Dan Sova si-a luat vila prin programul "Spaga in rate" Cea mai mare parte a mitei de 100.000 de euro primite de senatorul Dan Sova (PSD) ar fi fost folosita pentru plata unor rate lunare, de cate 5.000 de euro, catre deputatul PSD Cristian Rizea. Datoria provenea din faptul ca Sova cumparase de la Rizea un palat de peste 460 de metri patrati, in apropierea Guvernului. Detalii inedite apar in decizia Curtii Supreme care a stabilit ca seful Centralei Electrice de Termoficare (CET) Govora, Mihai Balan - acuzat de abuz in serviciu, complicele senatorului Dan Sova - va fi cercetat sub control judiciar. Procurorii DNA au contestat masura si vor arestarea preventiva a directorului general. Saptamana aceasta, Camera Deputatilor urmeaza sa ia o decizie daca avizeaza solicitarea DNA de retinere si arestare preventiva a senatorului Dan Sova (42 de ani) - acuzat de trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu, scrie Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Vestea pe care i-o da Dragnea lui Sova inaintea votului privind cererea de arestare. "Mie personal nu mi-e bine, imi face rau fizic" Intrebat despre pozitia PSD in cazul lui Dan Sova, Liviu Dragnea a afirmat ca decizia partidului este sa voteze in favoarea solicitarilor justitiei in toate cazurile. "Politic am stabilit, sustinem aceste cereri. (...) O spun cu parere de rau, e vorba de colegi de-ai nostri. Acum vine cererea si pentru domnul Ioan Oltean in Parlament. Trebuie sa avem aceasta atitudine sa lasam judecatorul, el sa decida", a spus Dragnea, intr-un interviu acordat ProTV. iderul PSD a precizat ca doreste eliminarea din Constitutie a imunitatii parlamentarilor, pentru ca nu senatorii si deputatii trebuie sa se "incarce" cu astfel de decizii, ci doar judecatorii, scrie Gandul.

Miscarea Populara ii cere lui Ciolos HG privind publicarea tezelor de doctorat Miscarea Populara a adresat premierului Dacian Ciolos o solicitare prin care, in prima sedinta a Guvernului, sa se adopte o Hotarare prin care Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS) sa publice lista tuturor titlurilor doctorale validate in ultimii 25 de ani, informeaza Mediafax. Hotararea de Guvern solicitata de Miscarea populara prevede ca ministerul Educatiei sa fie obligat sa publice, in maximum 48 de ore, lista tuturor titlurilor doctorale validate de minister in ultimii 25 de ani. Astfel, lista ar trebui sa cuprinda numele beneficiarilor, titlurile tezelor de doctorat precum si conducatorul de doctorat, infromeaza Romania Libera.

Gorghiu si Dragnea refac, discret, USL-ul In Parlament si in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, liberalii si social-democratii colaboreaza excelent. Practic, de cateva luni, intre cele doua partide nu mai exista nici un fel de dispute. Primele semne ale coabitarii au aparut imediat ce Victor Ponta si-a dat demisia de la conducerea PSD, cand socialdemocratii au renuntat la o serie de masuri de reducere a fiscalitatii, prevazute in Codul Fiscal, si s-au conformat solicitarii presedintelui Klaus Iohannis. Cateva zile dupa adoptarea Codului, presedintele PNL, Alina Gorghiu, si cel al PSD, Liviu Dragnea, s-au intalnit si au convenit ca este necesara reforma Parlamentului, scrie EVZ.

Tariceanu face sindrofie de Ziua Nationala ca sa amane arestarea lui Sova. Iohannis, taiat de pe lista de invitati Ca urmare a anularii receptiei de 1 Decembrie de la Cotroceni, Calin Popescu Tariceanu organizeaza sedinta solemna la Senat, amanand votul de ridicare a imunitatii lui Dan Sova. Klaus Iohannis si Traian Basescu nu figureaza pe lista de invitati ai lui Tariceanu. Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a gasit un nou tertip pentru a amana votul privind arestarea senatorului PSD Dan Sova, prieten bun cu Victor Ponta si, in acelasi timp, sa-l sicaneze pe presedintele Klaus Iohannis. In premiera, seful Senatului intentioneaza sa organizeze miercuri, pe data de 2 decembrie, cand parlamentarii se intorc din mini-vacanta, o sindrofie care sa marcheze Ziua Nationala, informeaza Adevarul.