Criticarea lui Antonescu, mai grava decat destabilizarea USL. In PNL, declaratiile critice la adresa presedintelui partidului se platesc cu excluderea, in timp ce atacurile la adresa partenerilor de alianta sau chiar situatia de a fi in arest preventiv nu au niciun fel de consecinte. Asa se face ca Andrei Chiliman, primarul sectorului 1 si fondatorul platformei Initiativa "Romania Liberala" va fi propus spre excludere in sedinta de saptamana viitoare a Delegatiei Permanente a PNL, dupa cum au declarat pentru EVZ surse din partid. In schimb, senatorul Sorin Rosca Stanescu a scapat, dupa sedinta de ieri a PNL, numai cu o urecheala publica, desi pastrarea sa in partid pare sa ameninte stabilitatea USL. De o indulgenta similara beneficiaza si primarul din Ramnicu Valcea, Emilian Francu, aflat in arest preventiv sub acuzatia de luare de mita, caruia nimeni nu i-a cerut nici macar autosuspendarea din partid pana la lamurirea situatiei, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Adrian Nastase: USL trece printr-o perioada complicata. Interesele sunt divergente. Adrian Nastase afirma ca USL trece printr-o perioada complicata, intrucat "interesele sunt divergente" si ca e nevoie de dialog in interior, apreciind ca declaratiile lui Sorin Rosca Stanescu nu au fost "extrem de dramatice". Adrian Nastase a declarat joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Reghin, unde si-a lansat doua volume, ca USL trece printr-o perioada complicata, intrucat partidele componente au proiecte diferite pentru anul 2014, cand au loc alegeri europarlamentare si prezidentiale, iar "interesele sunt divergente". "USL trece printr-o perioada complicata, pentru ca visele celor doua partide sunt diferite. Sau, ca sa vorbesc mai putin plastic, evident ca proiectele pentru anul urmator si pentru anii urmatori sunt diferite. PSD trebuie sa apere guvernarea si trebuie sa raspunda unor asteptari imense ale populatiei", a spus Nastase, anuntaAdevarul.

Ioan Oltean vrea sa confiste bunurile greco-catolicilor. Initiativa deputatului PDL de a reglementa situatia proprietatilor confiscate in anul 1948 ar putea genera noi conflicte interconfesionale. Dupa o perioada de liniste, in care tensiunile interconfesionale s-au calmat in Transilvania, neintelegerile dintre ortodocsi si greco-catolici ar putea reizbucni in forta. Insa de aceasta data, nici una dintre confesiuni nu poarta vreo vina, ci politicienii. Mai exact, deputatul PDL de Bistrita-Nasaud, Ioan Oltean, care este si vicepresedinte al principalului partid de Opozitie. El a scos de la naftalina o initiativa legislativa din anul 2007, care vizeaza, practic, o noua confiscare a bunurilor Bisericii Greco-Catolice de care acest cult a fost deposedat de catre comunisti in anul 1948, informeazaRomania Libera.

Udrea : "USL nu va reusi sa termine ce s-a inceput in mandatul meu". Deputatul PDL Elena Udrea a lansat un atac dur la adresa guvernarii USL. Aceasta a afirmat ca in actualul mandat, investitiile in infrastructura au scazut cu 26% . Elena Udrea a declarat ca Uniunea nu va reusi nici macar sa termine ce s-a inceput in mandatul sau de la ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. "Investitiile in infrastructura au scazut cu 26% in guvernarea Ponta. USL nu numai ca nu va reusi sa construiasca nimic nou, dar nici nu va reusi sa termine ce s-a inceput in mandatul Elenei Udrea", a spus fostul ministru, la inaugurarea cabinetului s[u de parlamentar din Roman. Cu ocazia acestei vizite la Roman, Elena Udrea a vizitat, alaturi de Preasfintitul Episcop Ioachim Bacauanul, proiectele Fundatiei Episcop Melchisedec finantate prin Programul Operational Regional in timpul mandatului sau de ministru al Dezvoltarii, scrieAdevarul.

De ce ii ancheteaza DNA pe fostii ministri Funeriu si Vreme. Daniel Funeriu si Valerian Vreme sunt invinovatiti ca au permis o paguba de 5 milioane de euro pentru statul roman. Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu este acuzat ca ar fi produs statului prejudiciul de 5 milioane de euro prin semnarea unei note ilegale pentru achizitia de soft educational. Documentul ar fi fost avizat si de Valerian Vreme, ex-ministru pentru Societatea Informationala din Guvernul Boc, astfel incat actualul Executiv a anuntat ieri ca va sesiza DNA cu privire la cei doi pentru posibile fapte de natura penala. Prejudiciul a fost calculat de Corpul de control al prim-ministrului, care arata intr-un raport ca in urma verificarilor efectuate la cele doua ministere in legatura cu inchirierea de licente educationale a descoperit ca imputernicirea acordata Ministerului pentru Societatea Informationala pentru efectuarea achizitiei a fost extinsa in mod ilegal printr-o nota semnata de cei doi fosti demnitari si aprobata de premierul de la acea data, Emil Boc, anuntaRomania Libera.