Cine se ocupa de politicile economice in Parlamentul Romaniei? Un deputat care vara trecuta a luat 1,1 la matematica si 2,1 la romana, la Bacalaureat. Deputatul PP-DD Viorel Blajut nu se poate lauda ca s-a prea omorat cu cartea la viata lui. Parlamentarul de Iasi a obtinut, in sesiunea de vara a examenului de Bacalaureat din 2012, doua note rusinoase la matematica si limba romana, reusind sa promoveze, cu greu, in toamna. Acum e student la doua facultati. Daca examenul de Bacalaureat din vara anului 2012 a fost un esec total pentru deputatul Viorel Blajut, in toamna, acesta poate spune ca a avut mai mult noroc. Absolventul de la seral al Grupului Scolar "Nicolina" din Iasi reusea atunci, cu putin inainte de alegerile parlamentare, sa promoveze examenul de maturitate, scrie Adevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

De ce vrea Fenechiu sa-i cumpere avion nou lui Basescu? Presedintele a fost acuzat ca provoaca Tarom pierderi de sapte milioane USD, dar un avion VIP nou ar costa de zece ori mai mult. Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a anuntat ca vrea sa cumpere, pentru transportul special al presedintelui Basescu si al premierului Ponta un avion nou-nout, un Airbus 318 sau 319. Anuntul intra in flagranta contradictie cu declaratiile de pana acum ale lui Fenechiu si Ponta, care-l acuzau pe seful statului ca ar cheltui prea mult pentru transportul aerian. Enervat, Basescu a luat Alitalia in ultima deplasare externa, scrie EVZ.

Cea mai tanara deputata din istoria Romaniei: "Nu ma doare ca am fost facuta secretara lui Dragnea". Catalina Stefanescu, parlamentara despre care s-a zis ca a fost secretara lui Liviu Dragnea, are, la doar 24 de ani, o biografie ciudata: absolventa de limbi straine, consultanta la o ferma de vaci, membra in Legislativ. Presa a a scris despre ea ca e secretara lui Liviu Dragnea si, in timpul liber, dansatoarea aceluiasi Liviu Dragnea. De fapt, nu i-a facut nicio cafea lui Dragnea, fiindca Dragnea nu bea cafea. Si nici nu i-a dansat. Ziaristii unei televiziuni de stiri au confundat-o cu o alta femeie care se invartea la o nunta pe langa teleormaneanul cu mustata. Catalina nu s-a suparat: "Asta e, riscurile meseriei", scrie Adevarul.

Dragnea a prezentat sistemul de vot electronic pentru congresul PSD. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, le-a prezentat luni jurnalistilor sistemul de vot pentru alegerile interne din PSD, de la congresul din 20 aprilie, precizand ca acesta ar putea fi implementat inclusiv la alegerile nationale pentru Parlamentul European de anul viitor. Dragnea a prezentat doua ecrane "TouchPos" cu sistem de scanare, unde delegatii vor putea sa voteze electronic, astfel incat numaratul voturilor sa fie realizat imediat dupa finalizarea procesului de votare, scrie Gandul.

"Scandalul Kovesi", cel mai mare de la infiintarea USL. Desemnarea sefilor la DNA si Parchetul General intra in linie dreapta. Dupa sedinta CSM de astazi, Victor Ponta va discuta cu Traian Basescu, care are ultimul cuvant in aceasta chestiune. Discutiile referitoare la desemnarea procurorilor- sefi la DNA si Parchetul General au tensionat relatiile dintre PNL si PSD la un nivel nemaiintalnit de la momentul in care s-a constituit guvernul. Victor Ponta si Crin Antonescu au schimbat ieri replici dure pe aceasta tema, scrie EVZ.

Spre o noua dreapta si spre recuperarea unui minim consens national. Un entuziast al politicii presedintelui Traian Basescu descopera astazi ca dreapta va trebui sa-si defineasca mai limpede relatiile cu Uniunea Europeana. Este posibil ca, in cele din urma, reflectia politica romaneasca de dreapta sa iasa de sub specia mimetismului subaltern. Un exemplu este deputatul european Traian Ungureanu, care, luand cunostinta de criza dramatica in care se afla propria grupare si lovit el insusi cu multa cruzime, stigmatizat aproape de fostii camarazi de arme, gaseste luciditatea si puterea de a reveni, dupa ani lungi de rataciri, la o reflectie personala si autentica asupra problematicii romanesti, scrie Deutsche Welle.