Jurnalistul Robert Turcescu a publicat pe blogul sau o serie de contracte incheiate intre firma elvetiana SC Centre des Affaires Helvetico-Roumaines SRL si trustul Intact inaintea alegerilor parlamentare din anul 2012. Doua dintre contracte arata ca trustul lui Dan Voiculescu ar fi primit 20 de mii, respectiv 200 de mii de euro in schimbul promovarii unor politicieni indicati de firma respectiva in timpul campaniei prin advertoriale, un spot TV de 30 de secunde, servcii de comunicare si PR.

"Scurta recapitulare: o firma elvetiana, SC Centre des Affaires Helvetico-Roumaines SRL, incheie trei contracte (eu am reusit sa gasesc doar doua!) cu numerele 101, 103, 106/2012 in valoare de citeva sute de mii de euro, in plina campanie electorala pentru alegerile generale din 2012, pentru a promova niste candidati indicati de ea (asa scrie in unul din contracte!), pentru a publica advertoriale (nu stim despre ce, poate tot despre politicieni?), pentru a face un spot TV de 30 de secunde (poate tot pentru un politician?), dar si pentru servciii de comunicare si PR (pentru cine, oare nu tot pentru niste politicieni?), toate aceste servicii urmind a fi furnizate de SC Intact Media Group SA, adica de grupul de presa al familiei Voiculescu!", scrie Robert Turcescu pe blog.

Pentru inceput, faceti cunostinta cu actorii principali din aceasta ancheta jurnalistica:

1. SC Intact Media Group SA, adica trustul de presa al familiei Voiculescu (pentru cine are chef sa citeasca mai mult, poftiti: http://www.intactmediagroup.ro/)

2. Alessandra Stoicescu, director Executiv Intact Media Group, realizator Antena 3

3. George Daniel Matiescu, general Manager – Intact Publishing

4. Camelia Moletta, director de Marketing al SC Centre des Affaires Helvetico-Roumaines SRL, o firma elvetiana infiintata pe 30.08.2012 avind ca obiect declarat de activitate, “promovarea schimburilor comerciale intre Romania si Elvetia si intre partenerii lor din Uniunea Europeana“.

5. Banii- sute de mii de euro

6. Politicienii romani care au beneficiat in decembrie 2012 de finantari electorale mascate, venite pe o filiera elvetiana, din partea unei firme private straine, desi legea finantarii partidelor politice din Romania interzice o astfel de practica.

Si acum, primul document: contractul cu numarul 101/03.12. 2013, incheiat intre grupul de presa al familiei Voiculescu ( SC INTACT MEDIA GROUP SA) si firma elvetiana SC Centre des Affaires Helvetico-Roumaines SRL, in care se scrie negru pe alb ca e vorba de servicii care vizeaza “in principal, promovarea Beneficiarului si a candidatilor desemnati de acesta in campania electorala pentru alegerile parlamentare din 2012″.

Daca n-aveti chef sa parcurgeti toate documentele va puteti imagina un scenariu si un contract destul de asemanatoare cu cele din celebrul “caz Ridzi”. Adica promovare electorala mascata sub forma unor stiri sau advertoriale. De data asta, insa, banii vin pentru Intact Media Group de la o firma straina. Suma de aproape 20.000 de euro nu pare mare, dar ce-ati zice s-o inmultim de zece ori intr-un alt contract semnat pe 12.12.2012 intre aceleasi entitati? De data asta e vorba de 200.000 de euro pentru “publicarea unui numar de 10 advertoriale pe site-ul antena3.ro, jurnalul.ro si incomemagazine.ro in perioada 15 decembrie 2012-15 ianuarie 2013.

Continuarea pe blogul lui Robert Turcescu.