Uniunea Europeana saluta decizia preşedintelui american Barack Obama de a închide centrul de detenţie de la Guantanamo. Totusi, tarile Uniunii nu se arata prea "incantate" să primească prizonieri pe teritoriul lor, a declarat Karel Schwarzenberg, seful diplomatiei Cehe, tara care detine in acest moment presedintia UE. Potrivit lui Schwarzenberg problema celor 245 de detinuti de la Guantanamo trebuie dezbatuta intai in forurile de securitate ale fiecarui stat membru, scrie AFP.

Dupa ce a solicitat inmultirea patrulelor militare pe strazile oraselor italiene din cauza cresterii numarului de violuri, Silvio Berlusconi a declarat ca impiedicarea acestora ar fi o misiune imposibila "deorece exista prea multe italience frumoase". Afirmatia a fost imediat taxata de liderul opoziţiei de stânga, Walter Veltroni care a denunţat "lipsa de reponsabilitate şi de sensibilitate" a lui Cavaliere care "ofensează femeile italiene", iar Dario Franceschini, unul dintre liderii Partidul Democrat, a calificat declaratia drept o "vulgaritate inacceptabila", scrie Liberation. Confruntat cu aceste reactii Berlusconi a revenit asupra declaratiei, explicand că a vrut să facă "un compliment" italiencelor, adaugand că "nu trebuie pierdut niciodată simţul umorului".

Noul ministru francez al imigratiei, Eric Besson, pregateste un sistem de testare a ADN-ului pentru imigrantii care solicita viza de intrare in Hexagon. Potrivit declaratiilor ministrului francez, testele vor fi aplicate persoanelor care sunt suspectate ca si-ar fi falsificat actele de identitate pentru a putea proba un grad de rudenie cu un cetatean francez. Potrivit unor date recente aproximativ 80% din certificatele de nastere sau casatorie apartinand imigrantilor de origine africana sunt false, afirma DailyMail.

Fostul director al Deutsche Post, Klaus Zumwinkel, a fost condamnat luni la doi ani de inchisoare cu suspendare, si la plata unei amenzi in valoare de un milion de euro pentru frauda fiscala. Procurorii germani l-au acuzat pe Klaus Zumwinkel de o evaziune fiscala de peste 10 milioane de euro. Potrivit anchetatorilor acesta a utilizat timp de 20 de ani conturi din Liechtenstein, pentru a se sustrage de la plata impozitelor, scrie AP.

Rusia va incepe anul acesta constructia unei baze navale în Abhazia care ar urma sa adaposteasca flota Rusa din Marea Neagră. Flota Rusă din Marea Neagră este în prezent staţionată la Sevastopol, în Crimeea, conform unui acord semnat în 1997 care expiră în 2017. Oficialii de la Tbilisi au declarat ca o asemnea masura este o violare a suveranitatii Georgiei, anunta Reuters.