O brosurica de 96 de pagini, intitulata „Carte de rugaciuni si indreptar de spovedanie” si editata „cu binecuvantarea Prea Sfintitului Parinte Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului”, - acesta este primul „argument electoral” pe care deputatul PDL Ioan Dumitru Puchianu se pregateste sa-l foloseasca in cursa pentru sefia Consiliului Judetean Brasov. Tiparita in 30.000 de exemplare, depozitate deja la sediul PDL Brasov - de unde activistii de campanie au inceput deja sa le distribuie, oftand ca „n-am putut pune pe ea si sigla partidului, cum am fi vrut” - carticica de rugaciuni va fi impartita, pana la Paste, la bisericile din toate localitatile judetului, dupa iesirea enoriasilor de la slujbe.

Chestionat cu privire la aceasta maniera de a-si face reclama electorala, deputatul Puchianu ne-a declarat ca „nu e nicidecum vorba de implicarea bisericii in campanie, pentru ca aceste carticele nu vor fi distribuite in biserici, ci in afara lor, dupa slujbe”. „Suntem inaintea Pastelui si cred ca ar trebui sa ne mai apropiem si de Dumnezeu, nu doar de Diavol!”, a mai adaugat el, precizandu-ne apoi ca tiparirea celor 30.000 de „argumente electorale a costat 20.000 de lei noi (200 milioane lei vechi), suma platita integral din „bugetul personal”.

Dar, in Brasov, cazul nu e singular. Astfel, unul dintre candidatii la postul de primar al localitatii brasovene Codlea a impartit localnicilor 16.000 de pui de gaina in valoare de 100.000 de lei. Catalin Munteanu este patronul uneia dintre firmele avicole anchetate pentru provocarea gripei aviare din 2006, cand a si fost arestat preventiv pentru aproape o luna de zile. Recent insa, dupa aproape doi ani de cercetari, procurorii Parchetului ICCJ i-au dat SUP (scoaterea de sub urmarire penala) .

Integral in Gandul