VIDEO Cum canta CTP la cap :)

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Invitat la una din editiile emisiunii "Profesionistii", difuzata de TVR, Cristian Tudor Popescu a declarat ca si-ar dori sa stie sa cante la un instrument muzical. CTP a demostrat ca are un talent muzical; stie sa cante la cap. "La ceva stiu sa cant, la cap. Se poate canta la cap. Ca sa poti sa realizezi o melodie prin varierea volumului cavitatii bucale si prin loviri repetate in craniu. Asa se poate canta la cap", a explicat Cristian Tudor Popescu. Interviul realizat de Eugenia Voda a fost difuzat pe 5 noiembrie 2011, iar momentul a fost semnalat la ultima editie a emisiunii de divertisment "Carcotasii", din 28 decembrie.

EXCLUSIV De ce s-a blocat tranzitia la televiziunea digitala terestra in 2011. Explicatiile Finantelor

Trecerea la televiziunea digitala terestra, un proces ce ar permite aparitia unei noi platforme de difuzare a semnalului TV, care sa concureze cablul si satelitul, a ramas blocata si in 2011, dupa ce in 2010 autoritatile au oprit o licitatie in plina desfasurare. La inceputul anului, lucrurile pareau sa se dezghete prin initierea unui proiect de modificare a legii audiovizualului prin care Societatea Romana de Televiziune (SRTv) ar fi primit prin incredintare directa o astfel de licenta. Lucrurile s-au blocat insa la Ministerul de Finante, care a cerut evitarea unei supracompensari bugetare catre SRTv in difuzarea programelor publice, difuzare asigurata acum de SNR. Este vorba de fonduri publice care in 2010 s-au ridicat la circa 40 de milioane de euro.

Esenta modificarilor fiscale din 2011. Vezi ce se schimba sau consulta Centralizatorul Legislatiei Fiscale 2011

In ultimele zile din 2011, Finantele au publicat o serie de legi sau ordine, despre unele HotNews scriind la mai putin de 24 de ore de la aparitia lor. Astazi vom detalia Ordinul ANAF 3642 privind depunerea declaratiilor 100, 300 si 710. "In 2011 au fost publicate 133 de acte normative cu caracter fiscal, acestea aparand in 942 de Monitoare Oficiale. Practic, prin medie aritmetica, legiuitorul a schimbat sau a publicat ceva nou o data la 3 zile. In 2010 au fost publicate 120 de acte normative in domeniu, adica mai putine cu circa 11%", a explicat pentru HotNews.ro Adrian Benta, consultant fiscal.

Cine sunt autorii proiectului legii care va schimba sistemul medical romanesc?

Identificat ca fiind parintele proiectului noii legi a sanatatii, Cristian Vladescu, presedintele Comisiei Prezidentiale pentru Sanatate, nu a lucrat de unul singur. HotNews.ro va prezinta membrii echipei Vladescu, coagulati in jurul unei fundatii mai putin cunoscute: Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate. Cei mai multi dintre autorii proiectului au fost consultanti ai unor organizatii internationale, specializati in politici de sanatate publica. Destinul lor profesional se intersecteaza cu Scoala Nationala de Sanatate Publica, institutia condusa in prezent de Cristian Vladescu.

Criza si somajul din zona euro nu ne dau voie la joburi in tarile din Vest. Vezi in text HARTA DINAMICA a tarilor UE care mentin restrictiile de munca pentru romani

Majoritatea statelor membre UE care mentineau restrictii pentru romani si bulgari pe piata muncii le vor mentine si in 2012 si 2013, perioada maxima in care tratatele UE le permit acest lucru, potrivit informatiilor oficiale anuntate astazi de Comisia Europeana. Noua din 11 tari UE care mentin restrictii au trimis notificari catre Executivul UE si au precizat care sunt pozitiile lor. La acestea se adauga si Spania, care a cerut si a obtinut deja o derogare pana la sfarsitul acestui an. Majoritatea raspunsurilor sunt negative pentru romani.

Vedetele republicane ale campaniei pentru alegerile prezidentiale primare din SUA: cinci candidati plus miscarea Tea Party

In aceasta noapte incep in SUA alegerile primare in urma carora Partidul Republican isi va alege candidatul la alegerile prezidentiale. Daca pentru democrati lucrurile sunt simple, presedintele Barack Obama fiind ca si desemnat de partid sa incerce obtinerea celui de al doilea mandat, in tabara republicana ultimele luni au fost marcate de o puternica si agresiva campanie electorala, opt candidati incercand sa obtina increderea simpatizantilor conservatori.

Cum a castigat Mitt Romney alegerile preliminare din Iowa: o lupta dramatica impotriva unui outsider, o diferenta de doar 8 voturi

Fostul guvernator de Massachusetts Mitt Romney a castigat alegerile preliminare din Iowa, o prima etapa dintr-o lunga lupta pentru desemnarea candidatului republican la scrutinul prezidential din 6 noiembrie, dupa o lupta dramatica. Romney l-a devansat cu doar 8 voturi pe al doilea clasat, fostul senator de Pennsylvania Rick Santorum, in cadrul celei mai stranse batalii de acest fel purtate intre candidatii republicani in istoria statului Iowa. Lupta a fost atat de stransa incat Romney chiar l-a felicitat pe Santorum pentru victorie, cu putin inaintea anuntarii rezultatelor, potrivit AFP.