Elena Udrea se instaleaza la Palatul Victoria. Ministrul turismului, Elena Udrea, se va instala la Palatul Victoria, aceasta fiind locatia gasita in prezent pentru proaspat-infiintatul minister pe care il conduce. Democrat-liberala a fost instalata insa oficial de premierul Emil Boc azi la pranz la sediul fostului Minister pentru Comert, Turism si IMM-uri condus pana ieri de liberalul Ovidiu Silaghi. Sediul va fi ocupat insa de pesedistul Constantin Nita, care a preluat portofoliul pentru IMM-uri, Comert si Mediu de Afaceri. La instalare, Elena Udrea fost personajul principal - ea a avut primul si ultimul cuvant, la ea s-a referit in principal premierul, scrie Gandul.

Nastase crede ca Geoana vaneaza iluzii. Fostul premier crede ca Mircea Geoana s-ar putea sa fi fost pacalit de PDL atunci cand i s-a promis si functia de vicepresedinte al CSAT, pe langa cea de sef al Senatului. Asta pentru ca modificarea legii in acest sens ar putea fi neconstitutionala. Sustinator declarat al unei aliante cu PNL, fostul premier Adrian Nastase pare sa nu se fi impacat cu ideea asocierii PSD cu PDL la guvernare si isi suspecteaza deja partenerii de coalitie de jocuri necurate, scrie Cotidianul.

Valeriu Stoica: Theodor Stolojan a fost premierul unui guvern PDL. Adevarul: Cum comentati retragerea domnului Stolojan? Valeriu Stoica – Explicatia pe care eu o dau este una personala. Domnul Stolojan nu s-a consultat inainte de aceasta decizie nici cu mine, nici cu alti oameni din partid. Este o decizie unilaterala. Am incercat si eu sa o inteleg si, din punctul meu de vedere, exista cateva elemente care pot explica aceasta decizie. Mai intai, dl Theodor Stolojan si-a asumat pozitia de candidat al PDL pentru functia de prim-ministru in campania electorala, intr-un moment in care sperantele partidului erau ca vom avea un guvern monocolor. Din pacate, aceste sperante ne-au fost infirmate. Citeste mai multe in Adevarul.

Oprea evalueaza la sange ce i-a lasat David la Interne. Armonie perfecta, inca din prima zi de mandat, intre noul ministru de interne, Gabriel Oprea, si premierul Emil Boc. Respectarea legii, protectia cetateanului, modernizarea administratiei si aderarea la spatiul Schengen sunt prioritati ale mandatului lui Gabriel Oprea, acestea regasindu-se si in discursul rostit de Emil Boc. Surse din cadrul MAI spun ca noul ministru a ajuns la sediu cu o jumatate de ora inaintea lui Cristian David. Gabriel Oprea l-ar fi asteptat rabdator pe predecesorul sau, pentru a-i prelua mandatul, scrie Gandul.

Culisele formarii Guvernului Boc. Filmul negocierilor. "Romania libera" va prezinta filmul negocierilor politice care au durat trei saptamani si care au avut ca rezultat formarea coalitiei PDL–PSD si instalarea cabinetului condus de Emil Boc. Negocierile pentru alcatuirea guvernului Boc au durat mai bine de trei saptamani. Rezultatul alegerilor cu cele doua partide mari in frunte si un PNL menit sa umple golul pana la 50%±1 in Parlament era previzibil. Dar negocierile politice au provocat o surpriza de proportii: un guvern cu 70% sustinere in Parlament. Filmul negocierilor guvernul Boc de la A la Z.