Un nou aeroport internaţional în ţara noastră. După mai bine de trei ani şi jumătate de blocaje, timp în care administraţia judeţeană a căutat soluţii să continue, pe cont propriu, investiţia, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a anunţat debutul unei noi etape a lucrărilor la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav. La finele săptămânii, firma care a câştigat contractul pentru execuţia lucrărilor la căile de rulare Alfa şi la altor amenajări de lângă pistă, a început organizarea de şantier. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea pe pagina personală de facebook, potrivitCapital.

subiecteFoto: Colaj foto

​Fumuri de toamnă peste realitatea românească.Ca într-un film cu invazii extraterestre ostile, harta României s-a colorat – în doar câteva săptămâni – în sângele porcilor uciși pentru că nimeni nu a aplicat măsurile necesare pentru a preîntâmpina răspândirea pestei porcine. Deși iminența pericolului era cunoscută și existau și mecanisme de intervenție. O hotărâre de guvern din 2016, cu numărul 830, lăsase pe masa autorităților – de la premier până la veterinari – întregul desfășurător al intervenției, cu tot necesarul de infrastructură veterinară pentru a ține sub control potențialele focare. De acum, lucrurile sunt scăpate de sub control, iar situația este atât de gravă, încât e nevoie de multe diversiuni pentru a camufla incompetența actualilor guvernanți, scrieDeutsche Welle.

Guvernul continuă să ascundă cifrele fermei lui Dragnea jr., dar crescătoria confirmă că avea 9.000 de porci la începutul lui 2018 și 3.000 acum, când s-a generalizat molima! Pe 7 august 2018, Libertatea titra că ”Băiatul lui Dragnea a scăpat de 10.000 de porci înainte de molimă!”. ”Din 13.500 de porci în iulie 2017, ferma din Teleorman a lui Valentin Dragnea a rămas, la timp, cu mai puțin de 3.000 de capete. Asta în timp ce producători mult mai mari au fost prinși în ferme cu 48.000 de porci, pe care statul i-a omorât!”, scria ziarul. Redacția a încercat să obțină evoluția 2017-2018 a numărului de suine de la Romcip de la ANSVSA, autoritate din subordinea directă a Guvernului. Dar instituția publică condusă de Geronimo Brănescu, fost asociat cu nașul de cununie al lui Valentin Dragnea, a refuzat să comunice datele, potrivit Tolo.ro.

Locuiesc în cartiere rezidențiale de lângă București, dar fac câteva ore până în centru.Bucureştiul este singura capitală europenă fără transport metropolitan integrat. Metroul şi tramvaiele nu ajung în afara oraşului, iar microbuzele nu sunt sincronizate între ele. Nu au staţii şi nu au un orar bine stabilit. Oamenii fac ore din centru până în zonele limitrofe. Transportul nu a ţinut pasul cu explozia de cartiere din zona metropolitană. Responsabilă este o fostă autoritate din Ministerul Transporturilor. Angajaţii, majoritatea şefi, au tocat șapte ani la rând banii statului degeaba, susţin patronatele, potrivitStirile ProTv.

Elevii vor primi lapte, fructe şi legume la şcoală graţie unui program european.Destinat promovării unor obiceiuri alimentare sănătoase, acest program include distribuirea de fructe, legume şi produse din lapte, precum şi programe educaţionale pentru a-i învăţa pe elevi despre importanţa unei alimentaţii sănătoase şi despre originea produselor alimentare. Având în vedere că din ce în ce mai multe şcoli participă la acest program, în anul şcolar 2017/2018 peste 30 de milioane de elevi din Uniunea Europeană au beneficiat de această iniţiativă, potrivitCapital.

