Politicienii bulgari, santajati dupa ce au apelat la serviciile prostituatelor - Ministerul de Interne. O retea de prostitutie recent anihilata in Bulgaria se folosea de materiale video pentru a santaja politicienii, a anuntat ministrul bulgar de Interne, Tvetan Tvetanov. La sfarsitul lunii iunie, mafiotul bulgar Anton Petrov, poreclit Hamsterul, a fost arestat pentru organizarea retelei de prostitutie. Intr-un interviu, Tvetanov a declarat ca detine informatii conform carora diversi politicieni influenti au apelat la serviciile prostituatelor. "Din pacate in toti acesti ani politicienii au incurajat crima organizata. Cand sunt la putere unii politicieni incep sa fie mai liberali in comportament si cred ca totul le este permis". Ministrul bulgar de Interne si-a reafirmat angajarea ferma in eliminarea crimei organizate din tara, scrie Novinite.

PRESA IN DIAGONALAFoto: Colaj foto

Bashar al-Assad acuza Washingtonul de sustinerea rebelilor din Siria. Presedintele sirian Bashar al-Assad a acuzat Statele Unite ale Americii de sprijinirea gruparilor rebele pentru a destabiliza situatia din Siria, intr-un interviu acordat postului german de televiziune ARD. "SUA sunt parte a conflictului pentru ca ofera protectie si sprijin politic grupurilor care destabilizeaza Siria. Prin urmare, Statele Unite au responsabilitatea pentru victimele civile ale conflictului. Atata timp cat oferi orice asistenta teroristilor, atunci esti partenerul lor", a anuntat Assad. In ciuda acestor acuzatii, Bashar al-Assad nu se declara impotriva dialogului cu SUA. "Nu vom inchide usa nimanui. Suntem deschisi dialogului cu orice tara, responsabila sau nu, care vrea sa ajute la rezolvarea problemelor din Siria, cu conditia sa fie un ajutor cinstit", anunta AFP.

Talibanii afgani executa public o femeie cu noua focuri de arma. O prima impuscatura, dar femeia acoperita de burqa nu reactioneaza. Barbatul se apropie la cativa metri de ea si trage din nou. Nici o reactie. Trage al treilea glont si femeia se prabuseste. Mai trage unul. Apoi inca cinci focuri. Zeci de oameni striga cu bucurie "Dumnezeu este mare". Activistii pentru drepturile omului si oficialii vestici s-au declarat dezgustati dupa aparitia filmului in care tanara femeie din Afganistan acuzata de adulter este impuscata mortal la Parwan, in apropiere de Kabul. Autoritatile din Parwan, unde se afla si o baza militara NATO, au anuntat ca imaginile realizate la sfarsitul lunii iunie sunt reale si vor demara o ancheta cu privire la acest caz. Miscarea talibana a emis deja un comunicat in care neaga implicarea in executia femeii, desi factiuni ale miscarii islamiste decurg adesea la pedepse dure, fara aprobarea specifica a conducerii grupului, informeaza CNN.

Jose Manuel Barosso solicita reluarea negocierilor dintre Israel si Palestina. Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a facut duminica un apel in vederea relansarii negocierilor israeliano-palestiniene, subliniind ca procesul de pace nu trebuie sa devina "orfanul primaverii arabe". Barroso, care efectueaza prima sa vizita in Israel si teritoriile palestiniene, a avut duminica dimineata, la Ramallah, o intrevedere cu premierul palestinien Salam Fayyad. "Schimbarile la care asistam in lumea araba trebuie sa fie o motivatie, nu un obstacol in reluarea negocierilor. Procesul de pace din Orientul Mijlociu nu trebuie sa devina orfanul primaverii arabe'', a spus Barroso, scrie AFP.

Presedintele egiptean Mohammed Mursi a anulat dizolvarea Parlamentului. Presendilele Egiptului Mohammed Mursi a ordonat Parlamentului sa se intruneasca din nou, la o luna dupa ce a fost dizolvat. Mursi, al carui partid a castigat cele mai multe fotolii de parlamentar, a declarat ca pana la noile alegeri institutia va functiona la fel ca inainte de dizolvare. Consiliul militar al Egiptului a dizolvat in urma cu o luna Parlamentul prin ordin judecatoresc, deoarece membrii partidelor au contestat numarul de locuri rezervate independentilor. Consiliul militar se va intruni intr-o sesiune de urgenta pentru a discuta decretul prezidential, anunta BBC.