Elena Udrea: George Cristian Maior, directorul SRI, a vrut sa candideze la Presedintia Romaniei Elena Udrea, fost ministru si fosta consiliera a lui Traian Basescu, sustine ca fostul director al SRI George Cristian Maior a vrut sa candideze la alegerile prezidentiale din anul 2014. Ea a mai explicat ca Traian Basescu nu ar fi fost de acord ca un om aflat in fruntea unui serviciu de informatii sa candideze la alegeri pentru ca detinea informatii despre toti actorii implicati. Dupa ce a fost eliberat din functia de director al SRI, George Cristian Maior a fost numit ambasador al Romaniei in SUA. Numirea ca ambasador s-a produs pe timpul presedintelui Obama, relateaza Romania Libera.

colajFoto: Colaj foto

Opozitia, cu un an inaintea alegerilor. De la cine va lua voturi partidul lui Ciolos? Miscarea Romania Impreuna, noua constructie politica a lui Dacian Ciolos a starnit nemultumiri in PNL. Liberalii spun ca partidul fostului premier nu face decat sa faramiteze si mai mult, dreapta. Intrebarea este: de la cine va lua Dacian Ciolos electorat? Parerile sunt impartite. Unii cred ca USR va pica victima, altii sustin ca liberalii vor avea de suferit. Cat despre un proiect comun al Opozitiei, lucrurile sunt incerte, cu doar un an inainte de alegeri. Presedintele executiv al PMP crede ca partidul lui Dacian Ciolos va lua mai mult electorat de la USR, decat de la PNL si anticipeaza ca proiectul principal al Miscarii Romania Impreuna va fi acelasi cu cel al Uniunii Salvati Romania - lupta anticoruptie. Eugen Tomac sustine ca electoratul interesat de aceasta tema nu e mare, 8%, informeaza Digi24.

Cum si-a pus ministrul sportului, Ioana Bran, consilierii sa sune in emisiunea lui Ioanitoaia si sa se dea drept admiratori! Luni, 12 martie, Ioana Bran a fost invitata emisiunii "Tribuna zero", realizata de Ovidiu Ioanitoaia la Europa FM. Pe parcursul dialogului, ministrul a avut serioase probleme, fiind evident ca nu stapaneste domeniul sportului. Inscrisa in PSD din 2010, Ioana Bran este mezina milionarului din Satu Mare Ioan Bran, patronul Distileriilor Bran, specializate in palinca pentru piata externa. A lucrat ca PR la firma tatalui. Ascensiunea ei politica a fost rapida: in 2012 este aleasa consilier judetean, in 2016 ajunge deputat si, in 2018, ministru al tineretului si sportului, scrie Tolo.

Lider ALDE, mesaj dur la adresa institutiilor de forta Deputatul ALDE Varujan Vosganian, presedintele filialei iesene a ALDE, a declarat vineri, la Iasi, ca protocolul de colaborare care a fost incheiat intre SRI si PICCJ "arata foarte limpede o intruziune, o agresiune la adresa clasei politice". Conform declaratiilor acestuia, SRI in structura de conducere pe care o avea pana in anul 2017 "avea o viziune oarecum partiala si deformata a realitatii" si a functionat, in anumite compartimente, "ca un fel de politie politica care furniza Procuraturii material pentru a anihila adversarii politici", relateaza Romania Libera.

"Curatenia" de primavara din PNL, subminata din interior. PNL Bucuresti, alaturi de liberalii care au facut blat cu PSD Decizia presedintelui PNL Ludovic Orban de a propune demiterea conducerii PNL Sector 3, in frunte cu Florin Alexe, ca urmare a blaturilor repetate cu primarul PSD Robert Negoita, a fost criticata intens in organizatia PNL Bucuresti, condusa de Cristian Busoi, unul dintre rivalii lui Orban. De altfel, pe grupurile de WhatsApp ale PNL Bucuresti circula o petitie online de sustinere a lui Alexe si a intregii conduceri pentru revenirea in functii. La o zi dupa ce a fost demis din conducerea organizatiei PNL Sector 3, liberalul Florin Alexe a fost asezat in primul rand la o dezbatere organizata de PNL Bucuresti, informeaza Adevarul.