Viitorul comunist al Romaniei, sabotat de corporatii. Partidul Alianta Socialista n-a avut bani sa intre in alegeri, dar e sigur ca va schimba tara cu tineri dornici de "revolutia adevarata", dar retinuti la job de capitalistii "salbatici". Intr-o curte din sectorul 2 al Capitalei, la doi pasi de telviziunea care, cu fesuri pe care scria "Pro Tv" si cu Florin Calinescu si "manutele alea doua", a schimbat viata romanilor in anii '90, o panza, agatata de un zid rece, face cu ochiul. "Partidul Alianta Socialista" - scrie mare, pe un fundal rosu. Rosu aprins, leninist. In dreapta, imediat cum intri, una dintre acele gherete metalice care au adus capitalismul la scara fiecarui bloc din urbanitatea postceausista. O doamna adulmeca prezenta straina si iese, ca la comanda, din butic. Intrebare scurta despre sediul partidului, raspuns si mai scurt, in registrul lui "poate", "probabil", "nu stiu", scrie EvZ.

Adrian Sarbu vrea un reality show din Senat. Lui Florin Calinescu ii e mult mai drag guru-ul trustului PRO, Adrian Sarbu, decat PNL si al sau conducator, Calin Popescu Tariceanu. Sumele cu sase cifre pe care le incasa pe vremea cand facea “Chestiunea zilei” la PRO TV i-au permis in acea vreme sa nu devina “zglobiul serii” la evenimentele organizate de marile companii si sa nu accepte umilul rol de prezentator de show-uri. Mogulul n-a strambat deloc din nas cand a auzit de ambitiile de senator ale amicului sau. Ba din contra, i-a zis: “Imparate, faci cum vrei tu, vezi ca si eu ma ocup de altceva acum mai mult decat PRO TV. Era Costi Mocanu acolo si i-a zis: «Ba, Costi, daca asta intra acolo, cred ca ne salveaza ratingul». Ei s-au gandit imediat sa faca un reality show cu viata senatorului, sa-mi bage o echipa pas cu pas, pe acasa, pe la munte, babe, spagi, sfere de influenta”, scrie Cotidianul.

In slujba doamnelor-candidat Elena Udrea si Luminita Anghel. Reporterii „Evenimentului zilei“ s-au inscris, pentru trei zile, ca voluntari in campaniile celor doua aspirante la un fotoliu de deputat. Esentiale in alegerea danselor au fost notorietatea, chiar si la un nivel popular, dar si doctrinele politice promovate, complet opuse, se zicea. La finalul experimentului, niciunul dintre cei implicati in experimentul electoral nu stia insa care sunt acestea. Si asta pentru simplul motiv ca politica in zona Drumul Taberei este ultima aflata pe lista prioritatilor unei campanii electorale. O devanseaza lucruri cu mult mai importante, scrie EvZ.

Vanghelie si Becali, la un pas de bataie. Enervat la culme pe afirmatiile din emisiunea ,,Nasul’’ de pe B1 TV ale lui Gigi Becali, primarul Marian Vanghelie s-a napustit spre sediul televiziunii, dornic sa intre in studio. A fost calmat cu greu de moderator. "Cred ca Vanghelie era nervos pe ceea ce spunea Becali despre candidatura in Colegiu. Chiar m-a uimit atata inclestare. Nu va pot spune ce si-au spus. Sunt doi oameni care nu fac parte din Academia Romana, dar totul s-a petrecut intr-un spatiu privat. Gigi Becali si-a dat seama ca risca sa pice intr-o capcana si chiar i-am avertizat bodyguarzii sa nu reactioneze. Vanghelie a fost foarte civilizat, nu a lovit, nici bodyguarzii nu au pus mainile pe el”, a povestit pentru Cotidianul, Radu Moraru.

Sondaj "Romania libera": Cu cine voteaza artistii? Cu patru zile inainte de alegeri, multi artisti romani sau personalitati culturale se declara "indecisi" asupra candidatilor pe care vor pune stampila "Votat". O buna parte dintre acestia indeamna electoratul la absenteism, la un vot de blam pentru clasa politica, pe care o considera "oportunista" si in contradictie cu "nevoile reale ale Romaniei". Radu Muntean, regizorul filmelor "Boogie" si "Hartia va fi albastra", spune: "Asteptarile sunt foarte mici. Mi se par cu totii o apa si-un pamant. Mincinosi, penibili, incompetenti si oportunisti", in timp ce scriitorul Filip Florian, autorul romanelor "Zilele regelui" si "Degete mici", crede ca "politica romaneasca reuneste niste mari afaceristi care stau pe langa niste politicieni, cu scopul de a pune mana pe fonduri publice", scrie Romania libera.