Deutsche Welle: Klaus Iohannis - presedinte. Victor Ponta isi recunoaste infrangerea. Klaus Iohannis e presedintele Romaniei. In prima declaratie dupa anuntarea sondajelor, Victor Ponta le-a multumit tuturor romanilor care s-au prezentat la vot, afirmand: "Poporul are intotdeauna dreptate". "Ne vom face datoria fata de tara", a spus Victor Ponta, sustinand insa ca oamenii care au iesit in strada nu au pentru ce sa protesteze. "Suntem o tara democratica, asa cum eu accept rezultatul sper sa il accepte si cei care protesteaza, nu au pentru ce sa protesteze", a mai spus el.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Protestele s-au transformat in sarbatoare. Mii de oameni in Piata Universitatii: "Cine nu sare nu vrea schimbare". Bucurestenii s-au strans in Piata Universitatii din Capitala si au plecat sa protesteze la sediul Guvernului. Miscari de strada au loc si in Brasov, Sibiu, Timisoara, Cluj sau Iasi. Klaus Iohannis a ajuns, duminica noapte, in Piata Universitaii, unde mii de manifestanti scandeaza "Iohannis", "Jos Ponta" si "Ole, ole, Victor Ponta nu mai e". Iohannis a ajuns in Piata Universitatii in jurul orei 23.40, fiind primit cu aplauze de manifestanti, care au scandat "Klaus, Klaus, Klaus, ne-ai scapat de Mickey Mouse". Iohannis a salutat multimea, in timp ce manifestantii cantau imnul national. In Piata Universitatii manifestantii scandeaza "Victorie", "Iohannis", "Jos Ponta", "Romania, Romania, ole, ole, ole" si flutura steaguri tricolore. Integral peStirileProtv.ro.

De ce Victor Ponta nu trebuie sa demisioneze. Deocamdata. Oricare ar fi rezultatul final anuntat de BEC, Victor Ponta nu trebuie sa demisioneze inca din functia de prim-ministru al acestei tari, asa cum multi i-o cer acum, dintr-un motiv destul de simplu. In situatia in care, asa cum arata primele date, Klaus Iohannis castiga alegerile, asta nu trebuie sa duca la demisia lui Victor Ponta din functia de premier. A fost, dupa cum vor spune probabil analistii, un vot negativ, in mod clar, unul care a transmis un mesaj puternic impotriva unui intreg sistem. Un vot, poate, din teama. Citeste mai mult peAdevarul.ro.

Prezenta la vot, foarte buna. Unde trebuie mutat frontul dupa alegeri. Parlamentul este cheia! Configuratia post-electorala a Legislativului va juca, mai mult ca oricand, un rol fundamental in mentinerea stabilitatii Romaniei, in functionarea institutiilor deja reformate si, implicit, in continuarea luptei anti-coruptie. Practic, totul va atarna de schimbarea majoritatii parlamentare, iar acest adevar se conturase ca unul de natura evidentei cu mult inainte de afisarea rezultatului acestor prezidentiale. Citeste integral peRomaniaLibera.ro.

Jandarmii au utilizat gaze lacrimogene impotriva romanilor de la Torino si Paris. Cum au stat in frig, pe ploaie torentiala, romanii de la Roma. La Torino, jandarmii au utilizat gazele lacrimogene cu 15 minute inainte de inchiderea sectiei de vot, potrivit anuntului postat de Facebook de Adrian Chifu, consilier local din Verbania. Vezi detalii peEVZ.ro.

Fraudarea alegerilor este una dintre cele mai vechi tradiţii româneşti. Cei 150 de ani de când avem alegeri mai mult sau mai puțin democratice ne-au permis să dezvoltăm câteva obiceiuri frauduloase electorale pitorești, care sunt mărturie vie a spiritului inovativ românesc, al dărniciei politicienilor noștri și al celor care ne guvernează. Dacă o parte dintre aceste datini se găsesc și la alte popoare din estul Europei și chiar în țări subdezvoltate, geniul românesc le-a adaptat la realitatea carpatică și a creat obiceiuri pline de poezie, noteaza Vice.com.

Presedintele american Barack Obama confirma moartea ostaticului Peter Kassig. Presedintele american, Barack Obama, a confirmat duminica moartea ostaticului american Peter Kassig, decapitat de gruparea Stat Islamic (SI), calificand acest asasinat drept "rau absolut", relateaza AFP, citat deGandul.info. "Astazi, ne prezentam rugaciunile si condoleantele parintilor si familiei lui Abdul Rahman Kassig, cunoscut, de asemenea, sub numele de Peter", a afirmat Obama, la intoarcerea de la summitul G20 in Australia, potrivit unui comunicat. Presedintele a denuntat "un act de rau absolut comis de un grup terorist pe care lumea il considera, pe buna dreptate, drept inuman".

Investitori: Economia mondiala se afla la cel mai scazut nivel din ultimii doi ani. Economia mondiala se afla la cel mai scazut nivel din ultimii doi ani, in conditiile in care pietele din zona euro si cele emergente au rezultate slabe, iar pericolul deflatiei creste, arata un sondaj realizat de Bloomberg in randul investitorilor, preluat deRomaniaLibera.ro. Dintre investitorii intervievati, 38% au considerat ca situatia economiei globale se inrautateste, dublu fata de numarul celor care au descris astfel evolutia economica in luna iulie, cand a fost efectuat sondajul anterior. De asemenea, ponderea investitorilor care evalueaza negativ starea economiei mondiale nu a mai atins o cota atat de inalta din septembrie 2012, cand Europa se afla inca in recesiune, potrivit datelor Bloomberg.