Locuiesc în cartiere rezidențiale de lângă București, dar fac câteva ore până în centru. Bucureştiul este singura capitală europenă fără transport metropolitan integrat. Metroul şi tramvaiele nu ajung în afara oraşului, iar microbuzele nu sunt sincronizate între ele. Nu au staţii şi nu au un orar bine stabilit. Oamenii fac ore din centru până în zonele limitrofe. Transportul nu a ţinut pasul cu explozia de cartiere din zona metropolitană. Responsabilă este o fostă autoritate din Ministerul Transporturilor. Angajaţii, majoritatea şefi, au tocat șapte ani la rând banii statului degeaba, susţin patronatele, potrivit Stirile ProTv.
România declară război medicamentelor contrafăcute, procurate pe Internet. România este bombardată de medicamente contrafăcute. În disperare de cauză şi pentru că nu găsesc medicamentele necesare în farmacii, românii apelează la internet şi ajung să-şi cumpere de acolo tratamente ieftine, ineficiente, care, mai grav, le pot pune viaţa în pericol. Produsele medicamentoase contrafăcute ajung pe piaţa din România prin tot felul de reţele subterane, afirmă chiar reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi, asta pentru că, vândute pe internet sau prin intermediul reţelelor de socializare, ele nu sunt supuse unui control riguros, aşa cum se întâmplă în cazul medicamentelor vândute în farmacii. Şi chiar şi în cazul acestora, uneori pot exista scăpări, scrie Adevarul.
Un fenomen care a luat amploare la Iaşi: Cămătarii din căsuţa poştală. A împrumutat 2.000 de lei (de fapt 1.650 de lei, restul fiind un comison oprit de la început) şi trebuie să dea înapoi 9.000 de lei. O ieşeancă s-a speriat după ce a recitit contractul pe care l-a semnat pe masa din bucătărie, cu o instituţie nebancară, acum câteva luni. Elena Hristache, o pensionară în vârstă de 78 de ani, a împrumutat echivalentul a două pensii de la Credius, iar acum trebuie să dea înapoi câte 147 de lei pe lună, timp de 5 ani, adică nu mai puţin de nouă pensii. Chiar dacă dobânda nu e mare, doar 7%, în contractul femeii apare un comision ciudat de administrare lunară în valoare de 130 de lei. Din total, rata efectivă (principalul) e de câţiva lei, restul fiind dobânda şi respectivul comision, scrie Ziarul de Iasi.
Românul care a construit cu 500.000 de dolari un motor de rachetă despre care susţine că este unic în lume. A preluat un proiect abandonat de NASA. Dumitru Popescu, un român originar din judeţul Vâlcea care locuieşte de mai mulţi ani în Statele Unite, a prezentat la sfârşitul săptămânii trecute prototipul unui motor numit "liniar aerospike", despre care spun că este o creaţie adusă în acest stadiu în premieră mondială. Popescu, specializat în inginerie aerospaţială, şi-a prezentat creaţia în weekendul recent încheiat, în comuna vâlceană Stoeneşti. Proiectul făcut public la Vâlcea este un parteneriat între compania din SUA şi un ONG intitulat tot ARCA (Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică), înfiinţat la Vâlcea în 1999 de către Dumitru Popescu şi alţi câţiva pasionaţi de rachete şi aeronautică, potrivit Adevarul.
Ţara cu cea mai mare speranţa de viaţă. Aici trăiesc cei mai inteligenţi oameni din lume şi cei mai mulţi miliardari. Hong Kong, cunoscut oficial ca Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze, este o regiune autonomă de pe coasta de sud a Republicii Populare Chineze. În 1898 Marea Britanie a încheiat un tratat cu China prin care li s-a acordat concesionarea pe 99 de ani a insulei şi a câtorva zone din împrejurul ei. De-a lungul anilor, poziţia geografică şi legăturile comerciale au transformat Honk Kong-ul într-o mare metropolă. Oraşul a devenit unul dintre cele mai mari porturi din lume, centru comercial şi financiar de prim rang în lume, având o populaţie de 7 milioane de locuitori. În 1997 teritoriul a fost retrocedat guvernului de la Beijing, potrivit Capital.