Tudorel Toader, agramat pe Facebook: „Avem nevoie de copii frumoşi şi sănătoşi, iar «copii» au nevoie şi de mamă şi de tată“.Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că merge la referendum printr-un mesaj agramat pe Facebook. Ministrul a ratat un „i“. Ulterior, a corectat mesajul. „Voi participa la Referendum ! Voi vota DA ! Avem nevoie de copii sanatosi si frumosi, iar copii au nevoie si de mama si de tata“, a scris Toader pe Facebook. Ulterior, a corectat, potrivitAdevarul.

politicFoto: Colaj foto

Capitalismul de stat. Cine este directoarea generală a Companiei Municipale de Agrement: O tânără de 25 de ani, cu relații bune în Voluntari și cu familia Pandele.Diana Chifa este director general interimar pe o perioadă de şase luni. Decizia a fost luată în iunie 2018 de Consiliul de Administraţie al companiei. Conform CV-ului de pe site-ul companiei, a terminat o facultate privată în 2014, iar de atunci a fost angajată la una dintre companiile familiei sale, Activ Developer SRL unde a fost “Marketing department manager”. Din 2017, conduce propria afacere, o companie care se ocupă cu cosmeticele – Minismalist Design Investment SRL. Afacerile cu apropiaţi ai familiei Pandele Diana Chifa face afaceri cu un consilier local PSD din Consiliul Local Voluntari, Cosmina Floriana Tone, medic de familie în Voluntari, potrivitG4media.

Scandal la dezbaterile pe legea offshore în Parlament: ”Băăăi, alo, unde te crezi? Stai așa” Scandal la dezbaterile din comisiile de specialitate pe legea offshore din Camera Deputaților. Parlamentarii au țipat unii la alții, iar cei de la ALDE au plecat din sală afirmând că dezbaterea este “o improvizaţie”. Atmosfera a devenit foarte tensionată după ce un deputat s-a simțit jignit când un alt parlamentar din comisie a spus despre el că ar fi ”șocat”. Deputat PNL Virgil Popescu: ”Băăăi, alo, unde te crezi? Stai așa puțin, nu ne jignești așa. Stai așa. Vorbește frumos, că nimeni nu te-a jignit. Dacă cineva vă permite să faceți un coleg deputat șocat făceți-l în grupul dumneavoastră de partid, nu în alte grupuri, domnule coleg.”, scrie Stirile ProTv.

Judecata poate începe! Magistraţii resping cererile Elenei Udrea în dosarul hidroelectrica.Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins toate cererile fostului ministru Elena Udrea şi ale lui Dan Andronic în dosarul Hidroelectrica în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie, şi au constatat legalitatea probelor, stabilind că poate începe judecata. Decizia poate fi contestată. De asemenea, instanţa a mai dispus sechestrul asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, prezente şi viitoare ale Elenei Udrea, până la concurenţa sumei de 4.700.000 de euro, pentru confiscare specială.În acest dosar, Elena Udrea şi jurnalistul Dan Andronic au fost trimişi în judecată în anul 2015, de către DNA, pentru fapte de corupţie, potrivitGandul.

Tăcerea strategică a președintelui Iohannis despre dezastrul din învățământ.Nici un cuvânt despre împărțeala pe criterii politice a locurilor în universități. Zero referire la fotoliile goale de la Educație și Cercetare. Tăcere totală pe ordonanța care a scos în stradă minoritățile. Nimic despre trocul Orban-Dragnea cu liceul maghiar din Târgu Mureş. Ce să mai vorbească despre greșelile grosolane din manuale? Prima zi de facultate l-a surprins pe Klaus Iohannis în mijlocul a două festivități. Tot ce a putut spune au fost niște generalități care ar fi mers, fără vreo modificare, spuse în orice țară: “Timpurile se schimbă și, în mod normal, ar trebui să fim pregătiți să le facem față. Din nefericire, realitatea ne demonstrează că nu suntem", scrieG4media.