Bucurestenii care vor sa-si cumpere o locuinta intr-un bloc nou au de unde alege, cel putin teoretic. Exista multe proiecte rezidentiale in toate zonele orasului care incearca sa-i atraga pe clienti cu oferte, care de care mai tentante. In realitate, lucrurile nu sunt chiar roz, asa cum incearca sa le prezinte dezvoltatorii imobiliari.

Acest lucru a fost constatat de reporterul "Romaniei libere" care a pretins ca este un cumparator interesat de oferta de locuinte de pe piata rezidentiala noua. Concluzia raidului pe care l-a facut prin cinci ansambluri rezidentiale, atat din zona centrala, cat si de la periferie, este aceea ca preturile mari ale apartamentelor nu inseamna automat si un confort deosebit in locuinte. Am descoperit ca suprafetele apartamentelor nu sunt pe masura asteptarilor, ca exista riscul ca blocurile sa nu fie terminate la timp sau ca noii proprietari au sanse mari sa se mute si sa locuiasca o buna perioada in veritabile santiere in lucru.

De asemenea, am mai constatat faptul ca la preturile anuntate de vanzatori pentru apartamente trebuie luate in calcul si alte cheltuieli, cum ar fi cumpararea unui loc de parcare – la fel de scump ca si o masina – sau cele de administrare a spatiilor comune din imobil, care sunt mult mai mari decat la apartamentele vechi.

Integral in Romania libera.