Un primar „cumpără“ patriotismul cu reduceri de impozit: facilităţi fiscale pentru firmele care arborează drapelul ţări.Primarul municipiului Giurgiu vrea să le dea facilităţi fiscale firmelor care arborează drapelul de stat la sedii şi puncte de lucru, explicând că astfel încurajează patriotismul şi respectul faţă de însemnele naţionale. Persoanele juridice din municipiul Giurgiu ar putea primi o facilitate fiscală de 1% pentru impozitul pe clădiri, facilitate condiţionată de arborarea steagului României pe clădirea pe care o au în administrare. Ideea a fost anunţată astăzi, în conferinţă de presă, de primarul Nicolae Barbu, care doreşte implementarea începând cu 2018, pentru „încurajarea patriotismului şi a respectului faţă de însemnele naţionale, potrivitAdevarul.

subiecteFoto: Colaj foto

Poluarea din București: Bruxelles-ul a început oficial procedura de sancționare a României pentru că nu-și protejează cetățenii.Curtea Europeană de Justiție a trimis luni Ministerului Mediului un document prin care înștiințează autoritățile române că a început procesul intentat de Comisia Europeană în luna mai pentru că statul român nu rezolvă problema poluării din București, potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului, Mihai Drăgan. Eșecul protejării propriilor cetățeni poate costa România între 100.000 şi 400.000 de euro pe zi. Epopeea calitaţii precare a aerului din marile oraşe ale României, Bucureşti, Iaşi şi Braşov începe în urmă cu câţiva ani. În 2007, exact anul aderării la UE, poluarea din cele patru mari orașe a intrat sub lupa Comisiei Europene, scrie G4media.

La limita răsăriteană a gintei latine se închină ode similare. Sunt cele nu mai puţin entuziaste, adresate "conducătorului iubit" şi predate românilor asiduu, în ceauşism. Dăscăliţi susţinut, în epoca de aur, de regimul comunist, activiştii PCR şi le-au însuşit parcă pentru eternitate. Le-au ţinut minte excelent şi cei din Mehedinţi, care i-au adresat zilele trecute "conducătorului iubit" un imn de dragoste fierbinte, mişcătoare până la lacrimi. „Cu prilejul zilei de naștere a domnului președinte al PSD, Liviu Dragnea, Organizația PSD Mehedinți îi adresează cele mai calde urări" de bla bla "și prosperitate, dorindu-i, totodată, să se bucure", bla bla...de înalta noastră considerațiune și un călduros la mulţi ani”, cum cu abnegaţie şi limbă de lemn de copac al morţii, scriu, între altele, adulatorii regimului dragniot, scrieDeutsche Welle.

Cazul Emanuela Orlandi, redeschis: Procuratura din Roma cercetează descoperirea de rămăşiţe umane într-o clădire a Vaticanului. La Roma sunt în curs investigaţii cu privire la descoperirea unor rămăşiţe umane într-o zonă a Vaticanului. Anchetatorii încearcă să verifice dacă resturile umane găsite au legătură cu cazul Emanuelei Orlandi, o tânără dispărută în 1983. Procuratura din Roma investighează dosarul de crimă. Potrivit martorilor, osemintele au fost găsite luni după- amiază în subsolul Nunţiaturii Apostolice din Via Po, la Roma. La faţa locului au intervenit agenţii de poliţie şi criminaliştii. În aceste ore, Procuratura din Roma va delega investigaţiile pentru a începe imediat constatările medico-legale asupra rămăşiţelor umane. Emanuela Orlandi, fiica de 15 ani a unui angajat de la Vatican, a dispărut pe 22 iunie 1983. De atunci au trecut 35 de ani de anchete, depistări, acuzaţii care au dus la un şir de speranţe şi dezamăgiri, dar fără nicio explicaţie plauzibilă despre ce s-a întâmplat cu adevărat, potrivit IL Messaggero, citat de Rador.

Ministerul Educației a retras de pe site modelele de subiecte cu teste grilă pentru BAC și Evaluarea Națională 2019. Modelele de subiecte pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională 2019, cu teste grilă nou-introduse peste noapte chiar pentru elevii care dau examen anul acesta, au fost retrase de pe site-ul oficial al Ministerului Educației. Președintele Federației de Părinți, Iulian Cristache, a declarat pentru Edupedu.ro că reprezentanții ministerului l-au invitat pentru vineri la discuții la Minister, împreună cu sindicatele din educație și cu reprezentanții elevilor, pe acest subiect. Președintele Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), Marian Șuță, a declarat în cursul dimineții pentruEdupedu.rocă 40% din subiectele de la fiecare probă de examen de anul acesta vor fi itemi obiectivi, care includ teste grilă.

Barierele de care s-a lovit o româncă în Irlanda: „Când i-am spus că sunt din România s-a îndepărtat de mine“. Daniela Kocis-Fitzgerald era într-o staţie de autobuz când a descoperit cum e să fie stigmatizată pentru că e româncă. Era în Irlanda de câteva luni şi îi plăcea să stea de vorbă cu lumea. Aşa că a vorbit cu o doamnă, când aceasta a pornit o conversaţie. Au discutat câteva minute, până când aceasta a întrebat-o de unde e. „Când i-am spus că din România, pur şi simplu s-a îndepărtat de mine. M-am întrebat de ce“. „A fost o trezire dură la realitate. Chiar şi acum, când le spun că sunt româncă, unii oameni se uită cam ciudat la mine. Faptul că se vorbeşte la televizor despre români nu ajută, pentru că nu e arătată realitatea ţării mele, ci e fabricată. E ca şi cum o echipă s-ar duce cu o cameră de filmat în Dublin şi ar prezenta cele mai sărace zone, după care ar susţine că asta-i tot ce găseşti în Irlanda, potrivitAdevarul.

Liviu Dragnea a cedat. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a cedat nervos miercuri și s-a comportat destul de agresiv cu jurnaliștii. Dragnea a fost deranjat de unele întrebări, cerând presei să vorbească cu cei de la #rezist și cu Iohannis să-l împuște. "Despre ce lege e vorba? Așa, dacă voi fi condamnat, cu ce mă ajută pe mine? Dacă mă întrebați, înseamnă că aveți ceva în cap. M-am săturat de toate aceste minciuni. În afară de mine, mai sunt oamenii în țara asta? Pe ei îi întrebați, domnișoară? M-am săturat. Cei care nu sunt în funcții publice pot să fie distruși?", a spus Dragnea, potrivit Euractiv.

România inedită: unele dintre cele mai scumpe ținute, în decor românesc. Niște fotografi semnați Hill & Aubrey au avut ideea de a scoate în evidență piesele vestimentare Calvin Klein sau Gucci punându-le în antiteză cu unele dintre cele mai degradate locuri de la noi. Cum România este cea mai rurală țară din Uniunea Europeană, iar locații cu gunoaie și infrastructură distrusă și parțial furată găsești din belșug, țara noastră a fost cea mai bună sursă de inspirație. În esență, proiectul lor fotografic este bine conturat și n-ai ce să reproșezi din punct de vedere artistic. Unii ar spune că a fost din nou o ocazie bună pentru România să fie promovată și nu oricum,potrivitPlaytech.