Un vicepresedinte ALDE critica dur raportul GRECO: Aduce o grava atingere suveranitatii Romaniei Vicepresedintele ALDE Steluta Cataniciu a declarat, miercuri, ca prin modul in care a fost redactat raportul GRECO se "aduce o grava atingere suveranitatii Romaniei". "Un raport GRECO nu cred ca se poate face peste noapte, insa in cazul Romaniei, se pare ca da! Acesta este si motivul pentru care concluziile respectivului raport sunt rupte total, voit sau nu, de realitate.", spune Steluta Cataniciu, potrivit Gandul.

Politic showFoto: Colaj foto

Ipocrizie si inertie In timp ce puterile militare occidentale isi calibrau extrem de laborios reactia la barbariile chimice si minciunile pe banda rulanta ale Rusiei si acolitilor ei din Siria si aiurea, perplexitatea a continuat si va continua sa-i marcheze pe multi. Cum e posibil ca popoare civilizate, care au gustat din mierea demnitatii si libertatii, sa se umileasca, alegandu-si de bunavoie conduceri inepte, corupte, crapuloase, care par sa le fure pe fata, ca regimul Putin? Sau regimul Dragnea? Acest demers nu va putea ocoli constatarea uriasei ipocrizii care sugruma viata internationala, erodand de multa vreme increderea natiunilor in elitele lor politice si mediatice, precizeaza Deutsche Welle.

Radu Moraru: Pe cine l-a amenințat Coldea, asemuindu-l cu Iuda Jurnalistul Radu Moraru prezintă o ipoteză foarte interesantă despre identitatea persoanei pe care Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI, a asemuit-o cu Iuda. Radu Moraru consideră că intenția șefului statului a fost, de la bun început, s-o schimbe pe Kovesi din funcția de procuror șef al DNA. "Coldea l-a amenintat pe Presedintele Romaniei ! Pe el l-a facut Iuda ! (...) Parerea mea este ca Iohannis, oricit ar fi de amenintat de catre Coldea sau Kovesi, o va rejecta pe Kovesi ca pe o masea stricata ! Altfel devine un Putin sau chiar mai mult !", subliniază Radu Moraru, scrie Romania Libera.

Dancila, despre colaborarea cu Iohannis: "Nu vreau sa-mi pierd increderea" Intrebata daca a fost surprinsa de comunicatul facut public de Presedintie dupa intrevederea sa cu Klaus Iohannis, Viorica Dancila a raspuns: "Da, m-a surprins. Putea sa redea realitatea si zic ca asa este corect, pentru ca eu mi-am propus o buna cooperare interinstitutionala, iar o buna cooperare se bazeaza pe incredere. In momentul in care discutia se poarta in alti termeni, se discuta alte subiecte si apare un comunicat de genul acesta, poti sa iti pierzi increderea, iar eu nu vreau sa imi pierd increderea, dar, in acelasi timp, vreau ca lucrurile sa fie corecte si reale", relateaza Stirile ProTv.