Permisia lui Becali, "revelionul televiziunilor". Eliberat din penitenciar pentru 24 de ore, Gigi Becali a propovaduit in fata jurnalistilor lectia justitiei si a iubirii. Stirea este aceasta: persoana privata de libertate Becali George a fost eliberata din Penitenciarul Poarta Alba, pentru 24 de ore. Becali a fost condamnat, pe 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN. Becali a revenit in libertare intr-o limuzina Rolls Royce, cu numarul de inmatriculare ironic pentru un detinut: CT 01 LEX. Cu ea a defilat ieri prin nordul Bucurestiului, pe traseul casa din Pipera - cimitirul Pipera - Inspectoratul Judetean de Politie Ilfov - Boogie Bar, de acolo revenind acasa. Alaiul a fost compus din vreo zece care de televiziune, masini de paparazzi si masinile lacheilor sai, relateaza Adevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Fosta presedinta a Tribunalului Teleorman i-a luat locul lui Stan Mustata in completul care judeca dosarul lui Dan Voiculescu. Ce urmeaza acum. Curtea de Apel Bucuresti judeca marti al cincilea termen din apelul dosarului in care Dan Voiculescu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare. La ultimul termen, dosarul a fost amanat pentru ca judecatorul care conducea completul a fost arestat preventiv intr-un dosar de coruptie judiciara. Judecatorul Stan Mustata, cel care delibera in dosarul lui Voiculescu, a fost acuzat ca lua mita pentru solutii penale favorabile. In locul lui Stan Mustata, dosarul va fi judecat de Luminita Cristiu-Ninu, fosta presedinta a Tribunalului Teleorman. Avocatii lui Voiculescu au ridicat pe 15 aprilie pe o serie de exceptii care, daca sunt aprobate, vor duce tergiversarea judecarii dosarului. Voiculescu a cerut si stergerea prejudiciului de 60 milioane euro, scrie Gandul.

Razboiul teilor din Iasi, dus intre "cretini" si "nebuni". "Daca specialistii spun ca trebuie sa taiem, vom taia", a declarat primarul Gheorghe Nichita referitor la teii din cel mai important parc al orasului. Acesta i-a facut "cretini" pe opozantii proiectului. 500 de copaci din cel mai important parc al Iasului urmeaza sa fie taiati, potrivit societatii civile locale, chiar de Primaria orasului, dintr-un motiv care nu este clar. Municipalitatea sustine ca, deocamdata, doar au fost marcati arborii pentru "evaluare", dar exista suspiciunea ca autoritatile vor de fapt sa elibereze terenul pentru un centru de afaceri privat. Neincrederea iesenilor fata de actiunile edililor vine din faptul ca Primaria Iasi a actionat similar si anul trecut, cand au fost taiati toti teii de pe bulevardul principal al orasului si inlocuiti cu salcami japonezi, scrie Romania libera.

La loc comanda. Romanii nu mai sunt obligati sa mearga la mediator. La doar un an de la intrarea in vigoare a legii medierii, prin care partile dintr-un proces erau obligate sa se informeze despre avantajele medierii inainte de a se prezenta in instanta, Curtea Constitutionala a hotarat ca doua articole din aceasta lege sunt neconstitutionale. Unul dintre ele este chiar cel care spune ca partile interesate de un proces trebuie sa se infatiseze inainte la un mediator care sa le prezinte avantajele unei medieri fata de procesul in justitie. Al doilea articol declarat neconstitutional este cel care dadea dreptul instantei sa respinga procesul in care partile nu faceau dovada participarii la aceasta prima sedinta de mediere, scrie Adevarul.

Cum au distrus 10.000 de romani veniti la gratare o padure de bujori protejati: "Prin ruperea bujorului, semintele lui se raspandesc si el se inmulteste". O padure de bujori protejati de lege din judetul Dolj a fost devastata in weekend, in urma organizarii unei sarbatori dedicate bujorului. Primaria din comuna Plenita organizeaza in fiecare primavara Sarbatoarea bujorului, cand localnicii se strang in padurea de la marginea satului la o petrecere campeneasca. De cativa ani, oamenii intind mese printre flori, pregatesc gratarele si incing hore, desi acolo, pe o suprafata de aproape 60 de hectare, creste o specie ocrotita. Peste 10.000 de oameni au venit special pentru Sarbatoarea Bujorului in weekendul trecut, scrie Gandul.

Moldova a prins Rusia in flagrant in timp ce uneltea schema de recunoastere a Transnistriei. Ambasadorul Rusiei in Republica Moldova, Farit Muhametsin, a fost convocat din nou, pentru explicatii, la Ministerul moldovean de Externe. Se intampla a doua oara in mai putin de o saptamana. Deja de doua zile, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, responsabil de complexul militar-industrial si cel al apararii al Rusiei (tot el e "reprezentantul special al presedintelui rus pentru Transnistria"), ameninta neincetat Moldova si Romania. Aceasta dupa ce serviciile secrete moldovenesti au blocat la sol, sambata, aeronava (YAK 42) cu care oficialul rus intentiona sa transporte in Rusia, din regiunea transnistreana controlata de separatisti pro-rusi, listele (patru cutii = 30.000 de semnaturi) cu semnaturi pentru recunoasterea Transnistriei, scrie Deutsche Welle.

Aventura capitalista a tablourilor de Pallady si Luchian din colectia liderului comunist Doncea. Tablourile unui controversat lider comunist, Constantin Doncea, au fost vandute recent la licitatie cu 270.000 de euro. Rl a refacut traseul acestor lucrari ale unor pictori celebri, ce au trecut din miinile unui comunist fara scoala, apoi in proprietatea unui misterior cumparator de drepturi litigioase, pentru ca, in cele din urma, sa ajunga pe piata libera a colectionarilor de arta. Figura importanta in perioada ilegalitatii Partidului Comunist Roman, Constantin Doncea a fost unul dintre demnitarii care au avut un destin politic sinuos. Istoricii il descriu ca pe un personaj exploziv, iar acest defect i-a creat probeme cu conducerea partidului, scrie Romania libera.

Camatarii din Turda amenintau pana si familiile militarilor de la Baza Aeriana Campia Turzii. Politistii din Cluj au retinut alti trei camatari, din Turda, care faceau parte din gruparea desfiintata de DIICOT, la mijlocul lunii aprilie. Anchetatorii au dezvaluit ca acestia ii santajau si amenintau pe cei carora le imprumuta bani, cu dobanzi de 100%. Printre clientii barurilor care apelau la ei s-au numarat si militari de la Baza Aeriana Campia Turzii. Asa cum a dezvaluit "Evenimentul zilei", luna trecuta, pe 15 aprilie, mai multi interlopi din Turda si Campia Turzii, despre care procurorii DIICOT sustin ca fac parte dintr-o grupare de criminalitate organizata, au fost arestati pentru camatarie si santaj. Era vorba despre sase indivizi, scrie EVZ.