O tanara de 33 de ani, audiata astazi, de procurorii DNA Cluj in cazul fraudarii bacalaureatului din Sighetu Marmatiei, a fost retinuta pentru 24 de ore. Ea este invinuita de complicitate la dare de mita si trafic de influenta, au declarat surse judiciare, citate Mediafax.

Potrivit surselor citate, Ileana Botici, care a sustinut bacalaureatul la centrul din Sighetu Marmatiei, va fi prezentata maine, Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventiva. Ea ar fi colectat banii de la cei 126 de tineri, majoritatea "capsunari" din Spania si Italia, sumele urmand sa ajunga la membrii comisiei de bacalaureat.

Eleva se afla in arestul IPJ Cluj, alaturi de directorul de studii al Liceului particular George Pop de Basesti, filiala Sighet, Meda Leordean. Aceasta va fi prezentata Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventiva, fiind invinuita pentru dare de mita si trafic de influenta.

Veronica Gavris-Todinca, avocatul Medei Leordean, a declarat ca de la locuinta clientei sale au fost ridicate, in urma unei perchezitii, sumele de 70.000 de lei si 1.750 de euro, bani despre care exista suspiciuni ca ar fi fost platiti de candidatii la examenul de bacalaureat.

Adevarul