Primarul interimar Decebal Fagadau eficientizeaza "Pomana lui Mazare". Vauchere pentru achizitia de alimente. Cei aproape 50.000 de constanteni care beneficiaza de pachetele cu alimente vor primi chestionare de la primarul interimar Decebal Fagadau, "amaratii" urmand sa fie intrebati daca vor alimentele, stand la coada in fata centrelor de distributie din oras, sau prin acordarea de vauchere pentru achizitia de alimente. Pensionarii constanteni au primit vestea ca, in ultimele trei luni ale anului, din pachetul de alimente va lipsi sticla de ulei, urmand sa se multumeasca, deocamdata, cu un pui congelat si cate un kilogram de zahar, faina si orez. "Dumnezeu ne-a dat o vara mai secetoasa, productia de floarea soarelui a scazut dramatic, iar pretul uleiului a crescut, depasind plafoanele ofertantilor", explica economistul Decebal Fagadau. Dar "beneficiarii" nu trebuie sa se ingrijoreze. Dupa finalizarea unei noi licitatii "vom acorda retroactiv, in completare, si uleiul", scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Dupa mica amnistie fiscala, Victor Ponta are o problema "tehnica si gramaticala". Guvernul a aprobat miercuri ordonanta privind amnistia fiscala pentru firme si persoanele fizice. Premierul Victor Ponta s-a aratat deranjat miercuri, la inceputul sedintei de Guvern, de faptul ca presa foloseste sintagma "amnistie fiscala" in stirile despre proiectul prin care Executivul vrea sa scuteasca de penalitati, in anumite conditii, persoanele fizice datoare la stat, pe modelul aplicat pentru firme. Proiectul prin care persoanele fizice datoare la stat urmeaza sa fie scutite de penalitati, in anumite conditii, se afla pe ordinea de zi a sedintei de miercuri a Guvernului. Proiectul initial facea referire doar la firme. Companiile care inregistreaza la 30 septembrie datorii la bugetul de stat vor fi scutite de penalitatile de intarziere aferente daca achita pana la 31 martie obligatiile principale de plata, iar pana la 30 iunie dobanzile aferente, conform unui proiect de ordonanta de urgenta, anuntaGandul.

Ce cauta Alexandru Arsinel in UNPR: securizarea postului de director. Actorii Alexandru Arsinel si Vasile Muraru s-au inscris, marti, in Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, a anuntat formatiunea politica condusa de Gabriel Oprea. Alexandru Arsinel (76 de ani) a facut aceasta alegere politica in conditiile in care, pe 31 decembrie 2015, ii expira mandatul de director al Teatrului "Constantin Tanase", institutie aflata in subordinea Primariei Capitalei. Iar primarul interimar al Capitalei este tot membru UNPR. Arsinel se afla in aceasta situatie alaturi de alti opt directori ai unor institutii de cultura bucurestene, scrie Adevarul.

Guvernul si-a facut aplicatie pentru smartphone-uri. Guvernul si-a lansat, miercuri, propria aplicatie pentru smartphone-uri care poate fi descarcata de pe sistemele de operare, scrie Mediafax. Executivul sustine ca aceasta aplicatie are rol informativ pentru toti cei care doresc sa vada activitatea premierului si a Guvernului. Proiectul a fost coordonat de Secretariatul General al Guvernului. "Va rog sa va descarcati si sa folositi si mai ales sa criticati aplicatia, ca, in general, asa e in Romania cineva face si cineva critica", a comentat Victor Ponta, la sedinta de Guvern. Premierul a mai spus ca spera ca aplicatia sa fie cu adevarat utila celor care vor sa obtina informatii despre deciziile Guvernului, informeazaRomania Libera.

Ce regim de detentie vrea Elena Udrea dupa experienta Targsor. Procuror ICCJ: Experienta personala aduce intotdeauna plusvaloare. Elena Udrea, alaturi de Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputatilor, a organizat, marti, o dezbatere privind conditiile din arest, la care au participat atat parlamentari, dar si membri ai societatii civile sau reprezentanti ai unor autoritati de stat. Fostul ministru a discutat avand o dubla calitate: deputat in Parlament si fosta detinuta intr-o inchisoare. Lucrarile au fost deschise de presedintele Comisiei pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor, Nicolae Paun, reprezentant al Minoritatilor in Parlament. Acesta a punctat, protocolar, faptul ca o dezbatere care are drept tema conditiile din inchisori si arestul preventiv e intotdeauna binevenita, mai ales in momentul in care sunt invitati cat mai multi actori institutionali si ai societatii civele. Ulterior, cuvantul i-a fost acordat Elenei Udrea, prezentata de Paun ca amfitrionul dezbaterii. "Eu pot spune ca ma aflu aici in dubla calitate: aceea de deputat si membru al Comisiei pentru drepturile omului, dar si aceea de persoana care s-a aflat in detentie. Po vorbi de experienta traita si in Arestul Politiei Capitalei si la Targsor", a subliniat fostul ministru al Dezvoltarii si Turismului, scrieAdevarul.

Basescu: Numarul urias de apeluri pe care le-am primit incepand de vineri a blocat telefonul. Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, miercuri seara, pe pagina personala de Facebook, ca numarul urias de apeluri pe care le-a primit incepand de vineri, a blocat telefonul. El este primul politician roman care si-a facut numarul de telefon public. "Numarul urias de apeluri pe care le-am primit incepand de vineri a blocat telefonul. Softul nu a mai facut fata, touchscreen-ul s-a blocat si de aceea nu am reusit sa raspund tuturor. De maine, voi avea un telefon nou si nu vor mai fi probleme care sa impiedice dialogul meu cu dumneavoastra", a scris fostul presedinte, pe reteaua de socializare. Traian Basescu si-a facut public saptamana trecuta, vineri, numarul de telefon. El este primul politician roman care a facut acest lucru, iar in primele 24 de ore de la publicarea numarului, a vorbit cu peste 1.000 de persoane "Cei cu care vorbesc sunt impresionati ca nu sunt pacaliti si ca stai sa vorbesti cu ei atat cat timpul iti permite", declarar Traian Basescu samnata, la Sinaia, anuntaEVZ.