Cotidianul informeaza ca algerianul Kamel Abbachi, suspectat de activitati teroriste, a fost retinut miercuri dimineata in Bucuresti, intr-o actiune comuna a autoritatilor romane si italiene.

In momentul retinerii, Kamel Abbachi nu a opus rezistenta si a declarat ca accepta extradarea in Italia. Pe numele lui exista un mandat european de arestare. Abbachi urmeaza sa fie extradat in Italia, pentru a fi anchetat de politia genoveza.

Potrivit ziarului Cotidianul, in urma cu doua saptamini investigatorii italieni au interceptat o discutie intre doi suspecti de terorism care nominalizau trei membri ai retelei al-Qaeda din Romania: liderul celulei din Europa de Est a retelei, Kamel Abbachi, algerianul Mourad Boussaha si Abdul Baset Suwalem, toti trei localizati in Galati. SRI a confirmat la acea ora ca i-a supravegheat pe cei trei inca din 2004, iar surse din politia din Galati a declarat ca in urma cu o luna au facut ultimele verificari asupra familiei lui Abbachi.

De asemenea, se mentioneaza ca Abbachi avea sarcina sa gestioneze transferul de imigranti clandestini catre Italia si Portugalia in schimbul a circa 1.500 de euro de persoana. El le facea acestora invitatii de sedere in Romania prin intermediul unui „mijlocitor“.