Turcia promite să abandoneze dolarul pentru tranzacțiile comerciale. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat duminică Statele Unite de comportament asemănător lupilor și a declarat că Ankara va continua să tranzacționeze în alte valute cu Rusia și cu alte ţări. Exprimându-se în timpul unui forum de afaceri în timpul unei vizite în Kârgâzstan, Erdogan a acuzat Washingtonul că este precum "lupii sălbatici", în comentariile traduse în kirghiză. "America se comportă ca niște lupi sălbatici. Nu îi credeţi pe americani", a declarat el în timpul unei reuniuni a oamenilor de afaceri kirghizi și turci și a oficialilor guvernului turc. Erdogan a mai spus că țara sa negociază cu Rusia cu privire la schimburi comerciale în altă monedă decât dolarul american, în timp ce ambele țări sunt afectate de măsurile economice punitive impuse de Washington. "Utilizarea dolarului doar ne dăunează. Nu vom renunța. Vom fi victorioși", a spus Erdogan, potrivit La Libre, citat de Rador.

România declară război medicamentelor contrafăcute, procurate pe Internet. România este bombardată de medicamente contrafăcute. În disperare de cauză şi pentru că nu găsesc medicamentele necesare în farmacii, românii apelează la internet şi ajung să-şi cumpere de acolo tratamente ieftine, ineficiente, care, mai grav, le pot pune viaţa în pericol. Produsele medicamentoase contrafăcute ajung pe piaţa din România prin tot felul de reţele subterane, afirmă chiar reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi, asta pentru că, vândute pe internet sau prin intermediul reţelelor de socializare, ele nu sunt supuse unui control riguros, aşa cum se întâmplă în cazul medicamentelor vândute în farmacii. Şi chiar şi în cazul acestora, uneori pot exista scăpări, scrieAdevarul.

Un fenomen care a luat amploare la Iaşi: Cămătarii din căsuţa poştală. A împrumutat 2.000 de lei (de fapt 1.650 de lei, restul fiind un comison oprit de la început) şi trebuie să dea înapoi 9.000 de lei. O ieşeancă s-a speriat după ce a recitit contractul pe care l-a semnat pe masa din bucătărie, cu o instituţie nebancară, acum câteva luni. Elena Hristache, o pensionară în vârstă de 78 de ani, a împrumutat echivalentul a două pensii de la Credius, iar acum trebuie să dea înapoi câte 147 de lei pe lună, timp de 5 ani, adică nu mai puţin de nouă pensii. Chiar dacă dobânda nu e mare, doar 7%, în contractul femeii apare un comision ciudat de administrare lunară în valoare de 130 de lei. Din total, rata efectivă (principalul) e de câţiva lei, restul fiind dobânda şi respectivul comision, scrieZiarul de Iasi.

Românul care a construit cu 500.000 de dolari un motor de rachetă despre care susţine că este unic în lume. A preluat un proiect abandonat de NASA. Dumitru Popescu, un român originar din judeţul Vâlcea care locuieşte de mai mulţi ani în Statele Unite, a prezentat la sfârşitul săptămânii trecute prototipul unui motor numit "liniar aerospike", despre care spun că este o creaţie adusă în acest stadiu în premieră mondială. Popescu, specializat în inginerie aerospaţială, şi-a prezentat creaţia în weekendul recent încheiat, în comuna vâlceană Stoeneşti. Proiectul făcut public la Vâlcea este un parteneriat între compania din SUA şi un ONG intitulat tot ARCA (Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică), înfiinţat la Vâlcea în 1999 de către Dumitru Popescu şi alţi câţiva pasionaţi de rachete şi aeronautică, potrivitAdevarul.

Ţara cu cea mai mare speranţa de viaţă. Aici trăiesc cei mai inteligenţi oameni din lume şi cei mai mulţi miliardari.Hong Kong, cunoscut oficial ca Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze, este o regiune autonomă de pe coasta de sud a Republicii Populare Chineze. În 1898 Marea Britanie a încheiat un tratat cu China prin care li s-a acordat concesionarea pe 99 de ani a insulei şi a câtorva zone din împrejurul ei. De-a lungul anilor, poziţia geografică şi legăturile comerciale au transformat Honk Kong-ul într-o mare metropolă. Oraşul a devenit unul dintre cele mai mari porturi din lume, centru comercial şi financiar de prim rang în lume, având o populaţie de 7 milioane de locuitori. În 1997 teritoriul a fost retrocedat guvernului de la Beijing, potrivitCapital.