Sondaj CSOP. PSD, cel mai simpatizat partid. PNL, la nici jumatate din PSD. Partidul Social-Democrat este cel mai simpatizat partid de catre romani, arata cel mai recent sondaj de opinie al CSOP. In schimb, liberalii se afla la nici jumatate din gradul de simpatie al PSD. Astfel, PSD este partidul cel mai simpatizat de 19% dintre romani, in timp ce PNL se afla la egalitate de PDL, situandu-se la nici 9%. Interesant este si faptul ca 25% dintre respondenti au afirmat ca nu sunt hotarati si tot 25% nu au raspuns la aceasta intrebare, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Udrea: "Ponta si Antonescu vor plati pentru bataia de joc de la Rosia Montana". Deputatul PDL Elena Udrea a notat, pe blogul personal, ca premierul Victor Ponta a renuntat prea repede la proiectul Rosia Montana, inainte sa explice despre ce este vorba. "Campionatul Rosia Montana s-a incheiat. Cele doua meciuri jucate, societatea civila vs. USL si Antonescu vs. Ponta, au fost pierdute de Premier. Romanii tot nu au aflat daca au castigat sau au pierdut. Ponta a aruncat prosopul inainte sa ne explice despre ce era vorba. Asa ca, in oricare dintre variante, Premierul iese rau. Ori proiectul era corect, si atunci, renuntand la el, dovedeste pentru a mia oara lasitate si inconsecventa. Ori proiectul era prost, si atunci tot rau iese, dovedind prin promovarea lui fie rea-credinta si intentii ascunse, fie incompetenta. Deci, lose-lose!", a scris Udrea, anuntaAdevarul.

Pambuccian: "Vom vota impotriva proiectului Rosia Montana din aspecte monetare". Grupul minoritatilor nationale din Camera Deputatilor a anuntat ca vor vota impotriva proiectului Rosia Montana, nu din aspecte ecologice, ci din motive "monetare". "Aurul Romaniei ar trebui sa ajunga tot la BNR, nu la altcineva, pentru a sustine leul, moneda nationala. Grupul nostru va vota impotriva proiectului de lege cu Rosia Montana din aspecte care tin de economie, nu de mediu", a declarat liderului minoritaailor nationale, Varujan Pambuccian, pentruGandul.

Conflict deschis la varful USL. Parlamentul, prins intre ambitiile lui Ponta si Antonescu. Liderul liberal, Crin Antonescu s-a pronuntat, ieri, impotriva proiectului de la Rosia Montana, adoptat de Guvernul Ponta si trimis Parlamentului. Prins pe picior gresit de iesirea partenerului sau de alianta, premierul a indicat ca solutie respingerea proiectului, desi in ultima vreme a fost un sustinator al demararii investitiei miniere. Liderii USL au pus cruce proiectului de la Rosia Montana, cel putin la nivel declarativ. Desfasurarea evenimentelor a reliefat, insa, absenta unei decizii comune la nivelul USL, asa cum au procedat pana acum liderii aliantei. Crin Antonescu a dat semnalul opozitiei fata de proiect, dupa o perioada in care Victor Ponta a avut o pozitie ambiguua. Guvernul pe care il conduce a aprobat proiectul, dar Ponta a declarat ca, in calitate de deputat va vota impotriva, scrieRomania Libera.

C.V. Tudor a fost amendat de CNCD cu 3.000 lei pentru declaratii discriminatorii la adresa Anei Carcu. Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis amendarea europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor cu suma de trei mii de lei pentru declaratii care au incalcat demnitatea umana a petentei Anei Carcu. "CNCD a fost sesizat cu doua spete de catre petenta Ana Carcu, pentru declaratii realizate de domnul Corneliu Vadim Tudor in cadrul unor emisiuni televizate. Declaratiile, care au un caracter discriminatoriu, au incalcat demnitatea umana a petentei in sensul in care au creat o atmosfera degradanta, umilitoare la adresa Anei Carcu si CNCD a sanctionat partea reclamata, pe domnul Vadim Tudor, cu o amenda contraventionala de 1.000 de lei intr-un caz si in cel de-al doilea caz cu o amenda contraventionala in cuantum de 2.000 de lei", a afirmat luni, pentru Agerpres, presedintele CNCD, Csaba Asztalos, anuntaEVZ.