Consulatul SUA din Berlin a fost evacuat, alarma dovedindu-se falsa. Autoritatile germane au evacuat o parte a consulatului Statelor Unite de la Berlin, joi, dupa ce un angajat a intampinat probleme de respiratie in timp ce verifica un pasaport, dar politia a declarat ca nu s-au gasit substante suspecte. Anchetatorii au cercetat cladirea in cautarea substantelor chimice, dar au decis ca personalul se poate intoarce la munca dupa cateva ore. Alarma a venit pe fondul atacurilor asupra ambasadelor SUA si cladirilor consulatelor din Orientul Mijlociu. Consulatul SUA din Berlin este situat in sud-vestul orasului, separat de cladirea ambasadei aflata in centrul Berlinului, scrie Reuters.

PRESA IN DIAGONALAFoto: Colaj foto

Franta nu va livra arme opozitiei siriene - ministrul apararii. Franta nu va trimite arme opozitiei din Siria, a anuntat joi, la Beirut, ministrul francez al apararii, Jean-Yves Le Drian. "Noi nu intentionam nici acum si nici in viitor sa inarmam opozitia siriana", sustine Le Drian. Rebelii din armata siriana libera (SLA) au solicitat in mod repetat sustinere comunitatii internationale, pentru a combate fortele loiale presedintelui Bashar al-Assad, anunta AFP.

Dmitri Medvedev crede ca membrele Pussy Riot ar trebui eliberate. Premierul rus Dmitri Medvedev a aratat simpatie fata de membrele Pussy Riot, la o reuniune regionala a partidului de guvernamant Rusia Unita. Acesta a sustinut ca pedeapsa de doi ani de inchisoare este excesiva, iar o condamnare cu suspendare era mai potrivita. Grupul a lansat recent un videoclip de multumire pentru Madonna, Bjork. Green Day si Red Hot Chili Peppers, drept multumire pentru sprijinul acordat dupa arderea portretului presedintelui Vladimir Putin, informeaza CNN.

Arheologii bulgari au descoperit un cap de leu trac din vremea Razboiului Troian. Arheologii din bulgaria au gasit o sculptura unica reprezentand un cap de leu din piatra, datand din vremurile Razboiului Troian. Descoperirea a fost facuta in pestera Womb, in Rodopii de est. Sculptura a fost datata la sfarsitul epocii bronzului - epoca timpurie a fierului, cu aproximatie secolele II-I i.Ch. Leul era un simbol de putere extrem de important la acea vreme, conform arheologului Nikolay Ovcharov, amintind de utilizarea sa in Iliada lui Homer. Potrivit arheologului Ovcearov, sculptura a fost utilizata intr-un ritual de fertilitate trac, scrie Novinite.

SUA: Federal Reserve anunta noi rascumparari de titluri pe piata. Banca Centrala a Statelor Unite, Federal Reserve, a anuntat joi ca va rascumpara noi titluri pe pietele financiare, pentru a sustine piata muncii si sectorul imobiliar. Incepand de vineri, Fed va rascumpara titluri andosate creantelor imobiliare emise de organismele de refinantare ipotecare in valoare de 40 de miliarde de dolari pe luna. De asemenea, banca centrala a promis ca va mentine dobanda de politica monetara, cvasi-nula de peste trei ani si jumatate, la un nivel "exceptional de redus" pana cel putin la jumatatea anului 2015, daca va fi nevoie. Pe de alta parte, Fed a majorat previziunea de crestere economica pentru Statele Unite in 2013, la 2,5-3,0%, fata de estimarea precedenta de 2,2-2,8%, anuntata in iunie, anunta AFP.