Traian Basescu, vizita in Kuweit. Seful statul participa la manifestarile organizate in Kuweit pentru sarbatorirea a 50 de ani de la declararea indepndentei si a 20 de ani de la eliberarea de sub ocupatia irakiana. Presedintele Romaniei Traian Basescu se afla azi intr-o vizita in statul Kuweit. Presedintele va participa la manifestarile organizate in Kuweit cu prilejul sarbatoririi a 50 de ani de la dobandirea independentei acestui stat si a 20 de ani de la eliberarea de sub ocupatia irakiana, scrie EVZ.

politic showFoto: Colaj foto

Ponta: Ideea de a colabora cu UDMR in judetele unde are o prezenta semnificativa, perfect posibila. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Oradea, ca apreciaza drept "posibila, fezabila si de dorit" incheierea unor protocoale de colaborare pe plan local intre USL si UDMR si in alte judete ale tarii, unde Uniunea are o prezenta semnificativa. "Ideea de a colabora pe plan local cu UDMR in judetele unde Uniunea are o prezenta semnificativa - si nu este vorba doar de Satu Mare, ci si de Cluj, Arad, Timis, Mures - din punctul nostru de vedere este perfect posibila, fezabila si de dorit", a declarat, intr-o conferinta de presa, presedintele PSD, Victor Ponta, citat de Adevarul.

Geoana: Romania are 18 strategii nationale, care insumeaza, ca resurse necesare, de 18 ori PIB-ul. Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, vineri, la o dezbatere, ca Romania are 18 strategii nationale active, care insumeaza, ca resurse necesare, de 18 ori Produsul Intern Brut romanesc. "Avem 18 strategii nationale active, care insumeaza, ca resurse necesare, de 18 ori PIB-ul romanesc", a spus Geoana, in opinia caruia "tot ce inseamna strategie nationala ar trebui sa treaca prin Parlament, sa fie lege", scrie Gandul.

UDMR - Uniune sau partid? Pentru sefia UDMR lupta trei candidati: Kelemen, Eckstein-Kovacs si Olosz. In functie de castigator, actuala structura a formatiunii maghiarilor din Romania s-ar putea transforma radical. Congresul UDMR de la Oradea este cel mai important din ultimul deceniu. Pentru prima oara, vicepremierul Bela Marko va lipsi din cursa pentru fotoliul de presedinte, revendicat acum de ministrul Culturii, Hunor Kelemen, consilierul prezidential pentru minoritatile nationale, Peter Eckstein-Kovacs, si liderul grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputatilor, Gergely Olosz, informeaza Romania libera.

Kelemen: Am recomandat filialelor UDMR amanarea discutiilor cu USL pana dupa Congres. Cotat cu prima sansa in cursa pentru sefia UDMR, Kelemen Hunor a declarat in aceasta seara ca a discutat cu organizatiile Uniunii din Satu Mare si Maramures recomandandu-le o amanare a discutiilor privind incheierea protocoalelor cu USL pana dupa Congresul UDMR. "M-au sunat si am recomandat si celor de la Satu Mare, si celor de la Baia Mare sa amane astfel de protocoale pana dupa Congres. Dupa Congres vom discuta, vom lua fiecare caz in parte si vom decide ce fac organizatiile judetene", a sustinut Kelemen. El a insistat ca intelegerile punctuale din teritoriu intre UDMR si USL nu vor afecta relatia la nivel national pe care Uniunea o are cu PDL, potrivit EVZ.

USL ar putea sustine un independent la Primaria Timisoara. Liderul PSD Victor Ponta a sustinut astazi ca nu exclude ideea ca USL sa sprijine un candidat independent la Primaria Timisoara. "Ca si la Bucuresti sau Sibiu, nici la Timisoara nu exclud absolut deloc ideea ca USL sa sustina un candidat independent, care are sansele cele mai mari de a castiga alegerile, lucru valabil si pentru consiliile judetene. Exclud doar sa sustinem vreun PDL-ist", a declarat Victor Ponta, citat de EVZ.