Paulson renunta la fondul de 700 miliarde de dolari pentru a lichida datoriile bancilor. Trezoreria SUA a renuntat la planul de a utiliza un fond de urgenta de 700 de miliarde de dolari pentru a lichida datoriile ipotecare raportate de banci, in timp ce Uniunea Europeana anunta stiri economice sumbre, alimentand temerile legate de o recesiune globala. Secretarul trezoreriei, Henry Paulson, a spus ca prefera sa se concentreze pe cumpararea de actiuni in banci pentru a incuraja aceste institutii la imprumuturi. Schimbarea brusca impreuna cu informatiile sumbre legate de gradul de angajare si de industria din Marea Britanie, a devenit motiv de ingrijorare, fapt pentru care Banca Mondiala a lansat, in cursul zilei de marti, un avertisment care vizeaza comertul mondial ce s-ar putea reduce in 2009, informeaza Reuters.

Planul lui Obama pentru Irak gata sa devina realitate. Saad Eskander, directorul Bibliotecii si al Arhivelor Nationale din Irak nu a uitat ziua de 20 noiembrie 2006, atunci cand actualul presedinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a declarat, intr-un discurs ce defineste politica lui despre razboi, ca Irak-ul "se indrepta spre haos" si a ordonat retragerea trupelor americane. Eskander a afirmat ca acea zi a fost cea mai trista din viata lui. In acea dimineata sunetele armelor au rasunat in afara biroului lui din Baghdad. Impuscaturile au dus la moartea unui barbat din personalul lui ce a fost impuscat mortal in timp ce se indrepta spre servici. Eskander a declarat ca America a fost o parte a problemelor din Irak in perioada razboiului, parere impartasita si de multi irakieni. Saad Eskander declara ca rata criminalitatii a scazut mult, dar se teme ca daca trupele americane se retrag prea repede, haosul ar putea reveni in tot Irak-ul, relateaza Usa Today.

Nanotehnologia provoaca temeri pentru viitor. Este probabil ca nanomaterialele sa ucida oameni, precum a facut si azbestul in trecut, daca nu se vor adopta reguli stricte si nu se vor face verificari amanuntite, informeaza Comisia Regala. Echipa de experti care a facut studiul este ingrijorata ca, o data ce nanomaterialele se vor folosi pe scara larga, vor aparea probleme care nu se vor simti imediat, insa folosirea lor pe termen lung va avea un efect daunator atat asupra mediului inconjurator cat si asupra oamenilor. Cercetatorii cred ca numai prin impunerea unui regulament foarte strict si prin cercetare amanuntita se pot evidentia pericolele pe care le pot provoca nanomateriale. Aceste materiale sunt deja folosite in productia anumitor tipuri de imbracaminte din Japonia si au fost folosite si la acoperisul garii londoneze St-Pancras pentru a il pastra curat. Nanomaterialul reactioneaza cu lumina soarelui astfel indepartand mizeria, scrie Times Online.

Episcopii catolici confrunta administratia Obama cu privire la avort. Episcopii romano-catolici au declarat marti ca vor confrunta administratia Obama in legatura cu drepturile avortului, sustinand ca libertatea religioasa si biserica sunt amenintate de noua administratie prezidentiala. Mai multi episcopi au declarat ca nu vor accepta nici un compromis cu privire la politica avorturilor. Presedintele Obama sustine ca va reduce rata avorturilor, iar din acest motiv multi romano-catolici afirma ca nu este imoral sa sustina aceste drepturi, informeaza The Guardian.

Robotul care imita perfect expresiile fetei umane. Oamenii de stiinta au creat primul robot umanoid care poate reda miscarile faciale ale fiintelor umane. "Jules" poate sa copie automat miscarile fetei folosind o camera video ce transmite informatii minusculelor motorase electronice din pielea lui. Robotul poate sa zambeasca si sa vorbeasca, programul lui traducand expresii ce sunt captate din imprejurimi. Totul se intampla in timp real, "Jules" putand sa interpreteze comenzi la 25 de imagini pe secunda cu ajutorul camerei video. Robotul a fost conceput in Laboratorul de Robotica Bristol care este coordonat de Universitatea West England si Universitatea din Bristol, informeaza Daily Mail.

Google Earth reinvie Roma antica. Google a pus la dispozitia vizitatorilor un tur virtual al Romei antice, in celebra harta 3D Google Earth. Google a reconstruit stravechiul oras, locuit de un milion de oameni inca din anul 320 i.H. Utilizatorii se pot plimba prin jurul Forumului lui Cezar, pot sta in mijlocul Coloseumului sau pot arunca o privire Bazilicii. Cercetatorii din spatele acestui proiect spun ca acesta adauga cinci secole de cunostinte. "Acesta este alt pas in crearea unei masini a timpului", a declarat Bernard Fricher de la Universitatea din Virginia, care a lucrat cu Google la reconstructia orasului. "Reconstructia este rezultatul a cinci secole de cercetari facute de arhitecti si artisti inca din perioada Renasterii, care au incercat sa reconstruiasca ruinele vechiului oras in cuvinte, harti si imagini", a declarat Fricher, citat de BBC.