Omul de afaceri Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare in dosarul Privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, a depus la Curtea de Apel Bucuresti, pe 19 februarie 2016, o contestatie in anulare, in care cere desfiintarea sentintei de inchisoare primita in august 2014, relateaza Adevarul.

Dan VoiculescuFoto: Mediafax

Primul termen de judecata a contestatiei a fost stabilit pe 18 martie 2016, iar omul de afaceri are calitatea in acest dosar de contestator-condamnat.

Este a doua contestatie in anulare depusa de omul de afaceri.

Reamintim ca pe 8 august, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare cu executare pe Dan Voiculescu iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de inchisoare. De asemenea, Sorin Pantis, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de inchisoare iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de inchisoare.

Curtea de Apel Bucuresti a dispus totodata confiscarea mai multor proprietati, terenuri si imobile apartinand lui Dan Voiculescu. Instanta a confiscat de la Camelia si Corina Voiculescu aproximativ 3 milioane de lei reprezentand contravaloarea a aproape 10 milioane de actiuni detinute la SC Compania de Cercetari Aplicative si Investitii SA (fosta SC ICA SA), donate de Dan Voiculescu fiecareia.