Intr-o sedinta a Consiliului Snagov, s-a votat masiv pentru directorul "Ziua".

Evenimentul zilei” continua seria dezvaluirilor referitoare la terenul din „Parcul Snagov”, vandut de Primaria Snagov unei firme detinuta de jurnalistul Sorin Rosca Stanescu. Terenul, de sase hectare - amplasat in cea mai ravnita zona din comuna -, a fost cumparat la un pret mult subevaluat.

Aceasta tranzactie a fost posibila datorita unei hotarari a Consiliului Local Snagov, votata de 13 din cei 15 consilieri, prin care aproape jumatate din Parcul Snagov a fost scos la vanzare, dupa ce a fost transferat din domeniul public in cel privat. Primarul din Snagov, Apostol Musat (PD-L), a sustinut ca aceasta tranzactie a fost verificata de diverse institutii de control.

Justificarile consilierilor

Reprezentantii Consiliului au explicat pentru EVZ ce i-a determinat sa instraineze cele sase hectare de teren.

„Dupa aceasta vanzare, primaria a castigat o suma foarte importanta de bani, care ne-a permis sa facem niste investitii benefice pentru comunitate. Daca nu am fi vandut terenul, ar fi trebuit sa cheltuim foarte multi bani cu intretinerea lui”, a declarat Niculae Maican (fost PNL, actual PD-L), consilier local care a fost de acord cu aceasta tranzactie si care a prezidat sedinta in care a fost aprobata hotararea de vanzare. Maican a precizat ca primaria a obtinut un pret foarte bun in urma afacerii pe care a facut-o cu firma controlata de Sorin Rosca Stanescu.

Motive similare a invocat si consilierul local Nicolae Stan (PD). „Am obtinut o suma importanta, care ne-a ajutat sa facem investitii majore in infrastructura” a declarat acesta. Stan a adaugat ca pretul cerut pentru un metru patrat de teren - de 120 de euro - a fost stabilit de o firma autorizata, iar cele sapte milioane de euro obtinute de la firma lui Rosca Stanescu reprezinta o suma justa.

Contra curentului

De partea cealalta a baricadei, doar doi consilieri locali si-au manifestat dezacordul privind vanzarea terenului.

„Eu am castigat acest teren prin hotarare judecatoreasca, in timpul mandatului meu, dupa ce am avut mai multe procese. Scopul clar era ca acolo sa fie un parc, avand statut de domeniu public”, a declarat Teodor Biris (independent), fost primar al comunei Snagov, care a votat impotriva instrainarii terenului.

In „tabara” fostului edil s-a mai aflat doar Mihai Anghel (PNL). „Eu nu am votat pentru vanzare, pentru ca nu am fost de acord cu modul in care s-a luat aceasta hotarare. Fiind vorba despre o bucata din Parcul Snagov, am considerat ca ar fi trebuit intrebati si oamenii din comuna daca sunt de acord sa o vindem sau nu”, sustine Anghel.

Integral in Evenimentul Zilei