Serban Nicolae, avocatul celebrului Catalin Voicu, catre CSM: "O crasa incompetenta, ati explicat prost, nu imi mai dati lectii!" Proiectul de modificare a Codului de Procedura Penala, initiat de senatorul PSD Nicolae Serban, prin care parlamentarii vor sa scape de "beciul domnesc" si de spctacolul mediatic cu catuse a ajuns astazi pe masa Comisiei Juridice din Senat. Senatorii juristi au hotarat sa amane cu o saptamana luarea unei decizii in legatura cu propunerea legislativa a senatorului social-democrat. Serban Nicolae a criticat, in comisie, observatiile facute de CSM la propunerea sa legislativa. "Ceea ce CSM a scris aici este de o crasa incompetenta, incalificabila incompetenta. Eu nu vorbesc despre persoane condamnate care sunt retinute sau arestate preventiv in alte cauze. Sa fiti foarte sanatosi, nu puteti sa spuneti la propunerea mea ca dumneavoastra aveti in vedere altceva. Ceea ce mi-a trimis CSM la propunerea mea este de o crasa incompetenta, ca sa nu spun ca e o formula de aroganta absolut inexplicabila fata de o propunere legislativa facuta de un senator in limitele constitutionale. Eu, din politete, am vrut sa consult si CSM. Dumneavoastra mi-ati trimis in bataie de joc", a spus senatorul PSD, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Blaga: "Nu am nici o implicare negativa in dosarul EADS, Microsoft sau in cel legat de finantarea partidelor. Functiile in PDL nu s-au dat contra-cost". Copresedintele PNL, Vasile Blga, a declarat ca nu are nicio implicare nici in doarul EADS, nici in cel al finantarii PDL, nici in dosarul "Microsoft", precizand ca nu a fost chemat la DNA in nicio calitate pana acum. "Nu ma tem si as vrea sa fiu si mai explicit. Prima data a aparut posibila mea implicare in dosarul EADS. Am spus inca de la inceput, nu numai ca nu am o implicare negativa, ci dimpotriva. Va reamintesc ca se vorbeste nu numaid e faptul ca am negiat contractul, altele au fost lucrurile importante in acele negocieri, incepute in februarie si incheiate in noiembrie 2005. Nicio implicare, dimpotriva in dosarul EADS. In permanenta acest dosar a fost sub supravegherea totala a serviciilor de protectie ale Ministerului de Interne", a spus Blaga, laAdevarul Live.

Detaliul din legea electorala pe care UDMR il negociaza si cu PSD, si cu PNL. UDMR a discutat si cu PSD, si cu PNL despre introducerea in legea electorala a unui prag alternativ la parlamentare in sensul in care, daca un partid obtine 20% in patru judete, dar nu atinge 5% la nivel national, sa ramana cu mandatele castigate la nivelul celor patru judete. "Pragul de 5% e ok din punctul nostru de vedere, dar am propus si un prag alternativ, am preluat propunerea unei asociatii clujene, de fapt. Daca in patru judete ai obtinut cel putin 20%, dar la nivel national n-ai atins 5%, ramai cu madatele obtinute in acele judete. Noi credem ca in situatia actuala cred ca e o propunere care merita sustinuta si am discutat si cu liderii PSD, si cu cei ai PNL", a declarat Kelemen Hunor la Gandul Live. El a precizat ca aceasta prevedere reprezinta "o miza importanta pentru UDMR, dar si pentru societatea romaneasca", nefiind in interesul nimanui ca o comunitate de 1,4 milioane de cetateni, cum e cea maghiara, sa ramana fara reprezentare parlamentara, informeazaGandul.

Victor Ponta: Propun liderilor partidelor sa avem o intalnire pe tema Constitutiei. Liderul PSD a postat pe contul sau de Facebook un apel la liderii partidelor politice de a se intalni cat mai curand pe tema procesului de revizuire a Constitutiei, solicitand in acelasi timp conducerii PNL "sa nu saboteze" acest proiect. "Fac un APEL foarte, foarte hotarat la conducerea PNL sa nu saboteze Proiectul de revizuire a Constitutiei!!! Din motive politicianiste greu de inteles astfel se va pierde o oportunitate care apare o data la 10-15 ani de a moderniza institutiile statului si de a adapta sistemele de protectie a drepturilor fundamentale! Orice reforma reala a vietii politice nu poate fi completa fara modificarea Constitutiei!", a precizat premierul Romaniei. Liderul PSD le-a reamintit politicienilor liberali ca "aceasta a fost una dintre principalele promisiuni pe care le-am facut in campania din 2012 cand am fost toti alesi! Ingroparea acestui proiect ar fi o grava tradare a tuturor celor care au avut incredere in noi!", scrieEVZ.

Zegrean: Parlamentul este obligat sa stabileasca ce se intampla cu efectele produse de ordonanta traseistilor. Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a spus, marti, ca Parlamentul este obligat sa stabileasca ce se intampla cu efectele produse de OUG55, privind migratia alesilor locali, adaugand ca nu exista un mijloc prin care CC sa constranga Parlamentul sa faca sau nu ceva in acest sens. Augustin Zegrean a declarat, marti, la Suceava, intr-o conferinta de presa, ca prin decizia CC din decembrie 2014, potrivit careia OUG 55/2014, privind migratia alesilor locali, este neconstitutionala, s-a stabilit ca Parlamentul trebuie sa hotarasca privind efectele produse de aceasta ordonanta. ￯Noi am scris in decizie ca Parlamentul trebuie sa hotarasca. Nu avem niciun mijloc prin care sa constrangem Parlamentul sa faca sau sa nu faca ceva￯, a spus Zegrean. In acest context, Zegrean a fost intrebat ce se va intampla in continuare, in conditiile in care Parlamentul nu a luat nicio decizie privind punerea in aplicare a deciziei CC, anuntaAdevarul.