Compania americana Tsui Design & Research a finalizat proiectul pentru cea mai inalta cladire din lume. Acesta va avea o inaltime de 3,219 si va numara nu mai putin de 500 de etaje,si va putea gazdui 1 milion de persoane informeaza Pravda. Potrivit proiectantilor o calatorie cu liftul pana la ultimul etaj al cladirii intitulata Ultima Tower se va efectua in 9 minute si 40 de secunde. Ultima Tower va depasi de cinci ori Burj Dubai, cea mai inalta cladire din lume in acest moment.

Presedintele american George W. Bush a anuntat ca va aloca 200 de milioane de dolari sub forma de ajutor de urgenta pentru a combate criza alimentara care se profileaza in statele sarace, in special in Africa, scrie AFP. Actiunea presedintelui Bush vine ca urmare a apelului lansat de Banca Mondiala care a avertizat ca in acest moment peste 100 de milioane de persoane traiesc la limita saraciei extreme. Jean Zigler, raportor al ONU pentru alimentatie, considera ca acesta criza a fost provocata in principal de utilizarea biocarburantilor, relateaza Le Monde. Potrivit lui Jean Zigler, numai in America in ultima perioada au fost folosite pentru biocombustibil aproape 140 de milioane de tone de porumb.

O tehnologie laser revolutionara, dezvoltata de catre oameni de stiinta si ingineri din cadrul Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, al Departamentului de Fizica din cadrul Universitatii Harvard si al Massachusetts Institute of Technology (MIT) va permite cercetatorilor detectarea planetelor avand dimensiuni si orbite comparabile cu ale Pamantului, noteaza Stiinta.info.

In asteptarea Olimpiadei, autoritatiile de la Beijing iau masuri drastice impotriva poluarii, relateaza The Guardian. Din cauza faptului ca Beijingul este unul dintre cele mai poluate orase ale lumii, guvernul chinez a decis sa impuna agentilor economici, incepand cu luna iulie, reducerea emisiilor de gaze cu 30%. De asemena, vor fi inchise si 10 rafinarii.

Cel mai prolific autor pana in acest moment este americanul Philip M. Parker, care a redactat 200.000 de carti. Philip M. Parker a inventat un algoritm prin care mai multe computere selecteaza informatiile dintr-un anumit domeniu, iar "autorul" nu trebuie decat sa le dea forma finala, scrie The New York Times.

Delta Air Lines and Northwest Airlines au anuntat ca vor forma cea mai mare companie aeronautica din lume, afirma The New York Times. Potrivit primelor estimari, in urma fuziunii, valoarea de piata a noi companii va atinge aproape 18 miliarde de dolari.