Refacerea aliantei PNL-PDL da frisoane PSD-ului. Scenariul refacerii aliantei dintre PNL si PDL, in perspectiva alegerilor din 2012, le da frisoane social-democratilor. "Cantecul de sirena pe care un asa-zis PD reformat l-ar putea transmite catre liberali poate conduce la ideea unui risc pentru PSD ca in 2012 sa se recoaguleze o forma de Alianta D.A. recosmetizata, reambalata", a sustinut, ieri, fostul presedinte al PSD Mircea Geoana. O astfel de varianta ar reprezenta pentru PSD o reluare a episodului 2004, cand social-democratii au castigat alegerile parlamentare, dar au pierdut puterea, scrie EVZ.ro.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Sase ore de scandal la CGMB. Oprescu: "Sunteti un ipocrit!". Consilierul PNL Tanase: "V-am votat toate cacaturile!" Sedinta cu scandal la Consiliul General al Municipiului Bucuresti. S-a tipat fara intrerupere sase ore, s-au spus vorbe grele si chiar s-au lansat amenintari de genul "te iau cu scaun cu tot si te arunc afara." Spiritele s-au incins imediat dupa ce secretarul CGMB a citit nota prin care consilierii municipali au fost instiintati ca firma de avocatura, care-l reprezinta pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, in procesul cu omul de afaceri Costica Costanda, a formulat cerere de chemare in garantie a acestora. "Trebuia sa ne anuntati si pe noi ca ne-ati dat in judecata. Nu este nici legal, nici moral... Ne-ati tradat chemandu-ne in judecata si ati tradat si interesele bucurestenilor", a spus consilierul municipal Tapardel. Replica primarului general a fost: "Ce vorbiti, doamna? Nu v-am tradat, dar nici nu sunt de acord sa strivesc ariciul cu fundul meu", citeaza Gandul.

Alin Teodorescu: "PDL are 14% in sondaje, dar ar fi in fata PSD daca s-ar organiza alegeri". Sociologul Alin Teodorescu a contrazis in emisiunea "100%" previziunile celor din PSD, care se vad pe val, sustinand ca social-democratii ar pierde din nou alegerile in fata democrat-liberalilor daca saptamana viitoare populatia ar fi chemata la urne. Declaratia care poate da fiori celor din Kiseleff este explicata astfel de directorul IMAS, Alin Teodorescu. "Este acest fenomen al spiralei tacerii, in care oamenii se ataseaza emotional in primul rand, si apoi rational de un partid, nu de liderii acestuia. In momentul cand partidul face greseli si este sub atac public nu se duc la un alt partid, declara ca nu vor vota cu partidul de care erau atasati, dar se duc la o punga. Au fost de-a lungul timpului astfel de pungi, ApR-ul lui Melescanu, Partidul Alianta Civica, PNG-ul si acum este Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu. Cand se apropie alegerile oamenii au tendinta sa spuna, da domnule au facut greseli, dar eu, totusi, sunt un suporter, un sprijinitor si merg la vot cu ei", spune Teodorescu citat de Puterea.

Trei consilieri exclusi din PRM au fost reprimiti in partid. Viceprimarul Capitalei Victor Iovici si ceilalti doi consilieri generali scosi de Corneliu Vadim Tudor din PRM au fost reprimiti in partid, fiind incheiate, odata cu asta, si toate demersurile ce vizau excluderea lor si din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), relateaza Newsin. Impacarea cu C. V. Tudor si reprimirea lor in PRM este confirmata de documente inregistrate la Directia Juridica a municipalitatii, astfel ca, in prezent, cei trei nu mai sunt in pericol de a le fi invalidate mandatele. C. V. Tudor le-a retras sprijinul politic celor trei in aprilie, atunci cand organizatiile PSD si PRM Bucuresti au semnat un protocol de colaborare la nivelul CGMB, scrie Romania libera.

Ponta ii raspunde lui Cartarescu: Spre deosebire de Basescu, eu am terminat o carte a sa. Dupa ce scriitorul Mircea Cartarescu s-a referit in editia de astazi a EVZ la Victor Ponta ca la "cel mai prost demagog al PSD-ului", liderul social-democratilor da replica. "Fiecare are dreptul la o opinie. Eu, spre deosebire de Traian Basescu, am reusit sa termin de citit o carte a domnului Cartarescu", a declarat Ponta pentru realitatea.net. In editorialul intitulat "Un costum gol din fata multimii", Mircea Cartarescu scrie despre Victor Ponta: "L-am vazut pe copilul batran Ponta, acest produs nesarat al nomenclaturismului la a treia generatie, acest nepot al lui Iliescu si fiu al lui Nastase, conducand multimile ca un Coriolan Draganescu in cea mai tampita montare dupa Caragiale facuta vreodata. Ponta inconjurat de huliganii Stelei - iata noua imagine a noii revolutiuni, scrie EVZ.ro.

Antonescu: Temele propuse pentru consultari sunt serioase, dar partenerul de discutie nu e serios. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Galati, ca temele de discutie propuse de catre presedintele Traian Basescu pentru consultarile de marti sunt importante, serioase, dar ca "partenerul de discutie nu este serios", astfel ca PNL nu va da curs invitatiei. "Sunt teme importante, sunt teme serioase, insa partenerul de discutie nu este serios. Din cauza aceasta am si raspuns. De fapt, noi am anuntat de mai multa vreme si ne si respectam hotararile, ca la consultari cu presedintele nu mai mergem decat in urmatoarele cazuri: consultari pentru alcatuirea unui nou guvern, consultari pentru dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate sau, Doamne fereste, situatii speciale, catastrofe naturale, si nu catastrofe artificiale cum ar fi Guvernul Boc", a declarat Antonescu citat de Gandul.