumiti de cele intamplate in ultimele zile, primarii PSD din Dolj au decis sa faca zid in jurul lui Mircea Geoana si i-au mandatat pe liderul filialei, Ion Prioteasa, si pe vicepresedintele PSD Valeriu Zgonea, ales deputat in Dolj, sa se opuna excluderii lui Geoana, dar si retragerii acestuia de la sefia Senatului, informeaza Romania Libera.

Ce are Basescu sa-i spuna Angelei Merkel. Presedintele Romaniei va da ochii astazi, la Berlin, cu cea mai puternica femeie din lume. De cand cu criza zonei euro, Germania detine rolul de conducator al Uniunii Europene. Un rol pe care, dupa unii, il imparte cu Franta, iar dupa altii, nu-l imparte cu nimeni. Intrevederea Merkel-Basescu are loc intr-un moment dificil pentru Uniunea Europeana. Ecourile ultimelor rataciri politice de la Atena nu s-au stins, iar urmatoarea pe lista pare a fi Italia. Germania a fost nevoita sa ridice din nou tonul, cerand rigoare si responsabilitate. Romania, pe model german? Romania nu este Grecia - liderii de la Bucuresti nu contenesc sa o spuna. Presedintele Basescu va trebui sa convinga la Berlin ca Romania urmeaza "modelul german" si ca, spre dosebire de Grecia, este un elev-model. Guvernul se pregateste sa trimita la Parlament un proiect de buget cu un deficit extrem de strans, de sub 2 la suta din PIB, relateaza Adevarul.

Chef cu Elena Udrea intr-un local de manelisti. Ministrul turismului, Elena Gabriela Udrea, a dat o petrecere de Sfintii Mihail si Gavriil impreuna cu pedelistii din colegiul ei de deputat. Locul ales: un restaurant din Capitala, unde canta de obicei regii manelelor si muzicii lautaresti. S-a dorit a fi o petrecere ferita de ochii presei. La Hanul Drumetului din Bucuresti isi etaleaza frecvent talentul manelisti de top precum Florin Salam, Vali Vijelie, Sorinel Pustiu, Marius Babanu si multi altii. Acesta a fost restaurantul unde, marti, Elena Udrea a dat un chef impreuna cu pedelistii locuitori ai colegiului sau de deputat. Sarbatoriti au fost purtatorii numelor Sfintilor Mihail si Gavriil, insa de departe ministrul dezvoltarii a fost vedeta chefului. Petrecerea a inceput pe la ora 14.30, iar Elena Udrea a ajuns in jurul lui 17.30. "Elena, presedinte!", asa a fost intampinata ministra de cei care o asteptasera cu sufletele la gura. Cele cateva sute de participanti au avut parte de un meniu obisnuit romanesc: salata de icre, branza si rosii ca aperitive, sarmale si friptura, iar ca desert placinta cu branza, dupa cum ne-au marturisit participantii la eveniment. Integral in Puterea.