Boc a scris si el un bilet roz Desi sustin la unison ca partidul pe care-l conduc nu a facut niciodata numiri politice in conducerea societatilor cu capital majoritar de stat, liderii PD-L ascund si ei un schelet in dulap. Mai exact, un biletel, datat 1 martie 2005, cand democratii faceau parte din Cabinetul Tariceanu 1. Documentul cu antetul partidului, stampilat si semnat de Emil Boc, ii este adresat lui Codrut Seres, ministrul economiei si comertului, care este informat ca propunerea PD pentru postul de director al S.C. Electrica S.A Bucuresti este Ioan Andreica. Pe marginea textului, Adriean Videanu, pe atunci vicepremier, a scris si a semnat cu pixul: “Domnule ministru, Va rog sa nominalizati candidatura domnului Andreica”, afirma Cotidianul.

Geoana promite ca-i taie curentul lui Tariceanu PSD va respinge ordonanta guvernului de infiintare a Companiei Energetice Integrate (CEI) atunci cand acest document va fi dezbatut in Parlament, a declarat ieri pentru Cotidianul liderul social democrat, Mircea Geoana. Acesta a tinut astfel sa raspunda criticilor de vineri de la Radio Romania Actualitati ale presedintelui Traian Basescu, cel care l-a acuzat pe Geoana si PSD ca au tacut brusc pe acest subiect, dupa ce initial anuntasera ca vor depune o motiune de cenzura daca proiectul trecea de Guvern.

Coruptia si politica, totuna pentru romani Fenomenul coruptiei este primul lucru care le vine in minte oamenilor cand sunt intrebati despre partide. Coruptia si nivelul salariilor sunt considerate in prezent cea mai grava problema a Romaniei, potrivit unui sondaj CURS, realizat la cererea „Evenimentului zilei“. Coruptia este, de altfel, si prima asociere pe care o fac romanii cand aud de PNL, PSD sau PDL. „Nivelul salariilor“ si „coruptia“ conduc, potrivit CURS, la egalitate, in topul principalelor probleme ale tarii, cu 21%, scrie EvZ.

Nastase a gasit tineri „de calitate” la discoteca Maximus din Mizil Liderul PSD Adrian Nastase s-a hotarat sa aduca Mizilul in Europa. O marturiseste pe blogul personal, la postarea „Ce ii trebuie Mizilului”, de la sfarsitul saptamanii trecute, social-democratul precizand ca planul sau este de a face din localitatile cuprinse in colegiul in care candideaza „un model european de buna functionare administrativa”. Atat de mult pare ca isi doreste Nastase dezvoltarea Mizilului, incat a tinut sa vorbeasca despre aceasta chiar si cu tinerii din localitate. Pentru a le afla „prioritatile si ingrijorarile”, liderul PSD a declarat, pe blog, ca a mers dupa ei chiar si la discoteca Maximus din oras, afirma Gandul.

In loc de campanie consistenta, candidatii se dedau la tot felul de «ghidusii» Desi nu au trecut decat cateva zile de la debutul campaniei electorale, candidatii, dar si partidele se intrec in actiuni care pe alocuri frizeaza ridicolul. Incepand cu un partid care plagiind bine cunoscutul film “Lege si ordine – intentii criminale”, si-a intitulat pompos programul de guvernare “Lege si ordine” si terminand cu actiuni electorale penibile, afisaje pe cosurile de gunoi, lansari de prajituri cu poza candidatului si prenumele acestuia sau mere electorale si vopsiri de garduri ale oponentilor politici, toate acestea duc fenomenul electoral in pragul derizoriului, informeaza Gardianul.

Varujan Vosganian nu da nici o sansa legii de majorare a lefurilor Indiferent cine va forma urmatorul guvern, nimeni nu va aplica legea majorarilor salariale in invatamant in forma votata in Parlament, a declarat ieri ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian. Nimeni nu va aplica aceasta lege in forma votata de Parlament. Orice grupare politica va folosi tot felul de tertipuri ca s-o fragmenteze sau s-o amane", a spus Vosganian, aratand din nou ca punerea in practica a majorarilor salariale ar complica foarte mult situatia economica a Romaniei. Vosganian si-a argumentat declaratia prin presiunile pe care ceilalti bugetari le vor face asupra viitorului guvern, dar si prin presiunile de corelare a salariilor din sectorul privat cu cele din sectorul bugetar, scrie Romania Libera.