Sarbatoreste al 25-lea Craciun de cand a fost salvata din calea glontului, in decembrie 1989, de un... PIX!Medicul Alis Grasu, managerul general al Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, isi aminteste prin ce-a trecut in zilele din decembrie 1989, cand regimul comunist a fost rasturnat. A fost la datorie 24 de ore din 24, zile in sir. A salvat vieti, sub tirul armelor. Nu s-a gandit niciodata sa ceara certificat de revolutionar. Spune ca i s-a parut firesc sa-si faca meseria. "A fost si o alta intamplare pe care nu pot sa o uit. S-a petrecut intr-una din zile cand am fost la o solicitare, undeva pe langa " Eva ". Aveam Dacii Break si Dacii Turism. Chiar cand am ajuns in intersectie la " Eva " mi-a cazut pixul. M-am aplecat sa il iau si cand m-am ridicat soferul era alb ca varul. A tras pe dreapta. L-am intrebat: " Ce e omule, ce ai patit? " "Domnisorica, domnisorica... ..., baiguia el tremurand. Ce e nea Zamfir, va e rau? Nea Zamfir imi arata cu degetul gaura de glont din parbriz. Cand m-am aplecat dupa pix, trasese cineva si glontul a intrat prin parbriz si a iesit prin luneta exact in dreptul capului meu", scrie EVZ.ro.

ActualitateFoto: Colaj foto

Master Planul nu mai ia in calcul mii de km de autostrada. Se trage linie. 2014 nu a fost un an tocmai bun pentru Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR): cei 93 km de autostrada estimati sa se finalizeze s-au transformat in 50 de km. Asa ca, asteptarile reprezentantilor din CNADNR au fost taiate la jumatate. Mai mult, nici planurile pentru urmatorii ani nu arata prea grozav. In Master Planul de transport nu mai sunt prevazuti mii de km de autostrada. Accentul se pune pe drumurile expres. Astfel Master Planul prevede 1.000 de km de autostrada sau, altfel spus, inca 350 de km (n.r. - plus cei 650 km care exista deja), cu finantare de la bugetul de stat si din fonduri europene. potrivit Capital.ro.

Interlopii chinezi inunda Europa cu monede de 2 euro false. Interlopii din China au invatat sa faca monede aproape perfecte de 2 euro, care pana acum era practic neatinsa de acest fenomen, din cauza dificultatii de a uni cele doua parti metalice ale monedei, conform Daily Mail. Insa un transport de monede false, interceptat la Napoli, in Italia, cu trei luni in urma, a scos la iveala ca falsificatorii produc acum monede bi-metalice in cantitati enorme. Un anchetator britanic a declarat pentru The Times ca falsificatorii se chinuie demult sa produca monede de 2 euro. "Mereu puteai sa iti dai seama de fals, scapand moneda pe masa - zornaie pentru ca cele doua parti nu au fost lipite cum trebuie", spune acesta. Europol sustine ca liderul grupului infractional despre care se crede ca e responsabil pentru acest transport de monede false, prins in Italia, opereaza din Shanghai, China, si are legaturi cu o fabrica si oameni care sa organizeze transportul monedelor catre Italia, potrivit gandul.info.

Generalul Ion Mihai Pacepa, despre executia lui Ceausescu, Ion (Ilici) Iliescu, Virgil Magureanu, Romania lui Iohannis si ramasitele comunismului. Ion Mihai Pacepa (n. 28 octombrie 1928, Bucuresti) a fost sef adjunct al Departamentului de Informatii Externe a Romaniei (perioada comunista) si consilier personal al lui Nicolae Ceausescu. In anul 1978 el a cerut azil politic in Statele Unite, unde a lucrat pentru comunitatea de informatii a SUA in diferite operatiuni impotriva fostului bloc sovietic. In Romania a fost condamnat la moarte in contumacie (1978). Guvernul american a descris activitatea lui Ion Mihai Pacepa ca "o importanta si unica contributie adusa Statelor Unite", Ion Mihai Pacepa este cetatean american si acum traieste in SUA. Concluzia Raportului Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania, patronat de Presedintele Romaniei si publicat la 18 decembrie 2006, subliniaza "rolul exceptional jucat in demascarea naturii criminale a regimului si a Securitatii" de generalul Pacepa. Potrivit acestui raport, el "a contribuit la degradarea dramatica a imaginii lui Ceausescu". In 1999, Curtea Suprema de Justitie i-a anulat condamnarea la moarte, iar in 2004 i-a fost redat gradul de general, scrie EVZ.

Unde isi petrec Craciunul Klaus Iohannis, Traian Basescu si Victor Ponta. Elena Udrea merge la mall, cu fina ei. Cat mai departe de Bucuresti si, daca se poate, in compania celor dragi. Acestea sunt planurile politicienilor nostri. La doar cateva zile de la instalarea sa in fotoliul de la Cotroceni, presedintele Klaus Iohannis se intoarce si el acasa, la Sibiu. La randu lui, Traian Basescu a anuntat ca in aceste zile se va bucura doar de familie. "Gandurile mele se indreapta in aceste zile de sarbatoare catre toti copiii ai caror parinti sunt departe, catre toti parintii care duc dorul copiilor lor, catre toate familiile de romani din tara si din strainatate. Va urez tuturor Craciun binecuvantat". Este mesajul postat de presedintele Klaus Iohannis pe pagina sa de socializare. Noul sef al statului este deja la Sibiu. Isi va petrece sarbatorile alaturi de prieteni, iar in dimineata zilei de Craciun, la fel ca in fiecare an, va merge la slujba, scrie StirileProtv.ro.