Veterinari falși, îmbrăcați în halate albe, au luat porcii oamenilor din zone în care nu a ajuns încă pesta porcină. În Dâmboviţa s-au înregistrat cazuri de oameni îmbrăcaţi în alb care au venit să le ia porcii localnicilor pentru o presupusă efectuare a unor teste medico-veterinare. Cazuri de acest gen au fost semnalate în comuna dâmboviţeană Ciocăneşti, scrie ziarul Adevărul. Falşii reprezentanţi DSV au mers la o stână, de unde au luat cel mai mare şi mai frumos exemplar, dar şi la o gospodărie, unde oamenii, mai reticenţi, au refuzat acest lucru. Reprezentanţii DSVSA îi sfătuiesc pe oameni să fie atenţi şi să nu permită accesul în gospodărie persoanelor pe care nu le cunosc şi care nu sunt însoţite de reprezentanţii autorităţilor locale sau de medicul veterinar din comună, potrivitG4media.

subiecteFoto: Colaj foto

Pensionarii au venit în locul asistaților social pentru a culege strugurii. Câți bani primesc. Culesul viilor a început mai devreme anul acesta. După ce au stat în soarele arzător, strugurii sunt extrem de dulci și pot da un vin de colecție. Problema viticultorilor este însă alta.În staţiunea Târgu Bujor din judeţul Galaţi, cea mai mare problemă o reprezintă lipsa culegătorilor, așa că angajează oameni din alte județe sau cheamă la muncă pensionari. Culegător: “Dar nu se găseşte nici pe la noi, domnule! Că dacă nu le place munca! Au cu ce să trăiască. Dar eu, de 63 de ani, iote cum vin colea.”, potrivitStirile ProTv.

PSD a scăzut la 35% în intenţia de vot. PNL nu ar câştiga din dezamăgirea votanţilor, fiind cotat cu 19% în sondaj. ALDE - 10%, iar USR – 8%.Potrivit sondajului Sociopol, la întrebarea "Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, dumneavoastră cu reprezentanţii cărui partid aţi vota, dintre următorii?" 35% dintre repondenţii au spus PSD, 19% - PNL, 13% - MRÎ (partidul fondat de Dacian Cioloş), 10% - ALDE 10%, 8% - USR, 4% - UDMR, 3% - Pro România, 3% - PMP, 2% - PER, 1% -PRU 1%, 1% - PNŢ-CD 1% şi 1%-Independeţi. La capitolul încrederea persoane publice politice, de cea mai mare încredere se bucură şeful DSU, Raed Arafat cu 59%, urmat de preşedintele Klaus Iohannis cu 33%, scrieGandul.

Satul unde poți învăța meserii de odinioară. Pe delaul Morii, în inima Comanei, Satul meşteşugurilor se întinde pe cinci mii de metri pătraţi şi păstrează încă vii îndeletniciri care astăzi au fost înlocuite de fabrici. Este locul în care cei mici, dar şi cei mari descoperă farmecul meseriilor de odinioară de la meşteşugari pricepuţi. Printre acestea se numără prelucrarea hârtiei, ţesutul la război, lucru în lemn, morăritul, lucru în papură, dar şi olărit, potrivitDigi24.

Mai mulți copii din Iași au strâns bani pentru câinii din adăpost din vânzarea prăjiturilor. Mai mulți copii din Iași îndrumați de o profesoară cu suflet mare s-au hotărât să îi ajute pe câinii din adăpost. S-au pus de acord ca banii să îi strângă din vânzarea unor produse de patiserie preparate de ei, de părinți sau de bunici. Prețul a fost unul modic - 1 leu bucata. În ciuda aestui fapt, copilașii au reușit să adune 300 de lei pe care i-au dus la Tomești, potrivitZiarul de Iasi.

Furt ca-n codru la o secţie de poliţie. 10.000 de euro au dispărul din fişetul unui poliţist. Anchetă în desfăşurare la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Sibiu, după ce un poliţist a făcut plângere că i-au dispărut din fişet 10.000 de euro, existând bănuiala că banii i-au fost furaţi. Dosarul este instrumentat de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Sibiu, plângerea poliţistului a fost făcută în luna aprilie, potrivitGandul.

Sărbătoarea care animă cel mai pitoresc loc. Cum s-au păstrat tradiţiile în Pădurenime, ţinutul care a pierdut două treimi din populaţie în cinci decenii. Muzica folclorică şi versurile cântate altădată de Drăgan Muntean au animat la sfârşit de săptămână Poieniţa Voinii. Sâmbătă şi duminică a avut loc Festivalul Pădurenilor „Drăgan Muntean”, un eveniment menit să păstreze tradiţiile ţinutului de la poalele Munţilor Poiana Ruscă. Mulţi dintre oaspeţii săi şi-au lăsat maşinile pe dealuri, ridicând corturi în vecinătatea lor, pentru a petrece la foc, sub cerul liber. În vale, alţi oameni şi-au întins păturile pe iarbă, în faţa scenei, şi s-au bucrat de recitalurile artiştilor de folclor, potrivitAdevarul.