Cum se completeaza declaratia de venit pentru drepturi de autor. Majoritatea datelor ce trebuie trecute in formularul depus la fisc se afla deja pe adeverinta primita de la compania pentru care au fost prestate serviciile. Luni este ultima zi de depunere a formularului 200 pentru venitul realizat anul trecut. Cine nu respecta acest deadline va plati amenzi cuprinse intre 50 si 500 de lei, a anuntat fiscul. De regula, sediile administratiilor financiare sunt intesate de lume in aceasta perioada. Pentru a scapa de inghesuiala, una din optiuni ar fi sa trimiteti formularul prin Posta. Forma de venit cel mai des intalnita pentru care se depune declaratia 200 este din drepturi de autor. Daca persoana in cauza a realizat venituri dintr-o singura sursa, atunci va trebui sa completeze principalele date de pe prima pagina a declaratiei. Cea de-a doua pagina este pentru semnatura si pentru directionarea a 2% din impozitul pe venit, noteaza EVZ.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Donatii electorale de sase milioane de lei. Alianta PSD-UNPR-PC a primit cei mai multi bani. Candidatii la alegerile pentru Parlamentul European au primit, in campania electorala, donatii de peste sase milioane de lei. Cei mai darnici sponsori i-au avut PSD, PDL si PNL, care au beneficiat de aproape trei sferturi din aceasta suma. Cei mai multi bani, dublu fata de orice alt partid, i-a atras alianta de guvernare, PSD-UNPR- PC. PNL si PDL au beneficiat, fiecare, de donatii de cate aproape un milion de lei. Partidul Miscarea Populara a raportat donatii sub jumatate de milion de lei. Sunt si partide care nu au primit niciun leu sustinere financiara privata: PRM, Partidul Ecologist si Partidul Alternativa Socialista, informeaza digi24.ro.

Lista salariilor "vedetelor" TVR starneste revolta angajatilor. Stelian Tanase, acuzat de abuzuri si favoritisme. Poetul Mircea Dinescu, care incaseaza 9.000 de euro pe luna, si Liviu Mihaiu, cu 13.000 de euro pe sezon, se numara printre vedetele TVR angajate in mandatul directorului interimar Stelian Tanase care au starnit indignarea angajatilor institutiei care au lansat o petitie online prin care trag un semnal de alarma privind "abuzuri" si favoritisme la postul public de televiziune. Ambii sunt considerati amici ai lui Stelian Tanase. Angajatii i-au amintit directorului interimar Stelian Tanase ca "exista institutia morala a demisiei" ca urmare a situatiei dezastruoase in care se afla statia odata cu venirea sa la conducere. Strigatul public de disperare al angajatilor vine dupa ce conducerea Societatii Romane de Televiziune (SRTV) are in plan, in cadrul unei sedinte a Consiliului de Administratie de saptamana viitoare, reducerea timpului de lucru al angajatilor institutiei de la 8 la 6 ore pe zi, iar castigurile salariale ale acestora cu 25%, scrie Adevarul.

DW: Reflectii la incheierea unei campanii. La finalul acestei campanii publicul romanesc nu pare mai edificat cat priveste problemele europene, dar este de pe acum obosit de febra gesticulatiei electorale, crede corespondentul Deutsche Welle la Bucuresti, Horatiu Pepine. Dupa toata aceasta campanie, a revenit sentimentul de satiu pe care l-am incercat in 2009. Doua campanii electorale in acelasi an si, dupa un an de pauza, o noua campanie reprezinta prea mult. Un pasionat al dezbaterii constitutionale, Valeriu Stoica spunea, relativ recent, ca introducerea mandatului de 5 ani pentru presedinte in Constitutia din 2003 a fost o greseala. Mai sunt destui altii care gandesc la fel, dar opiniile lor nu s-au coagulat inca intr-un proiect de reforma. S-a spus de asemenea ca in 2003 Adrian Nastase, care conducea procesul de revizuire a Constitutiei, s-a gandit la el insusi.

Corespondenta Digi24. Imagini din Casa Sindicatelor din Odessa, dupa masacrul in care au murit 46 de oameni. In Ucraina, cu doua zile inaintea alegerilor prezidentiale, armata a dislocat zeci de mii de soldati care vor avea o singura misiune - apararea securitatii celor care merg la vot. O echipa a Digi24 s-a intors in Odessa, la trei saptamani de la confruntarile sangeroase din zona. Ucrainenii i-au comemorat acolo pe cei care si-au pierdut viata, la inceputul lunii, in atacul de la Casa Sindicatelor, din centrul orasului. Trimisii speciali Laurentiu Radulescu si Andrei Captarenco au reusit sa intre in cladirea incendiata atunci si sa filmeze imagini impresionante.

Cat costa sa dai jos o bulina de pe un bloc care sta sa cada. Negocieri cu camera ascunsa: "O sa ii am pe constiinta". Cei care vor sa vanda cu un pret mai bun reusesc in complicitate cu expertii sa declasifice blocurile incadrate in clasa I de risc seismic si sa le scoata bulina din acte. Iar un cumparator neavizat cade in capcana si da bani grei pe un apartament intr-un bloc ce sta sa cada. Cat de usor se obtine un asemenea document daca este mituit specialistul vedeti intr-un material filmat cu o camera ascunsa de reporterii stirilor PROTV. Expertul tocmit care confirma din prima clipa ca aceasta cladire este subreda si NU poate fi declasificata, se razgandeste atunci cind vine vorba de bani. "Sunt mai mult decat niste probe, ca sunt vizibile. Eu zic ca nu avem cum sa o scoatem din clasa I de risc seismic" Pentru 5 euro pe metrul patrat in loc de 3 sau pentru 7.000 de euro pe expertiza in loc de 4.000 de euro, expertul tocmit de reporterul Stirilor ProTV se razgandeste subit, dupa ce initial spusese ca o cladire subreda NU poate fi declasificata.

Elena Udrea: Daca Ponta nu obtine acum peste 40% va pierde batalia din toamna. Editia de vineri a emisiunii "Evenimentul zilei", realizata de Silviu Sergiu, a avut-o ca invitata pe Elena Udrea, deputat al Partidului Miscarea Populara. In studio s-au aflat si jurnalistii EVZ Laura Ciobanu, editor politic, si Mircea Marian, senior editor. Tema principala a emisiunii a fost campania electorala si alegerile europarlamentare de duminica. Doamna Udrea, ati vorbit aseara despre costurile campaniei electorale pentru Victor Ponta Elena Udrea: Da, Victor Ponta a spus ca s-a dus cu avion privat. La Eurovision el spune ca a mers cu avionul privat platit de partid, dar cum isi poate permite PSD o campanie pe care noi o evaluam la niste costuri extrem de mari, peste tot sunt afise PSD. Uitati-va cate clipuri electorale sunt pe televiziuni, premierul se deplaseaza cu avion privat. Sa ne spuna PSD de unde are atatia bani pentru aceasta campanie electorala si de ce investeste atat de mult intr-o campanie pentru alegeri europarlementare, de fapt raspunsul la aceasta intrebare il stim deja, Victor Ponta candideaza la presedintie.