„Fac 100 de euro pe zi. Mi-am luat masina straina, jacuzzi de 5.000 de euro, acum imi fac casa”

Cu o mana isi freaca burta, cu cealalta intinde o cutiuta spre trecatori. Are vocea stinsa („Sans ressources, sans ressources!”) si umerii lasati, ca si cand l-ar apasa necazuri de bunic. Dar omul e tanar, are doar 24 de ani. Poarta haine albe, s-a pieptanat ingrijit, cu carare pe o parte, e rotofei si nici vorba sa-i lipseasca vreun picior.

Se milogeste pe Champs Élysées, unul dintre locurile la care ravneste toata cersetorimea lumii. Are un accent perfect si-l iei drept frantuz. „Ce daca are toate mainile, o avea omul necazurile lui”, zice un roman din grupul nostru, chiar in obrazul milogului. Soc! In secunda urmatoare, cersetorul ne intinde mana radios: „Cristi”. Intr-o clipa, cutiuta dispare, umerii i se indreapta, vocea se inveseleste.

„V-am auzit vorbind romaneste si mi s-a facut dor”, zambeste. Incepe sa turuie, mandru de el: „Aci, pe Élysées, fac 100 de euro pe zi. Stau sase luni pe an, apoi ma intorc in tara. Am inceput sa lucrez acum cativa ani si pana acum am reusit sa-mi iau masina straina si jacuzzi de 5.000 de euro. Acum vreau sa-mi fac casa”.

Integral in Gandul