Biserica SRL: spalare de bani prin cutia milei. Compania Ropharma detinuta de miliardarul Mihai Miron, unul dintre cei mai bogati romani, care apare in Topul Forbes ca al doilea cel mai bogat brasovean, a intrat in atentia procurorilor mureseni pentru ca angajatii acesteia ar fi spalat bani prin intermediul Manastirii Sfintei Cruci din Oradea. Joi, inca de la primele ore ale diminetii, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au efectuat 23 de perchezitii in sapte judete, intre care Mures, Bacau, Brasov si Iasi, la persoane suspectate de spalare de bani proveniti din evaziune fiscala. "Cercetarile in acest dosar au inceput in iunie anul trecut, iar cei anchetati fac parte dintr-un grup organizat de spalare de bani. Printre cei vizati se numara si 17 angajati ai companiei Ropharma, care sunt suspectati ca ar fi virat bani pe post de sponsorizare unei manastiri din Oradea, iar ulterior sumele de bani s-ar fi intors la acestia. Mai departe, salariatii firmei scoteau banii din conturile lor si ii aduceau din nou in firma. Este vorba despre o sponsorizare de 914.000 de lei, dintre care suma de 781.895 de lei s-a intors in companie", au explicat surse apropiate anchetei, scrieAdevarul.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Profesorul "Ghiocel" a trait din spagi. Sapte ani nu s-a atins de salariu! Conferentiarul spagar de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Victor Babes din Timisoara, Daniel Cioca, a fost trimis in judecata, saptamana aceasta, pentru luare de mita in forma continuata. Barbatul este arestat preventiv, dupa ce a fost ridicat de Politie pe 8 februarie. El cerea bani studentilor sa-i promoveze la examenul organizat la Biologie celulara si moleculara, disciplina al carei titular este. Dascalul de 43 de ani, poreclit "Ghiocel", a comis in total 20 de astfel de fapte, in sesiunea din iarna, conform primprocurorului Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, Ion Brasoveanu, anuntaEVZ.

Amendamentul Iordache: Coruptii interceptati pe mandat de siguranta nationala scapa. Deputatul PSD Florin Iordache a propus modificarea legii 51/1991, prin care procurorii nu mai pot utiliza in dosarele de coruptie interceptarile realizate pe mandate de siguranta nationala. Beneficiarii unei asemenea modificari sunt inculpatii din dosarele de coruptie care contin interceptari pe mandat de siguranta nationala. Un exemplu in acest caz este cel al fostului senator PSD, Catalin Voicu condamnat de Curtea Suprema la cinci ani de inchisoare pentru trafic de influenta. Acest amendament a mai fost propus si de Ministerul Justitiei, care insa l-a eliminat la cererea SRI. Contactat de gandul, deputatul Florin Iordache a refuzat sa explice de ce a propus amendamentul. In Comisia Juridica a Senatului, de miercuri, 4 aprilie, senatorii juristi au discutat despre modificarile aduse legii 51/1991, care reglementeaza modalitatea de emitere si punere in practica a interceptarilor pe mandat de siguranta nationala, informeazaGandul.

Cum a ajutat presa Romania in Razboiul de Independenta. Mai multe generatii de cercetatori sibieni au realizat studii aprofundate legate de rolul ziarelor in sustinerea eforturilor de pe front. La inceputul acestui an s-au implinit 135 de ani de la sfarsitul marelui Razboi de Independenta a Romaniei. Generatiile de cercetatori de la Biblioteca "Astra" din Sibiu - (un adevarat tezaur al Romaniei) - romani si sasi, au avut un aport generos la cunoasterea unui trecut glorios, etaland puternic rolul presei in informarea populatiei, in inducerea si in mentinerea unui sentiment de solidaritate cu armata romana in timpul Razboiului din 1877 - 1878. Iata cateva din aceste colectii: ,,Presa romaneasca sibiana (1851-1968)", "Calendarele romanesti sibiene (1793-1970). Apoi colectii de almanahuri, anuare sibiene, ,,Presa sibiana in limba germana"(1778-1970), ,,Literatura in Telegraful Roman" (1853-1973), scrieRomania Libera.

DW: Criza din USL e si o forma de ignoranta. Renuntand la portofoliul Justitiei, liberalii au manifestat o vadita slabiciune politica, dar ei au luat totusi o decizie buna in circumstantele actuale. Alianta de guvernare a fost pusa la incercare, dar nu a fost cu adevarat pe punctul sa se rupa. In ciuda frustrarii pe care au incercat-o liberalii, ei nu au luat in calcul varianta rupturii, dimpotriva, in cadrul Biroului Permanent National, majoritatea a pledat pentru continuarea colaborarii cu PSD. Unul dintre participanti a spus chiar textual: "Cine rupe alianta USL, pierde totul!". Integral inDeutsche Welle.

Asexualii din Romania. Cum e viata fara sex. Dupa ce am cunoscut-o pe Alexandra, multi cunoscuti m-au intrebat cum arata: "E frumoasa? Atragatoare?". Am raspuns: "Da", iar nelamurirea a sporit: era greu de inteles de ce o fata frumoasa nu era interesata deloc de sex. Parca totul ar fi avut mai mult sens daca ar fi fost urata, iar lipsa de sex din viata ei ar fi fost doar o consecinta nedorita. Insa realitatea are putin de-a face cu prejudecatile noastre. Recunosc, am plecat la intalnirea cu Alexandra Pitiriga avand un bagaj serios idei preconcepute. Mai exact, ma asteptam sa cunosc un om timid si discret, care sa vorbeasca foarte retinut despre asexualitatea sa. In schimb, am intalnit o tanara de 22 de ani foarte sigura de ea, care a vorbit cateva ore bune despre viata ei. Dupa cum spune chiar ea, e o "moara stricata", informeazaYahoo News.

Incredibilele povesti ale savantilor uitati ai Romaniei. Cine este inventatorul cutiei de viteze automate, pus de englezi langa Einstein. S-au bucurat de recunoastere internationala, au stat printre cele mai luminate minti ale vremii, au avut sute de inventii brevetate si au luat nenumarate premii. Cu toate astea, astazi, putina lume mai stie de ei. Gogu, asa cum il stiau apropiatii, s-a nascut la Craiova si inca de mic era pasionat de inginerie. Spre deosebire de restul copiilor de varsta lui, la 12 ani, din mainile micului George Constantinescu (1881-1965) iesea o adevarata minune inginereasca: masina de inductie pentru scopuri muzicale. Era printre putinii savanti care impleteau cunoasterea muzicala cu stiinta, lucru ce il facea si mai special. Peste doar cativa ani a reusit sa isi faca rost de alti doi buni prieteni, alaturi de care isi petrecea cea mai mare parte a timpului: calculul diferentiat si cel integral. O companie stranie pentru un copil de doar 15 ani, daca aruncam o privire la preocuparile celor de aceeasi varsta. Inginerul roman a reusit sa revolutioneze sofatul: el fiind cel care a inventat cutia de viteze automata, scrieAdevarul.