Hora revizuirii: un pas inainte, unul inapoi. Parlamentarii din Comisia pentru revizuirea Constitutiei au luat-o vitejeste indarat, revenind asupra unor articole votate saptamana trecuta. Prima victima a fost amendamentul senatorului PNL Tudor Chiuariu care introducea in Constitutie interzicerea discriminarii pe criterii de orientare sexuala. Adoptat saptamana trecuta, amendamentul a fost salutat ca fiind un prim pas catre legalizarea parteneriatelor civile intre persoane de acelasi sex. Ca urmare, ieri, presedintele comisiei, Crin Antonescu, a precizat ca votul de saptamana trecuta a fost dat "de principiu" si a supus din nou la vot chestiunea. De aceasta data amendamentul a fost respins, parlamentarii PSD pronuntandu-se impotriva. Dupa prima respingere, amendamentul a fost din nou supus la vot, cu un rezultat similar, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Hasotti: Parlamentarii PNL mi-au transmis sa solicit conducerii PNL sanctionarea lui Ioan Ghise. Vicepresedintele executiv al PNL, Puiu Hasotti, a precizat, marti, ca parlamentarii liberali dezavueaza declaratiile si atitudinea senatorului Ioan Ghise si ca i-au transmis sa ceara conducerii PNL sanctionarea acestuia. "In calitate de vicepresedinte executiv al PNL, raspunzator de activitatea parlamentarilor, declar ca niciun parlamentar PNL nu agreeaza afirmatiile domnului Ioan Ghise si dezavueaza drastic astfel de atitudini. Foarte multi parlamentari PNL mi-au transmis sa cer conducerii PNL sanctionarea domnului senator Ghise.Luni, la grupul parlamenmtar de la Senat, va fi discutata situatia lui Ghise", a precizat Hasotti, pentru Mediafax Senatorul PNL Ioan Ghise a afirmat intr-un interviu pentru ziare.com ca premierul Victor Ponta ar trebui sa-si dea demisia din functie ca urmare a incheierii acordului de coabitare cu presedintele Traian Basescu, anuntaAdevarul.

Iliescu: Basescu a avut o iesire cam precipitata anuntand referendum, dar nu e nicio problema. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marti, pentru Mediafax, ca seful statului, Traian Basescu, a avut "o iesire cam precipitata" atunci cand a anuntat inceperea procedurilor privind referendumul. Ion Iliescu a aratat ca presedintele Romaniei s-a grabit sa influenteze dezbaterea actuala prin acest gest. "E o iesire cam precipitata pe parcursul discutiilor antamate in legatura cu modificarile de adus Constitutiei (...) Domnul Traian Basescu s-a grabit cu aceasta interventie pentru a influenta mersul dezbaterii. Dar nu e nicio problema", a spus Iliescu. Fostul presedinte a precizat ca Traian Basescu a devenit partizanul ideii ca Romania sa treaca unicameralism, aratand insa ca statele europene mari au toate un sistem bicameral. "Referendumul la care face el referire ... poporul daca spune maine sa se desfiinteze Parlamentul ar vota desfiintarea Parlamentului, asta nu e un criteriu. Noi ne-am aliniat la o traditie istorica a tarii, o practica generala a Europei. Doar tarile mici nu au Parlamente bicamerale, tarile cu anumita marime au legislative bicamerale", a spus Iliescu, informeazaRomania Libera.

Filiala PNL Turnu-Severin si deputatul Mihai Stanisoara au fost evacuati din sediu. Organizatia municipala a PNL Drobeta Turnu-Severin a ramas fara sediu, dupa ce Primaria municipiului a procedat la evacuarea chiriasului sau. Primaria, in calitate de proprietar al imobilului, spune ca PNL a incalcat mai multe prevederi din contract. Evacuarea din sediu s-a facut marti dupa-amiaza, la fata locului fiind prezent din partea Primariei Drobeta Turnu-Severin, viceprimarul Romulus Valcu, cel care a fost exclus din PNL Mehedinti la sfarsitul lunii mai a.c. Potrivit edilului, PNL Mehedinti a fost sanctionat, luni, cu suma de 50.000 de lei pentru lucrari in interiorul sediului fara autorizatie de constructie, iar a doua zi s-a trecut la evacuare, scrieEVZ.

Buda: "PDL va ataca la CCR noua Constitutie; USL nu va scapa de Parlament unicameral". Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, a anuntat ca democrat-liberalii vor ataca la CCR proiectul de revizuire a Constitutie, el avertizand USL ca nu va scapa niciodata de Parlamentul unicameral, oricat ar fugi. "Ii spun domnului Antonescu ca inteleg ca nu are capacitatea de a aprecia consecintele unor decizii ale Curtii Constitutionale. Tot ce fac Crin Antonescu si Comisia de revizuire a Constitutiei se situeaza in afara prevederilor contitutionale cu privire la modificarile aduse Constitutiei. Noi vom ataca la CCR proiectul de revizuire (...). Nu exista cale de intors, ca vreau sau nu vreau sa respect referendumul din 2009. De Parlamentul unicameral nu vor scapa niciodata cei de la USL, oricat ar fugi", a spus Buda. Potrivit acestuia, in cazul in care CCR admite sesizarea PDL la proiectul de modificare a Constitutiei, nu se va mai ajunge la referendum in toamna, anuntaAdevarul.