Ion Raut va fi exclus din PNL pentru ca a fost ofiter de securitate. Biroul Politic al PNL Gorj a decis, vineri, initierea procedurilor de excludere din partid a fostului purtator de cuvant al filialei, Ion Raut, pe motiv ca acesta a fost ofiter de securitate, a declarat reprezentanti PNL, citati de Mediafax. Potrivit vicepresedintelui organizatiei judetene PNL, Lucian Iliescu, votul pentru propunerea de excludere a lui Raut a fost de 15 la 11, acesta precizand ca nu se astepta la un numar asa de mare de persoane care sa-l sustina pe fostul purtator de cuvant al organizatiei. "Asemenea categorii de oameni nu pot face politica la PNL. A fost in partid pana acum pe greselile altora. Conform statutului partidului nu este posibil sa avem asemenea categorii de oameni. S-a terminat perioada lor. Este o pata pentru noi sa avem un asemenea om", a mentionat Iliescu, acesta avand o discutie cu Raut pe 4 septembrie, la sfarsitul conferintei de alegeri in cadrul PNL Gorj, scrie Romania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Udrea, suparata pe investitorii din Delta. Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, s-a aratat nemultumita de unii investitori din zona Murighiol, care lasa in paragina hotelurile pe care le-au cumparat in Delta Dunarii. "Nu pot sa nu remarc faptul ca sunt unii care, pe vremurile guvernarii PSD, au luat hoteluri, ca hotelul Sulina din orasul Sulina, Delta din Delta Dunarii, complexul Rosu si azi sunt in paragina. Cel care le detine e Sorin Ovidiu Vantu. Daca infrastructura din turism ar fi la dispozitia turistilor si s-ar investi in aceasta, Delta ar fi mult mai atractiva", a precizat Udrea. Ea a adaugat ca exista posibilitatea ca noua lege a turismului sa prevada taxe mai mici pentru agro-pensiunile turistice, pentru a le incuraja sa intre in legalitate, anunta EVZ.

Directorii "zburati" de Orban si Berceanu, inapoi la CNADNR. Persoana numita de ministrul transporturilor, Anca Boagiu, la conducerea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), Liviu Costache, "invarte", dupa bunul sau plac, directorii din companie. Liviu Costache ia de bun ce a fost rau in mandatele fostilor ministri Ludovic Orban si Radu Berceanu, respectiv renumeste in functie directori "zburati" din cauza unor scandaluri. Dupa ce Adrian Ionescu si Roxana Moise, directori in Compania de Autostrazi, au plecat prin demisie chiar inainte de numirea Ancai Boagiu, "mana dreapta" a actualului ministru, Liviu Costache, il schimba pe directorul venituri si incasari din CNADNR, Lucian Clamus, cu Ecaterina Munteanu. Aceasta a mai ocupat de doua ori pozitia de director venituri si incasari in cadrul CNADNR. "In 2008, Ecaterina Munteanu a fost schimbata din functia de director al Directiei venituri si incasari din CNADNR. In perioada ianuarie-septembrie 2009 a mai ocupat o data aceasta functie in companie. Ultima demitere a acesteia a avut loc din cauza scandalului de la Giurgiu", ne-au delarat surse autorizate, informeaza Puterea.

Schengen, un test politic. Membrii CSAT au ajuns ieri la concluzia ca "Romania si-a respectat toate angajamentele" pentru aderarea la Schengen. Tehnic vorbind, Romania poate respecta termenul de martie 2011, dar marea incercare este cea politica. Fiecare dintre cele 25 de state Schengen are drept de veto. Semnat in 1985 intr-o mica localitate din Luxembourg, de la care i se trage si numele, acordul Schengen inseamna aplicarea practica al unuia dintre principiile fundamentale ale Uniunii Europene, cel privind libertatea de miscare. Din spatiul Schengen fac parte acum 25 de state dintre care 22 membre UE, state care au fost de acord sa elimine frontierele interne dintre ele si sa creeze o singura frontiera externa unde controalele sa se faca dupa reguli clare. Cu alte cuvinte, daca o persoana din afara spatiului Schengen si UE cere o viza pentru Ungaria, ea va putea calatori si in Franta, dar si in Elvetia sau Norvegia care nu sunt membre UE. Nu va putea intra insa in Marea Britanie care, desi membra UE, nu participa la acordul Schengen decat pe anumite aspecte, dupa cum isi pastreaza si propria moneda, scrie Romania Libera.

In editorialul "Joaca de-a suspendarea presedintelui", Florian Bichir scrie: "Cand am scris in iulie anul acesta ca in toamna se va incerca a doua suspendare a presedintelui Traian Basescu, multi mi-au zis ca sunt diliu. Am fost acuzat, mai voalat sau pe fata, ca m-am vandut Cotrocenilor, ca am schimbat tabara. "Bine ca esti tu destept si nu mai stiti ce sa inventati ca sa-i faceti pe plac Marinarului", sunau multe comentarii. Analiza mea a plecat de la un lucru simplu, banal. Citesc aproape toata presa din Romania si cunosc valoarea articolelor, dupa 20 de ani de presa, imediat dupa semnatura. Asta-vara, Floriana Jucan a pus mana pe un document intern realizat de specialistii opozitiei, in care se vorbea negru pe alb despre suspendarea lui Traian Basescu. Nimeni nu i-a dat atunci crezare, poate cu exceptia mea, desi dezvaluirile facute de aceasta jurnalista - cunoscuta pentru relatiile ei - s-au confirmat pana in prezent. "Criza economica favorizeaza un astfel de plan. Masurile de austeritate anuntate de guvernul Boc si de Basescu au inflamat populatia si au distrus major credibilitatea acestora. PDL e sub 20%, PSD a ajuns in sondaje la 40%, iar PNL se apropie serios de 30%". Integral in EVZ.